God kväll!

Jag sitter och fixar med kürprogrammet. Hmm vet inte om jag kommer fixa det här. Det måste ju vara lite annorlunda men inte för svårt, men det får ju inte vara för lätt heller.  

Iblans så  känns det som att nu, nu fick jag till det bra för att i nästa sekund tycka att det blir jättekonstigt. Nu har jag, för att få lite inspiratipn, suttit en stund och youtubat kürprogram. Är man riktigt dressyrintresserad så är det ett kul nöje. Om ni bara ska se en så titta i så fall på Andreas Helgstrand på Matine från Achen. Helt otroligt!


I morgon ska jag rida upp programmet i alla fall. Om jag nu får nåt program klart tills dess vill säga. Josse ska filma och har fixat med lite musik som vi ska prova i morgon. Tack snälla!

Dagen har annars innehållt lite av varje. Uteritt med Ciwi, dressyr med Wengo och Generalen. Micka red Dottan och en liten gnista inspiration fick jag för att tävla henne igen. Hon såg väldigt fin ut alltså... Nu är Micka bortrest ett par dagar så jag får väl rida själv och se hur det känns. Bobo fick en liten hopplektion med Sofia på ryggen, det såg också fint ut!

Bilen är inne på reparation och däckbyte.  Så just nu är Sanna min privatchaufför. Förhoppningvis går det att laga fläkten på min bil också. Den har fått lite tuppjuck och blåser på fullt ös hela tiden. Lite irriterande.

Ja, mycket mer har inte hänt. Lite tomt i stallet förstås utan Emmi men Micka har hjälpt till i stallet idag, tack tack!

Nu är det bäst jag fortsätter, wish me luck!Nu har det hänt mycket sen jag bloggade sist.

Jag har helt enkelt inte haft tid att blogga, det har varit fullt upp. Igår när jag tänkte blogga så somnade jag till med datorn i knät, då kände jag att det kanske gått lite långt det här med bloggandet, så då fick det va... 

Jag tar det från början. Igår på tävlingen gick det jättebra. Jag provade att rida fram hemma i stället innan jag åkte och sen red jag bara fram en kort stund på tävlingsplatsen. Känslan blev helt annorlunda. Jag red mycket bättre och mer aktivt, Ciwi var högre i formen och inte lika frustig som han kan bli i galoppen. En stor miss blev det i mellantraven. Någon på läktaren öppnade ett kardborreband och då blev Ciwi rädd och galopperade. Han har lite för bra hörsel ibland... Annars var det inga missar och vi fick 69% och kom trea, slagen med två poäng av tvåan. Hade verkligen spanat in andrapriset som båda dagarna var en väska full med hårvårdsprodukter. Första dagen missade jag den med tre poäng och andra dagen två poäng. Jaja, handdukar och lite andra hårgrejer är ju också bra! Kul med både hederspriser och premier! En av Lianes elever, Ida placerade sig trea i den sista klassen St George på Skärlunda. Ida vann Ajaxstipendiet förra året och har lagt en del av det på att åka till Patrik Kittel i Tyskland. Kul att det verkar gå så bra för henne! Hon har fått traggla lite med sin häst som både varit lite vild och skadad, men nu verkar det ha lossnat! Grattis grattis! (om du nu läser här...)

Resultaten från skärlunda hittar ni här


image98

 
Foto från Emmis blogg


Igårkväll hade vi lite avskedsgrillkväll för Emmi som åkte hem idag. Micka, Salam, Sanna, Emmi, Josse, Peter, Tommy och Danne var här hemma. Vi grillade, åt jättegod glassbomb som Micka gjort, provade att röka vattenpipa  (äpplesmak) som Salam hade med med,och tittade lite på TV. Jag har massor av kort frånigår men det går inte att föra övr dem till datorn så de kommer en annan dag...

Kvällen var i alla fall jättetrevlig. Jag tror jag talar för oss alla när jag säger att vi kommer att sakna Emmi jättemycket. Bättre tjej får man leta efter! Vill passa på och igen tacka henne för allt hon har hjälpt oss med de här månaderna. Lycka till nu med skola och sommarjobb  och allt annat!!


image97


Fint kort på Emmi och Generalen

Ja eftersom det inte går att få in fler bilder så bloggar jag mer i morgon. Ha det bra!

Ibland undrar man

vad det är man håller på med. Komma hem klockan halv elva en lördagkväll, från tävling. När man egentligen borde sitta och dricka vin på roliga fester. Jaja nu är det som det är, tävla är kul också.

Ciwi är som vanligt stjärnan i familjen! Han gjorde sitt bästa, sen kanske jag borde ridit lite bättre. 65 % och trea blev i alla fall resultatet och det är jag jättenöjd med! Min egen insats är jag mindre nöjd med, men det ska jag förhoppningsvis göra bättre i morgon! Då startar vi MSV B:5.

I min andra start måste jag nog säga att jag är ganska nöjd med min egen insats, sen kan man väl bara säga att Dottan flippade ur ett par gånger :) Däremellan var det många sjuor och en del åttor. När hon är på det humöret så finns det verkligen ingenting att göra (det finns det säkert men jag har inte kommit på vad). Det enda är att sitta still och se glad ut... Nu dröjer det nog ett tag tills jag tävlar henne igen. Micka får tävla ett tag och sen får jag se om jag kan hitta motivation till att fortsätta med tävlandet på Dottan.

Grattis förresten till Alex och Alpen som placerade sig i LA! Alex hade med sig sina hundar och nu var det ett tag sen jag såg hennes unghund Vincent. Han var typ tre gånger så stor som sist. Trots att han var mycket mycket större än Tilia nu så kom han ihåg hur läskig hon var när han var valp och vågade inte komma fram och hälsa... Tilia sprider skräck bland de hon inte tycker om. Tilia träffade även sin gamla "rymmarkompis" Jappe idag också. Hon kände igen honom direkt och blev jätteglad när han kom! I morgon kanske det bli nåt kul kort på de två, jag orkar inte lägga upp nåt nu så här är ett gammalt på Vincent i stället...


image96

Vincent som valp

I love cleening

Morgonen har tillbringats hemma. Städning på schemat. Såå tråkigt men skönt nu när det är klart.
Till och med alla växter blev duschade! De stora garderobsväxterna har vi haft i typ fyra år och de har blivit så stora att de nästan täcker hela fönstret. Rekommenderas till såna som jag som dödar allt vad blommor heter.

image95Peter och Tommy gav sig just iväg till tatueringsmässan, kan nog sluta lite hur som helst, hörde att Tommy skulle köra blunda och peka metoden...

