Nu börjar det dra ihop sig...

Kolla här...

Redo för barn? Svar nej.

En annan konstig sak inträffade idag. En mormor med två barnbarn satte sig bredvid mig idag på läktaren. Ett barn i kanske treårsåldern och ett litet barn (ingen aning om hur gammal men nånstans runt ett halvår) Plötsligt säger mormor "Här, håll honom(det lilla barnet) ett tag jag måste ut och göra en grej, han brukar vara snäll"  Innan jag ens hinner tänka tanken att protestera så sitter ungen i knät och mormor är puts väck.

Ehh... va? Jag tittar på den lilla ganska skräckslaget och han tittar tillbaka minst lika rädd han. Jag ber till gud att han inte börjar skrika, vi sitter ju trots allt på en dressyrläktare... Treåringen tittar ganska storögt han med och jag frågar vad han heter. Edil svarar han. Herregud stackars barn och heta Edil tänker jag. Sen frågar jag vad hans syster som skulle tävla hette. Dandra svarade han då. Ahhh talsvårigheter. Emil och Sandra, helt normala namn... det var ju tur för dem.

Mormor kom tillbaka tillslut och fem lååånga minuter var över.

Gräddet på moset

 Jag har fortfarande inte släppt tanten...

Det sista jag gjorde på tävlingen idag var att hämta protokollet från söndagen. Jag fick pappret och en minnesplakett. Samtidigt frågade tanten om jag hämtat gårdagens protokoll. Jag svarar att ja det hämtade jag igår och tänker samtidigt att det var ju ändå lite hjälpsamt av henne att fråga om det, ett litet pluspoäng trots allt.
Samtidigt kommer Liliann(Skys ägare) in och vi står och pratar en stund och så lämnar jag över protokollet till henne. Liliann frågar då om jag har protokollet från igår också. Innan jag hinner svara så väser tanten att ja, hon påstår att hon hämtade det igår... Som om att jag hade ljugit om att jag hämtat mitt protokoll. Jättekonstigt.

Vissa människor går bara inte att förstå sig på.

Wiii

Nu har jag bokat en resa på jullovet :) hoppas vi får ledigt nu bara... Det är bara tre dagar som vi behöver ta ledigt det ordnar sig nog säkert. (Lugn familjen vi är hemma på julafton, inga julklappar i fara)

Marocko blev det iallafall, någon som har varit där?

Ahh vad det är härligt att se fram emot lite sol och värme!

Jag hade i allafall tur med vädret...

Allt för trött för att blogga ikväll egentligen men jag gör ett försök...

 Med Sky har det gått jättebra, hon gjorde sitt bästa och det räckte till en tionde plats igår och jag tror att vi hamnade där idag också. Jag åkte hem innan det var slut.

Eftersom jag hade mycket dötid idag så passade jag på att åka till Ullared som inte ligger långt ifrån Falkenberg. Jag har aldrig varit där förut och det var väl en upplevelse eller nåt. Jag lyckades bli bestulen på min kundvagn mitt i affären, i kundvagnen hade jag förutom varorna jag plockat på mig  en påse med en bok som jag köpt i en affär utanför. Letade en bra stund inne i affären efter min vagn men att hitta en stulen kundvagn på GeKås är som att hitta en nål i en höstack. Lite sur men ändå inte förvånad gick jag mot kassan. Jag var inte förvånad eftersom det mesta gått fel den här helgen, allt ifrån sur sekretariatspersonal till transporter som inte vill lossna från bilen.

Så där, vid kassan på Gekås, vände turen (eller oturen) där stod min vagn! Nån hade nog tagit fel vagn och upptäckt det vid kassan. Eller så var det någon som såg mig och tyckte att jag behövde retas upp lite, kanske tanten i sekretariatet...

Påsen var kvar! Sen höll jag på att glömma den vid kassan i allafall, medans jag packade i varorna i en påse så åkte bokpåsen ner bakom en hylla. En uppmärksam kassörska på andra sidan upptäckte påsen och ropade precis innan jag gick ut. Tur två gånger i rad! SEn när jag kom ut hade jag tappat bort bilen. Många tankar genom huvudet, tänk vad pinsamt att missa sin start i ett championat bara för att man tappat bort bilen på GeKås parkering. Jag hittade den såklart precis där jag ställt den en timme tidigare.

För att sammanfatta GeKås så kan jag väl säga att det inte var nåt för mig. Kläder fanns i princip bara i M, L och XL. Small verkade inte existera.