Jag ska nu till stallet och börja förberedelserna inför kvällens tävling. Mamma är snäll och kör en av hästarna till tävlingen. Jag är lite tvekam till att köra hästarna ihop, de är så jobbiga när de ska gå ifrån varandra. Eller rättare sagt är Dottan jobbig, hon måste ha full koll på var Ciwi är men kommer han för nära så blir hon arg. Ston är lite knasiga ibland... Ciwi däremot bryr sig inte så jättemycket. Skönt att förhoppningsvis slippa det orosmomentet. Dessutom litar jag inte riktigt på att Dottan inte sparkar på stackars Ciwi i transporten. Nu är det ju inte så långt att åka så då är det ju faktiskt dumt att chansa.

Jag kommer inte hem igen förrens sent ikväll, kanske bloggar då.. See ya.

Fredag = mycket jobb för min del

Är lite dålig på att blogga nu men jag har inte riktigt haft tid. Idag har jag i alla fall fått mycket gjort. Sju lektioner och fyra hästar ridna. Känns bra.

Generalen fick en uteritt i solen tillsammans med Cola/Jenny och Märta/Josse. Hästarna var jättesnälla och lugna tills vi red förbi en hage med kor. Då var de inte så lugna längre men vi överlevde och det är ju huvudsaken...

Ciwi, Dottan och Wengo fick dressyrpass i ridhuset. I morgon är det tävling i Skärlunda. Ciwi och Dottan tävlar MB4. Tyvärr är min första start klockan sex på kvällen. Det betyder att jag nog inte kan gå på Annas fest i
morgon =(  synd, hade sett fram emot det...

Wengo är äntligen på g igen. Efter att han trampade av sig en sko så blev han lite hovöm, men nu är han ok igen. Planen var att tävla honom på hemmatävlingarna den 18 maj. Nu har vi ju missat ett par veckors träning, men går han som han kändes idag så kanske jag startar i alla fall.

Bobo fick vila idag. I veckan har Erika hjälpt till och rida honom. Hon rider honom jättefint och dessutom rider hon ut honom mellan varven. Sånt som jag inte direkt har tid med. Tack Erika!

image91

image92


image93
I morgon kan det gå precis hur som helst känns det som. Båda hästarna kan slå till och gå jättebra eller så flippar de ur. Det märks i morgon, har inga större förväntningar utan ser det mest som träning.

Kisaeleverna var som vanligt jätteduktiga och det är alltid roligt att komma dit och coacha! Idag var också första gången på länge som jag åkte därifrån utan att vara stelfrusen.

Nu blir det TV och sen sängen, eller rättare sagt TV i sängen. Kanske lite filande på Kürprogrammet också, kul fredagsnöje... Good night!

Wengo

Får jag berätta mer om sen men här kommer lite bilder från i dag så länge... Nu drar jag söderut och kommer hem sent ikväll. See ya later!

image89


image90

Härlig kväll!

Vi bor precis vid Tinnerö naturreservat. Det är så fantastiskt fint att promenera där. Vi gör det dock inte speciellt ofta tyvärr, men idag blev det av!  Här har man utsikt över hela stan.

image85image86

Massor massor massor av vitsippor.


image87image88

Tilia blev trött av att gå uppför den långa backen...

Brandman eller tjurfäktare?

Hörde en härlig grej idag, en kille som visste precis vad han ville bli när han blev stor. Brandman eller tjurfäktare. Polis gick också bra. Hur kommer man på det, att man ska bli tjurfäktare?

Nu åkte jag dit...

I tio år (shit vad gammal jag är) har jag haft körkort, inte en enda gång har jag åkt fast för någon trafikförseelse.. Tills i dag. I morse var det fartkontroll i Vikingstad. Jag tyckte själv att jag körde ganska lugnt, och jag tvärnitade när jag såg polisens reflexväst, ändå körde jag 13 km för fort. Skit också. 2500 kronor fattigare och ganska förstörd morgon... Men det kunde ju varit värre. Bli av med körkortet är ju inte kul till exempel. Kan tänka mig att det var en och annan som gjorde det idag... Nykterhetskontroll var det också, den klarade jag i alla fall utan anmärkning. Alltid nåt!

Idag har jag tänkt på många roliga saker som kostar 2500 kronor, ska försöka sluta tänka så, det blir man ju inte gladare av precis. Men om man slår ut 2500 på antalet gånger som jag verkligen kört för fort under tio år så blir det ju förstås inte så dyrt.Generalen GP söndag.


Generalen fredag kväll. Lektion för Liane.


Hemma igen

Helgen har varit helt fantastiskt kul och lärorik! Generalen är som vanligt en superstjärna!

Igår var känslan inne på banan att han inte riktigt lyssnade på skänkeln. Jag kunde ändå utföra rörelserna hyggligt bra, men känslan var inte den bästa. I morse red jag ett kort pass där jag bara koncentrerade mig på att han skulle svara för hjälperna. Sen red jag inte fram så länge innan min start, men jag satte lite mera tryck i framförallt traven. Tio minuter innan start när vi tog av lindorna frågade jag Micka och Emmi om det såg bra ut och Micka svarade (något motvilligt men ärligt) att du ska nog sätta ännu mera energi i honom. Det var precis vad jag behövde höra.
Sagt och gjort, laddade lite extra och han var på gränsen till överladdad när jag red in på banan.

Resultatet blev en MYCKET bättre känsla i programmet, han svarade mycket mera uppmärksamt på skänkeln men var ändå mjuk på bettet. Det blev några småmissar, han la ut tungan två gånger och jag fick inte till travslutorna men på det stora hela riktigt bra. 63,75% och tionde plats. 21 poäng från placering (7 poäng per domare) idag.  Placering eller inte spelar egentligen inte så stor roll i det här läget. Jag är så nöjd med helgen ändå! I domarprotokollen får Generalen bland annat mycket beröm för sin uttrycksfulla passage och det som de tycker är lite sämre är att det  ibland blir lite hastigt.

Nästa tävling blir Norrköpings Horse Show för Generalen. Förhoppningsvis har jag hunnit göra ett Kürprogram tills dess. Vi har suttit i bilen hem och spånat lite på programidéer. Generalen ska få några vilodagar nu och sen ska vi börja prova på lite olika rörelser för att hitta ett program som passar. Det kommer att bli jättekul men väldigt svårt.


En annan rolig grej idag är alla härliga telefonsamtal och sms från glada elever som varit och tävlat! Grattis till er alla! Jag kommer i början av veckan uppdatera min hemsida www.hemsidor.name/charlotteesping med alla resultaten.

Här är lite bilder från vår helg i Lidköping:

image75

Emmi och Micka vid Hornborgarsjön

image76

2050 tranor

image77

Generalens box

image78

Lidköpings anläggning var jättefin. Tävlingsstallarna var precis nybyggda.

image79

image80

Generalen i solen

image81

image82

image83

Innan vi åkte hem idag fick Generalen äta lite gräs i solen. Han fick världens längsta hals på köpet...

image84

Kort från fredagens träning. Kortet från Emmis blogg. Gör gärna ett besök i henes blogg där finns fler bilder ifrån helgen.


Stort tack till Emmie och Micka för all hjälp i helgen! Tack också till Fanny,  Erika och mamma som gick upp jättetidigt i går för att köra Bobo till tävlingen! Tack tack tack!!!

Inga bilder i kväll...

...men Sofie har lagt in en liten film från idag i sin blogg. Klicka här för att komma  till sidan...

Beach 2004?

Nu är första klassen avklarad och det gick ganska bra. Generalen har fått så mycket beröm idag av alla utom en. Tyvärr var denna någon en domare... 66% av en och 57 % av en annan. Den tredje var nånstans mittemellan. Många kom fram efteråt och tyckte att han var fin i alla fall och det är ju alltid kul.

Totalt blev det 61 % och ganska långt ner i resultatlistan, men jag är ändå nöjd. Jag vet att vi kan visa ännu mer och nu känner jag mig superladdad inför imorgon! Domarbyte är det i morgon också och det känns ju bra...

I Tollstad gick det jättebra för alla elever! Kul! Sofia kom tvåa och Alexandra trea Grattis till er! Ellie fick fina 62 % i LA debuten på Apache! Bra jobbat allihop!

Nu ska vi gå till campingens pizzeria,  pizzorna heter alltifrån Förtält till Beach 2004. Ska bli spännande att se vad det är...

Kort från dagen kommer kanske lite senare i kväll.

Bra början på helgen...

Sådär, nu har vi varit i stallet hela förmiddagen. Först var det morgonfodring och mockning sen groomade vi (eller mest Micka och Emmi) åt Liane. Lianes häst Santana är ganska grön i de här klasserna än så länge, men han såg riktigt fin ut! Hon fick ett par missar och det drog såklart ner procenten litegrann, men hon slutade på 63,5. Efter Lianes ritt var det Generalens tur att jobbas lite. Han kändes jättebra och vi red bara lite lätt. Liane hjälpte mig även idag, och det är verkligen så bra att kunna få hjälp på plats. Tyvärr har hon ridit klart för helgen och kommer inte att stanna tills imorgon. Jag ä otroligt tacksam över att ha en så engagerad tränare
 
Dagens höjdpunkt (och ja, jag kan säga redan att detta är höjdpunkten för inte ens att vinna idag  skulle slå det här) var när Jan Brink, som stod på framridningen och hjälpte en elev, sa när jag red förbi att Generalen var en jättetrevlig häst och att jag red fint. Den kommentaren kommer jag leva på länge :)

Bobo har ju också varit iväg idag. I Östra Tollstad, regional tävling och klassen var LB. Ellie och Bobo fick 62% och gjorde enligt rapporter en jättefin uppvisning med några småmissar bara. Ellinor som red honom rider honom jättefint! Tack Ellie! Bobo var ensam B-ponny i klassen så han tävlade mot två Cponny och kom tvåa av tre.  

Fick precis resultatet från Sofia och Gigolo och de fick 69 % Hurra!!! Grattis! Än så länge i ledning men det är många kvar men det borde räcka till placering. Lycka till till er andra som tävlar idag!

Framme i Lidköping!

Resan har gått bra, det tog ca tre timmar att köra. På vägen stannade vi vid Hornborgarsjön och tittade på tranorna. De var 2050 stycken och var fina men de dansade inte när vi var där...

När jag gick på mellanstadiet hade jag en lärare som hette Rolf Fransén, han var helt sjukt intresserad av fåglar. Han berättade ofta om just trandansen, därför kände jag att ett stopp där kunde bli intressant. Tydligen dansar de oftast innan de går och lägger sig och så länge hade inte vi tid att vänta. Men det var väldigt vacker natur och många stora fåglar. Däremot satt det ganska många fågelskådare och väntade på dans när vi åkte därifrån...

image73

 

image74
Väl framme på tävlingsplatsen är den första vi möter Lussan. Sen ser vi Brinks lastbil och sen Tinnes. Ehh vad gör jag här?

När vi stallat in Generalen och kollat läget lite så var det dags för att rida en stund. Världens bästa tränare, Liane hjälpte mig och det gick jättebra! Hon såg direkt att sakerna jag tränat på blivit bättre! Gud vad glad man blir då! Generalen kändes jättefin, det är skönt att komma hit dagen innan och hinna rida lite på plats innan tävlingen. I morgon startar jag klockan fem. Liane startar vid halv elva så då ska vi hjälpa henne lite och sen ska jag rida "lektion" vid elva. Ser verkligen fram emot i morgon! Nu är det bäst jag slutar knappa på datorn, de andra vill nog sova, men jag är för laddad för att sova...

Måste bara berätta en grej till...