För att återgå till tanten  i sekretariatet så har hon verkligen gjort att jag inte återkommer till någon av deras tävlingar på länge om jag inte måste. Så ohjälpsam och otrevlig. Man kände sig verkligen inte välkommen när man blir avsnäst det första som händer.Om man kommer till en tävlingsplats för första gången så måste man väl få fråga om var saker och ting finns utan att man ska behöva känna sig jättebesvärlig. Dessutom hade vi inte fått någon box när vi kom och när vi väl fick boxen så fick jag leta och fråga i ca en timmes tid innan spån kunde fixas fram. Då stod de i ett olåst förråd bredvid uppstallningen. Hade varit hur lätt som helst att bara tala om att spånet fanns där så hade jag fixat resten själv, men icke, de verkade tro att jag var ute efter att stjäla deras spån. Jag ser kanske lite spånig ut. (pappaskämt)

 Eftersom jag inte hade nån box innan start så fick jag knoppa och göra iordning Sky i transporten. Lite taskigt mot hästen som stått itransporten så länge. Eftersom jag var själv så blir det lite bökigt att fixa allt utan box. På framridningen blir det ju inte enklare när de inte har fasta starttider och inga högtalare på framridningen och inga funktionärer varken på framridningen eller utanför tävlingsbanan. Tack vare en snäll ponnymamma fick jag reda på när det var min tur. Sammanfattningsvis ganska oproffsiga tävlingar. Jag har blivit bortskämd med så fina tävlingar ett tag nu. Ponnychampionatet firade tioårsjubileum i år så man kan tycka att de borde ha lärt sig nåt på dem tio åren...

Sky har skött sig riktigt bra för att vara på sitt första stora meeting. Helt cool både i boxen, transporten och på banan. Imponerande.Efter ritten så läste domaren upp betygen och omdömet direkt till publiken. De tyckte att Sky var en mycket vacker ponny som hade goda grundgångarter, men som behövde mera styrka för att orka bära sig bättre. Precis som det är alltså. De flesta andra är ju dressyrridna sen de var tre fyra år och hon är bara dressyrriden i två månader. Domaren tyckte definitivt att detta var ett framtidsekipage, vad hon nu kan ha menat med det. Borde tyckt att jag såg ut som en fjortonåring med andra ord... 64,8 blev procenten båda dagarna. Riktigt fina ponnyer har jag sett några få. Den som vann sexårschampionatet för C och B ponny var helt otrolig. Adrenalin hette den. Lägg den på minnet den kommer att vinna allt om ett par år bara den får vara frisk och får fortsätta att ha en duktig pilot  på ryggen!

Avlutningsvis vill jag bara gratulera alla rappestadryttare som tävlat idag (och en och annan mantorpsryttare med då Hanna ;) ) och gjort jättefina prestationer. Det är så roligt när det går bra för ens elever.

God natt!

Färdigjobbad och färdigpackad

och totalt färdig...

I morgon blir det ponnychampionat med Sky i Falkenberg. Till championatet har man varit tvungen att kvala. Nitton sexåringar är anmälda i dressyr Kat D. Hur det än går så är Sky en av de nitton! Ska bli spännande att se hur standarden är på ponnysidan. På storhästsidan blir man ju hänförd av alla fina hästar på championaten. Hoppas på detsamma i helgen!


Sky

Jag åker ensam den här helgen med. Skys ägare skulle varit med båda dagarna men hon ska jobba i morgon och kommer ner på söndag istället.

Det ska nog gå bra ändå. Sky har varit här den här veckan och hon har känts bra. Det optimala hade förstås varit att åka ner redan idag för att hon skulle få se tävlingsbanan och aklimatisera sig innan start. Den här gången fanns det inte möjlighet att göra så. Nu åker jag tidigt i morgon istället, hon kommer att få ett par timmar där nere att vila och ladda innan det drar igång.

Jag livebloggar såklart i morgon. Tills dess, ha det bra!

I morgon bloggar jag dessutom om en ny "måste ha" pryl till hästarna.

Lucy Pearl

Just nu gör jag två saker jag inte gjort på länge. Städar och lyssnar på Lucy Pearl. Då blev det nästan kul att städa. Peter skrattade åt mig en gång när jag trodde det var tjejen som sjöng som hette så. Tydligen är det hela bandet som heter så. Bra är de i alla fall.

Nu måste jag skynda mig bara, ska till Micka på middag snart. Trevligt trevligt!

ps. det är inte så att det varit direkt ostädat hemma de senaste veckorna, bara att det inte är jag som städat.... ds.

Utedag+shopping = Lycka!