Är inte det här typiskt, man har egentligen tusen saker att göra men ändå hittar man på nya saker, som att blogga till exempel.

I alla fall, jag bokade en stuga för nån vecka sen där vi ska bo i helgen. Om ni har hört nån från Lidköping prata så vet ni att det låter ganska kul. När jag ringde så frågade jag om stugan låg nära ridklubben eftersom jag skulle tävla där.

Stugägaren (ganska exalterad): Jaha, är det Ballard jag pratar med?

Jag: Ehh, nej jag heter Charlotte Esping.

Stugägare (något besviken): Jaha ja jag tänkte om det var hon Ballard, du vet jag kan ju lite om hästar. Jag har en travhäst. Ja hur var namnet nu igen, var det Malin?

Plastrongen återfunnen...

Efter att ha vänt uppochner på smutstvättkorgarna två gånger, letat igenom all ren tvätt (som för övrigt ligger i IKEA påsar i garderoben bara en sån sak kan ju få en att bli smått tokig men det är ju självförvållat) gått ut i bilen och letat, kollat i väskor och lådor, så hittade jag den där den skulle vara.

Jag var lite smart efter jag red i Skövde. Jag la ner plastrongen i min hårväska (alltså jag förvarar inte mitt hår där utan typ hårnät, hårnålar, spray och lite annat som behövs för att sätta upp håret på tävling) för att jag skulle veta var den var. Smart var ordet...

Jaja nu hänger den tvättad och klar i badrummet. Nu ska jag bara komma ihåg att ta med den i morgon också...

Knäckebröd

Det finns en sak som får mig smått irriterad, när någon tuggar knäckebröd. För mig finns det inget äckligare ljud. Det är typ lika äckligt som att skrapa naglarna mot en griffeltavla. Jag vet inte varför det är så men så är det.

Just nu är det allmänt kaos i mitt liv inför helgen, packning hit och mat dit. Biltvättande och ridbyxtvättande. Plastrongen är spårlöst försvunnen, kanske kvar i Skövde? Det är lite att tänka på när man har två hästar som ska tävla på två olika ställen. Kom på igårkväll att licens är ju bra och ha när man ska tävla regionalt första gången (Bobo) Jag börjar få förståelse för min stackars mamma och pappa som haft tre barn som tävlat på tre ställen samtidigt och ofta med två hästar var. Eller lite så har de det fortfarande. Snälla pappa ska skjutsa Bobo till Mantorp lördag morgon samtidigt som jag lånar hans bil. Tack tack tack! Vad skulle jag göra utan er!!! 


  Till råga på allt finns det en som går på sopp och knäckebrödsdiet i familjen...Han är dock ganska förstående för min konstiga fobi och tuggar så tyst han kan. Tack till dig med för att du står ut...

Utlovade bilder...

image69

Modiga unghästar med sadel för första gången!

image70

Tyvärr blir de flesta kort så här på Camelia, stå still är inte hennes starka sida...än.

image71

Luzy & Sanna och Emmi & Milda

image72

Härlig uteritt med ridgrupp, tyvärr syns inte alla vitsippor, men det var många...


Inspiration

Behöver man få då och då. Idag kom det från lite oväntat håll. Mamma och jag var på föreläsning på universitetet. Katrin Schulman höll i en föreläsning om entreprenörskap, motivation och kreativitet.

Jag har känt mig lite off på sistone men nu tror jag att jag fått ny inspiration. Föreläsningen handlade mycket om att våga satsa, våga vara kreativ osv. Härligt med människor med så mycket energi att det smittar av sig!

Innan föreläsningen började pratade jag lite med Katrin och hon verkar vara precis lika trevlig och härlig som i bloggen! Dock ännu snyggare i verkligheten än på bild!

Inspiration

Behöver man få då och då. Idag kom det från lite oväntat håll. Mamma och jag var på föreläsning på universitetet. Katrin Schulman höll i en föreläsning om entreprenörskap, motivation och kreativitet.

Jag har känt mig lite off på sistone men nu tror jag att jag fått ny inspiration. Föreläsningen handlade mycket om att våga satsa, våga vara kreativ osv. Härligt med människor med så mycket energi att det smittar av sig!

Innan föreläsningen började pratade jag lite med Katrin och hon verkar vara precis lika trevlig och härlig som i bloggen! Dock ännu snyggare i verkligheten än på bild!

Lovely day!

Härligt när dagar bara flyter på och allt går som man tänkt sig.

Eller ja förutom att Tilia var lite på rymmen och återfanns i ett dike, tuggandes på en död hare. Äckliga äckliga hund, dessutom gömde hon en stor "bit" i munnen och spottade ut den när hon kom in i bilen... Kanske ska tillägga att haren var död innan Tilia hittade den, inte hon som dödade den alltså.

Camelia och Luzy hade sadlar på sig för första gången idag! Det gick alldeles utmärkt. Det vi tränade på sist, trava alltså, kunde de på första försöket idag. Efter det blev de verkade av Håkan.

Generalen känns i toppform och det är ju alltid skönt så här veckan innan tävling. Idag red jag igenom Intermediere II programmet på sandbanan hemma och det kändes jättebra. I tidningen nu står det att det är förhöjda pollenhalter i vårt område, men än så länge verkar han inte reagera. Nu får han bara gå i ridhuset ett tag, i alla fall tills efter helgen så får vi se sen. Idag har han fått komma ut ett par gånger och bara ledas, så att det inte blir allt för tråkigt för honom. I morgon blir det ett mycket lugnt pass för hans del och på torsdag ska vi köra igenom GP och sen åker vi på fredag. Förhoppningsvis kan Liane titta lite på oss på fredag kväll. Micka och Emmi ska med. Jag har bokat en stuga i Lidköping som ska ligga precis vid vänerns strand, synd att det inte är badsäsong bara.


Ciwi kändes i söndags lite matt och trött. Det kan ha varit för att jag var lite trött också efter att ha haft kurs. Men i alla fall fick han bara göra lite lösgörande arbete igår, och idag fick han vara täthäst när jag red ut med en ridgrupp. Det gillar han, gruppen jag red ut med var jätteduktiga och vi galopperade bland annat på en mysig gräsväg. Vi får se om han känns piggare i morgon på att dressyra.

Igår gjorde vi iordning en whitebordtavla i stallet där vi har som en veckoplanering för varje häst. Är skönt att kunna lägga upp veckan lite i förväg och så får man lite bättre koll på hur mycket varje häst går per vecka. Jag försöker att lägga upp det så att hästarna jobbas fem dagar i veckan de andra två dagarna ska helst innehålla uteritt och/eller ett skrittpass. Konstigt nog blir jag mer motiverad att träna när jag fyller i ett sånt schema. Man vill ju inte att det ska vara tomma luckor i schemat.... Skadad, jag?

På tal om uteritter har jag fortfarande inte ridit förbi det där stället med Generalen där han blev rädd och gick omkull. Vi har så att säga "tagit andra vägar..." Borde kanske ta tag i det någon dag. Denna gång med sällskap tror jag och inte innan helgen ;)

I morgon har jag sovmorgon, väldigt skönt! Jag tror inte att jag ska sova speciellt länge utan jag ska nog åka och tvätta bilen och fixa med lite annat som måste göras här hemma.

Ha det  så bra så hörs vi i morgon! PS. Jag har en massa kort till det här inlägget i min mobil, men den vill inte lämna över de till datorn idag så de kanske kommer i morgon DS

Tilia är ganska söt med...

image68

Sötare får man leta efter...

image65


image66image67

Tilia gillar nya bebisen...

Fotomodeller

Hittade lite kort i mobilen från igår... Josse Fanny och Salam fotade :)

image61

image62

image63

image64

She is back...

Ok hon har visst varit tillbaka ett par dagar men här kan ni i alla fall läsa Katrin Schulmans nya blogg.

Jag är bara hemma en snabbis på lunchen, har varit och köpt lite foder och varit på banken. Har just upptäckt "lantisbanken" i Tornby. Skönt att slippa åka hem och byta kläder innan man ska till banken. Därute känns det helt ok att komma in i stallkläder. Kanske inte de tycker förresten haha...

Lunchen inhandlades på Nori, väldigt gott som vanligt. Nu ska jag tillbaka till stallet och ta in hästarna och rida Ciwi. So long!

Detta inlägg skrevs igår men sparades visst inte...

...Man blir så trött och deppig när man ser nyheterna idag. Tappar till och med lusten att skriva om nåt...

Det har i alla fall gått bra med kurs och allt, tjejer och hästar har varit så gulliga och duktiga!

Ser fram emot i morgon när jag får träffa vår nya familjemedlem, bilder lär dyka upp i en blogg nära dig!

Soppdiet

Min kära sambo deffar. Det heter tydligen deffa när man är ett träningsfreak. Vi normala kallar det banta. I alla fall han har börjat med en egen metod, soppmetoden.

Lördagkväll är inget undantag... Men det verkar funka, 5 kilo på ett par veckor. Good work!

Nu tittar jag på Extra Extra, kanonkul...

Grattis!!!


Grattis Petra och Micka som fyller år i helgen!image58

image59


Micka och Dottan

image60

Petra

Hoppas att ni får en kul kväll!!! Kram Lotta

Vårtecken

Plockade just årets första fästing från Tilia. Dags att köpa fästinghalsband alltså. Det är väl inte ett av de trevligaste vårtecknen men men... Såg första humlan för i år också.

Idag har jag hunnit med en himla massa. 6 lektioner på tre ställen, ridit totalt sex hästar och jobbat i stallet en stund. Lektionerna och hästarna har gått bra. En del lite vildare än andra men till slut så fick vi lite ordning på de vilda med =) I stallet idag har vi varit åtta stycken som hjälpt till så det känns ganska lättjobbat just nu. Emmi som nu har haft praktik ett tag är verkligen en klippa och det är jätteskönt att ha någon som kan rida fram och göra iordning hästarna när man har många att rida. Riktigt lyxigt faktiskt. Det känns skönt att veta att hästarna får lite extra ompyssling också. Det hinns ju tyvärr inte med att rykta och putsas några längre stunder annars. 

Idag såg jag startlistorna från Lidköping. Nu känner jag mig jätteladdad inför nästa helg, det ska bli jättekul! Liane ska dit också och det känns ju extra bra att kunna få hjälp på framridningen. Hoppas vi inte startar för nära varandra bara. 

 
Tilia har fått sig en mycket välbehövlig rengöring också, nu blir det inget stall för henne på hela helgen. Tilia hatar att bada men hon gillar att bli fönad.

image56
Nu ska jag göra ett nytt försök att titta på Da Vincikoden, vi får se hur länge jag håller mig vaken idag, God natt!


Kontors och trädgårdsarbete

är vad jag ägnat eftermiddagen åt. Tyvärr hann det bli mörkt innan jag blev klar så bilder på "trädgården" får nog bli en annan dag.

Nu har jag i alla fall börjat att förstå mitt nya bokföringsprogram. Men det tog fem timmar att fixa bokföring för en månad (typ tre timmar längre än i vanliga fall) Men förhoppningsvis går det snabbare nästa gång!

I helgen kanske det kommer några och ska provrida Bobo. Mycket blandade känslor, vill jag egentligen sälja honom? Ja, men ändå inte... Jag inser själv att så här kan jag ju inte hålla på (att vela alltså) om jag ska utveckla den här biten i min verksamhet.

Jaja nu ska jag gå ut med Tilia och sen blir det faktiskt Da Vinci koden på film. God natt och Sov så gott gott folk!

CAMELIA

image53


...och de andra två "bebisarna" överraskade oss ordentligt idag. Vi började vår promenad idag på en liten skogsstig och hoppade över lite stockar och andra små hinder. I slutet av stigen får vi syn på typ världens största skogsmaskin. Efter en snabb överläggning om vi skulle vända eller stå kvar så bestämde vi oss för att stå kvar och vänta tills maskinen passerat. De mycket modiga hästarna stod snällt kvar och det enda som var lite läskigt var spåren som blev i marken efter maskinen.

Andra överraskningen kom när vi skulle trava. Det ville inte Camelia alls först. När jag väl fick henna att trava litegrann tyckte hon att jag var jättekonstig som sprang brevid. (ok hon kanske inte är världens smartaste...) Efter ett tag fattade hon i alla fall galoppen (obs ordvits) och det gick finfint att trava. Camelias trav har verkligen förändrats på sistone. Förut har hon haft en ganska normal trav, men idag travade hon med stora lätta steg. Minst lika bra som brorsan Ciwi! Snart är det dags för de att ha sadel på ryggen, och i höst ska vi sitta upp för första gången. Tiden går fort när man har roligt...

image54


Camelias pappa Danone

...

Den här veckan vi hunnit med en massa bra saker i stallet. Mycket tack vare duktiga Emmi och Micka och två praotjejer som har hjälpt till i stallet. Tack till er alla! I

Idag har Sanna, jag, Emmi och Micka varit en sväng till hippa Mjölby och sen till Sharpman. Idag inhandlades bara foder men vi spanade alla in många fina prylar. Jag har ju lite dille på ridhandskar och hittade ett par mycket snygga och sköna vantar. Kanske måste slita ut de jag har innan jag köper nya...

Alla hästarna har blivit ridna och de gick bra idag med. Sakerna vi jobbade med igår funkade bra idag också. Ciwi som måste börja träna på St Georg -rörelser fick idag börja med förberedande rörelser inför slutasax i galopp. Som alltid när man lär sig nya saker så är det bra att dela upp rörelsen i små delar, för att sen när det fungerar bra, binda ihop allt. Jag tror att om nån vecka borde vi klara att göra den som det är i programmet.

Elli red Bobo idag igen och det såg jättefint ut! Hoppas att de kommer med till tävlingen nu bara. Det är nog risk att bli bortlottad tyvärr...

JA, den som lever får se vad som händer och fötter (mycket vitsigt) Ha det så bra så hörs vi i morgon!

Tilia

Kan ibland bete sig lite märkligt... men det har oftast en naturlig förklaring. Idag stod hon och skällde och tittade upp i taket. Ingen förstod varför, allra minst Jerry... Sen fick vi syn på inkräktaren, en svart (läskig) katt som inte hörde till stallet. Den låg i det svarta hålet som syns på filmen...Min svarta katt

image41


...är lite speciell. Den gillar att balansera på alla möjliga och omöjliga ställen...


image40


image42

Den är gärna på platser där den har full koll på läget...

image52


image43

En del ställen är lite knivigare...

image45


image46image47

Ikeapåsar är mysiga att sitta i tydligen...

image48

...precis som badkar

image49


image50


Den grå katten är lite mer normal och ligger hellre i halmen...


image51


De här två katterna är så sjukt snälla. Andra katter tycker jag brukar vara ganska opålitliga. Kanske hänger ihop med ett litet trauma (kanske en överdrift) som jag råkade ut för när jag var liten. Jag och en kompis kom på att vi skulle leda  vår grannes katt i ett koppel. Vi ville ju bara gå en liten promenad, det ville inte katten, som fick totalpanik. Självklart tappade vi den och den sprang i full fart in i skogen och försvann med kopplet fast runt halsen. Vi var såklart ganska förkrossade de timmarna den var försvunnen. Stackars pappa fick tala om för grannen vad vi gjort, hon vart ju såklart inte så jätteglad. Men den kom i alla fall tillbaka oskadd efter ett par timmar fortfarande med kopplet runt halsen. En annan gång hamnade jag i stallet hemma tillsammans med en vildkatt, jag råkade stänga stalldörren och den fick panik när den var inlåst. Där kan man snacka om att klättra på väggarna innan den kom ut, uhhh jätteläskigt var det i alla fall. Tacka vet jag grå och svart katt i Rappestad, de är gulliga de :)

Fantastiska hästar!

En del dagar går det bra att rida en del dagar lite sämre och en del dagar går alla hästarna SUPER! Idag var en sån dag!

Generalen jobbar vidare med piaff på stället, och bara jag tar lite halvhalter i rörelsen så rör han sig ingenting framåt. Han har så lätt för det, bara jag gör rätt. Det är lite samma sak i travökningarna och i galoppslutasaxen, jag måste stämma av med fler halvhalter i rörelsen. Jag har blivit lite inspirerad av Brolins blogg, hon skriver att Anky säger att man måste kunna kontrollera varje steg hästen tar. Om man funderar lite på det när man rider så upptäcker man vilken skillnad det blir när man fokuserar på just det, kontroll i varje steg!

Ciwi tränar just nu mycket seriebyten och piruetter. Eller egentligen tränar han mest förberedande övningar för de rörelserna. Jag har tränat seriebyten på diagonalen fast med enkla byten istället för riktiga galoppombyten. När han går avspänt och kontrollerat  i de serierna var det inga problem att göra raka, lugna, riktiga byten. För att förbättra galoppiruetterna så brukar jag börja med att bara korta och länga galoppsprången. När det kan göras kontrollerat så brukar det funka bäst att bara vända ett eller två steg i taget och däremellan rida rakt fram tills det känns tillräckligt bra för att kunna vända igen. Ridpasset kan se avslutas med några seriebyten (för Ciwis del är det än så länge i var tredje och var fjärde) och halvpiruetter. Som ett slags kvitto på att man jobbat rätt (eller ibland fel...)

image37Dottan reds idag av Micka som nu har kommit hem ifrån Sälen! Jättekul att hon är hemma! Salam och Micka delar på Dottan april ut och jag kommer bara att rida henne litegrann de här veckorna. Jag red i alla fall en stund på henne idag och hon kändes jättelugn och fin. Dottan ska vi nu jobba jättemycket innanför spåret (för rakrikningens skull) och på diagonaler. Hon blir ofta spänd så fort man rider in på en diagonal så nu ska vi jobba med att hon också ska bli kontrollerad i varje steg. Rörelserna upp till StGeorge är för henne inga problem så länge hon är lugn och framme för hjälperna. Är hon inte det så går det knappt att rida ett LC program...

image36

Vild ibland och glad  för det mesta!
Som ni märker finns det mycket att jobba med med alla hästarna. Ju mer man rider och håller på med hästar desto mer förstår man hur mycket man har kvar att lära!

Mer än så blir det inte idag! Ha det bra! Förresten på tal om  ingenting tror jag att jag såg Lars Winnerbäck vid ett övergångsställe idag, eller så var det nån som var väldigt lik honom....

Katrinabstinens

Konstigt ord det blev i rubriken. Men det är så det är. Hennes blogg på Stureplan.se är nedlagd. Synd, hennes blogg är en av få som jag följer varje dag.

Är det nån mer som läser hennes blogg? Katrin Schulmans alltså... Nån som vet om hon bloggar nån annanstans?

Ni som läser min blogg, vad läser ni mer för bloggar? Har ni tips på nån bra? Måste ju hitta nån ny kul att följa!

Sjuk träningsvärk...

...kommer jag ha i morgon. Idag har nämligen två av mina grupper fått rida ut! Hurtigt bestämde jag mig för att gå och springa med i stället för att rida. Snäll som jag är fick de till och med galoppera. Då får man springa snabbt. Kan väl tillägga att galoppen inte var så jättelång, men ändå.

image33


Ett glatt och mycket pratsamt gäng...

image34


..och ett till.

Härligt var det i alla fall! Som sommar. Tydligen finns det en sägen som säger att om det är fint i april så blir sommaren inte fin. Vi får hoppas att det är fel! Mer SOL, alltid!!!

Trampolin

Ikväll har Anna, Ninni och jag varit på Hangaren och hoppat. Det var jättekul förutom att vår tränare var tämligen ointresserad av att hjälpa oss. Vi var tre små grupper på tre mattor och på de två timmarna vi var där ägnade han inte en sekund åt vår matta. Jo en gång när han gjorde sig rolig på hur vi hoppade... Dålig stil! Tacka vet jag den andra tränaren. Han pratar om äckliga saker men vi får i alla fall den uppmärksamhet som vi förtjänar! haha...

Nu har även Anky van Grunsven sagt i en intervju att studmatteträning är jättebra för ryttare! Så har ni möjlighet, prova!!! Emelie Brolin är förresten hos Anky just nu. Hon bloggar därifrån och hennes blogg är riktigt bra, om man gillar ridning vill säga. Ni hittar den på www.tidningenridsport.se

Grattis!!!

Bland det roligaste med att vara tränare är när man får glada sms, mail och telefonsamtal från elever som har varit och tävlat! Det behöver inte alltid vara att man vunnit eller placerat sig utan bara att man är nöjd och glad med sin häst!


image32
Foto:Peter Jonsson

Natali, Ellinor, Sofia och Maja

Grattis till er tredjeplacering i Finspång idag!


Mer nostalgi...

...blev det igår kväll hemma hos Ninni och Per. Hanna var också med. Ninni hade tagit fram ett videoband från 1993 (ungefär). Det första vi fick se var en dressyrtävling från Åtvidaberg. Där gjorde Ninni tydligen sin livs största tabbe på dressyrbanan. Vi alla skulle få se den och var väldigt nyfikna! Mystiskt nog var just denna sekvens överspelad med ett inslag på tio sekunder från östnytt.

Lite komiskt var det ändå eftersom det var tre ekipage på prisutdelningen. Hanna- Zitana etta jag på Jesper tvåa och Ninni på Cherie trea. Det var tider det!  Efter denna nostalgitripp var det dags för nästa...

Tröjtryckarpartyt! Är det nån mer som kommer ihåg det? Ninni fyllde år och hemma hos Hanna arrangerades det ett TRÖJTRYCKARPARTY! Helt fantastiskt bra! Allt på film dessutom. Jag skrev tydligen Jesper Zinnia och Snobben på tröjan.

image30

Ninni & Hanna på TV

image31

Ninni och jag tar kort till bloggen, samtidigt... Per Peter och Hanna syns också i bild.

Det bjöds på mycket god fruktsallad och bubbligt vin! Tack tack för en supertrevlig kväll! 

Grevagården, Skövde

image28


Grevagården kan vara en av de finaste tävlingsplatserna i Sverige. Här tävlade jag mitt första SM och jag blir alltid lite nostalgisk när jag kommer hit.

Otto var jätteduktig hela helgen och dressyren gick jättebra! Vår start var 45 min försenad och arrangörerna(inte grevagården)  var väl inte så jättebra på att informera oss deltagare på det. Men trots det var han pigg och framåt inne på banan och han fick mycket beröm för sin fina galopp, balans och framåtbjudning. Domarna poängterade flera gånger att han var MYCKET välriden, och det är ju alltid kul att de ser sånt!

Idag kom resultatet och han blev GODKÄND hingst i Sverige också!!!! Jättekul! På den här länken finns bild och resultatet!  http://www.newforest.se/hingst_08.asp image29
Otto på framridningen

Foto: Jenny Hagenblad

Hej hej

Nu närmar jag mig det oundvikliga...jag måste sätta mig in i hur mitt nya bokföringsprogram på datorn fungerar. Har haft det en månad nu men inte riktigt tagit tag i det. Men nu så.
 
Det kommer lite bloggning senare om Skövde och om en mycket trevlig lördagkväll! Missa inte det ;) kram kram

Fridag...

not. Denna dag har varit väldigt busy. Det blev inte bättre av att jag försov mig en halvtimme i morse. Hur som helst allt hanns med.

Klockan halv tio i morse styrdes bilen mot Nyköping. Träning med Generalen för Liane.
image25Liane på Mr Bean


Generalen var duktig och vi fick jobba hårt på vissa grejer. Piaffen ska numera vara på stället, ökade traven ska vara lugnare och slutasaxen mera bärig och i uppförsbacke. Många bra övningar att jobba med. Ska bli kul att se om det kan bli nån förbättring på de här veckorna fram till nästa tävling. Med förbättring menar jag bara min egen känsla inne på banan, inte resultatet alltså. Poängen kan jag ju inte påverka själv.

image26

Very big star, enligt mig i alla fall


Innan Nyköping blev det ett snabbt genrep inför i morgon på Otto. Han kändes bra, och det ska bli kul att se vad de tycker om honom i morgon. Vad jag har förstått så kan de vara väldigt tuffa mot utländska hingstar så vi får väl se. Jag ska försöka att ta lite kort i morgon så ni får se aktuella bilder på honom.

Efter Nyköping blev det ett snabbstopp på McDonalds vid Norrköping och där träffade jag Lena och Stefan med deras två barn. Världens gulligaste ungar och självklart var yngsta tjejen hästtokig!

Tillbaka till stallet och raka spåret in i ridhuset och fyra lektioner. Idag var en sån där dag när alla lektioner gick superbra! Kul att se att hästar och ryttare utvecklas åt rätt håll! Håller tummarna för er alla som ska tävla i helgen!

Ellie fick prova att rida Bobo idag och om allt klaffar så ska hon eventuellt tävla honom lite, kanske redan i Östra Tollstad om två veckor.

image27


I morgon blir det först sovmorgon och långfrukost, sen bär det av till Skövde. Vi hörs!

Förvirrande risrecept...

Jag är usel på att koka ris. Det blir nästan aldrig perfekt. Därför köper jag oftast såna där rispåsar. Perfekt varje gång som de säger i reklamen...

Idag hade vi inget påsris hemma så då skulle jag koka vanligt basmatiris. Det finns personer i min närhet (mamma och Peter) som aldrig skulle drömma om att läsa hur mycket vatten/ris det ska vara i kastrullen. De höftar och det blir alltid bra. Sån är inte jag. Jag mäter upp exakt så som det står på paketet, ändå misslyckas jag så ofta. Jag tror att jag idag fick svaret på varför. De som tillverkar riset verkar inte ha en aning om varken koktider eller mängd ris/vatten. Kolla här:

image24


                                                                                  Finn fem felIdag blev riset lite hårt men bättre det än överkokt i alla fall! Ching chong!

Kul...

...att ni bloggläsare verkar ha följt med mig till nya bloggen! Detta inlägg kommer handla om nåt som jag inte skrivit om på länge, nämligen unghästrapporten. Anledningen att det dröjt med rapportering är helt enkelt att vi inte haft tid att göra så mycket med dem de här senaste månaderna. Men nu är det ändring på det. Nu ska det bli varje vecka! Det är ju så kul när man väl har tid...

Idag gick i alla fall jag, Sanna och Emmi en sväng med Camelia, Luzy och Milda Makter. Vi borstade och friserade lite först och sen gick vi en promenad i skogen. De var pigga och glada och till och med lite vilda till att börja med. Efter ett tag kom de ihåg de kommandon vi tränade på sist. "Proo" och "smack smack" Stanna och gå alltså ;)

image19

Jag och Camelia. Inte det snyggaste kortet kanske men det är i alla fall från idag.


image20

Sanna, Tilia och Luzyimage22

Emmi och Milda Makter


image23


Lite bilder också...

Från Åstorp...

image14

Ministugorna vi bodde i var anpassade typ till dvärgar. Salam fastnade i sin säng när hon satte sig upp. Det var kul. Inne på toaletten var man tvungen att öppna dörren för att kunna vända sig. Min säng däremot var en relativt normal dubbelsäng så jag klagar inte. hehe.

image15

Jag hade de absolut proffsigaste hästskötarna på tävlingen! Generalen sköttes perfekt och alla saker var så fint putsade. Om man tittar riktigt noga (typ osynligt för blotta ögat men jag försäkrar att det är sant) på skåpet till vänster så ser man dekaler från VM och Achen. Inte illa! Ulla Håkanssons hästar stod precis jämter Generalen...

image16

Tack så jättemycket för all hjälp Emmi och Salam!Badrummet...

image17

Ser ut så här numera. Jag har verkligen saknat ett badkar i lägenheten! Känner ni förresten igen schampot som står längst till vänster i bild, turkosa flaskan? Jag kunde inte låta bli att köpa det när jag såg det på Rusta häromdagen. Det påminner om mellanstadiet när man inte kunde använda nåt annat schampo för då var man helt ute... Någon som vet vad jag pratar om? Det luktar i alla fall sjukt gott!


Och så Tilia...

image18

Som hittade lite påskpynt från pyntartävlingen. Hon tyckte att hon passade bäst i gult... Den gröna fjädern framhävde inte riktigt lystern i hennes ögon.


Nu är det nog bäst att jag slutar att blogga, jag svamlar nog mest just nu. Ha det bra!
Är det inte bäst just nu egentligen...

... precis när det börjar bli varmt ute, solen skiner och man har hela långa(?)  våren och sommaren framför sig? Jo jag tror det. Trots detta underbara väder känner jag mig ovanligt trött. Idag har vi i alla fall varit ute på lyckopillersritt. Galopp och trav ute i solskenet. Något spralliga men ändå kontrollerade hästar (=ingen ramlade av)

image11

                                                                                                     Ciwi

image12

Felix
Jag har två tillridningshästar den här veckan. Decibell som har varit riktigt duktig hela veckan, Anna som äger henne har gjort ett kanonjobb med henne de här månaderna som hon har haft henne! Det är som en helt annan häst om man jämför hur hon var när Anna fick henne!

Otto är den andra hästen, på lördag ska han visas på avelsvärdering och förhoppningsvis kommer han att bli godkänd för avel i Sverige. Han är redan nu godkänd hingst i Holland. På fredag åker han till Skövde (Grevagården) och jag åker dit och rider på lördag. Sen ska han hoppas på söndagen, men det gör inte jag utan det gör hans ägare som är hoppryttare.

image13

Otto

Generalen och Dottan är också ridna idag och båda tv känns mycket mjuka och frächa. (peppar peppar ta i trä) Generalen har en tuff uppgift de närmsta veckorna, han (och jag) ska lära oss att piaffa lika fint som vinnarna i Åstorp :) vi får se hur det går med den saken, men försöka kan man ju alltid.


Tyvärr så blir hela den här texten centrerad, det går inte att ändra.

Nu funkar det igen!!!

Jag bloggar om en stund. Måste äta först :) quorn wokgrönsaker och pasta. Måste kompensera lunchsyndningen... kram på er så länge!RSS 2.0