Såna här dagar är jag glad över att ha ett "utomhusjobb". Vad mycket härligare allt blir när solen skiner!Micka och GigoloCiwiPraktikantHanna och praktikantKristin på Dolly och Ella. Ella är en ny häst som vi har på prov på ridskolan.
 Jättetrevlig häst!Idag fick alla mina elever rida ute. Första gruppen red ut och de andra red på sandbanan. Alla elever fick innan lektionen rösta om vi skulle vara ute eller inne. Varenda en röstade på att vi skulle vara ute. Sund inställning! Hästarna tycker det är skönt att få lite omväxling också. Extra kul blir det ju när man kan rida med vita dressyrstaket, det känns ju lite extra festligt.

Förutom allt uteliv har Sanna jag och Micka varit på shoppingtur. Foder stod på inköpslistan. Ciwi tycker jag har blivit lite för tunn. Jag ska börja ge honom ett "build up" foder igen som han ätit förut och blivit jättefin av. Fodret ska innehålla "snäll" energi som ska passa heta hästar. På väg från sharpman stannade vi på det nya Karlssons i Mantorp. Det var en upplevelse. Jag köpte bland annat en resväska och en torkställning till schabraken. De hade många bra och ha saker kan man säga. Till och med en hästhörna. Dottan fick ett fint rutigt fleecetäcke av Micka och våra hästar fick benlindor.Tilia gick inte heller lottlös. Den här söta snacksburken fanns på Sharpman. Hon gillar den, kanske mest innehållet men ändå... Pannbandet med glitter får nog Ciwi och Generalen dela lite på till tävling. Jag "fick" ett par snygga bruna Cavalloridbyxor på rea och nya kingslandstrumpor. Ja man blir faktiskt lite lyckligare av att handla. Speciellt hästsaker :)

Lite lyckligare blir man också av att äta ekologisk mat. Jag har just ätit omelett med ägg från familjen Stenssons höns på Sättuna Södergård. Mycket gott och skönt att veta att djuren har det bra. Jag försöker så gott det går att välja ekologisk mat när jag handlar. Tyvärr är det ibland lite svårt och dyrt. Mjölk tillexempel är ju hur lätt som helst, det kostar ju nästan inget extra. Mjölkkor från ekologiska gårdar har, vad jag har förstått, det mycket bättre än kor från en vanlig gård. Tänk om nästa gång i kyldisken, det finns kor därute som blir glada då :)

Sättuna Södergård har en egen hemsida läs den här : www.sattuna.sodergard.dinstudio.se


Godnatt!

Äntligen

Kan jag lägga in bilder igen...Idag har vi ridit ut. Generalen och Kleo runt slingan. Härligt!

Generalen fick en ny frisyr:Han ser inte lycklig ut i sin korta man, men det blir han bara han får vänja sig lite... hoppas jag. Knopparna kommer att bli mindre och snyggare nu i allafall.

Lite bilder från de senaste veckorna:Irish och jag i söndags. Läs mer på hemsidan om tävlingshelgen på www.charlotteesping.dinstudio.seSå här glad var Salam i Örebros spöregn.

CameliaAstronautGeneralen är nöjd med sin 64% rosett i ÖrebroGlad Ida och Dayton i örebro. När jag ska till Liane så ska jag bo hos Ida. Det kommer att bli roligt!Jeanna tvåa och Liane sexa i ÖrebroSpelkväll hos Hannapanna ihop med Maria och Carro för ett tag sen. Rappakalja var roligt men svårt.Dottan och Micka gjorde en fin debut med hatt i Söderköping. Tjusigt!Haha jag har tagit ett kort när jag tvättar bilen. Bloggskadad, ja.Fina Cola fjärdeplacerad i Rappestad. Duktig ridskolehäst!

Det får nog avsluta bloggen för idag. kram så länge!


Mycket nöjd och inte speciellt trött

Generalen har gjort sin bästa tävling den här helgen. Någonsin! Procentrekord i GP på 64%. Han kändes så bra och känslan i programmet var bara glädje!

Han var ännu bättre på framridningen så kan jag bara få till det så bra så kan nog procenten höjas ytterligare ett snäpp. Konkurrensen idag var hårdare än jag någonsin tävlat emot och vi slutade sjua. Väldigt nöjd!

Resan hem nu ikväll gick också bra förutom en liten felkörning när jag skulle tanka vid Järna(tror jag det heter) jag råkade svänga tillbaka på motorvägen tillbaka till Södertälje. Sådär kul halv tio på kvällen... Men glada samtal på mobilen och läskig CD-bok i spelaren kan hålla vem som helst pigg hela vägen till Rappestad.

Väl i Rappestad fick Cola sig en rejäl chock när jag plötsligt kom in och skulle knoppa mitt i natten. Han var så chockad att han stod blick stilla. Han blev jättesnygg, hoppas knopparna är snygga i morgon också.

Söndag förmiddag kommer att bli lite hektisk. Tre hästar fem starter tre olika program på tre timmar. Ingen hästskötare. Jo, mamma har lovat att skritta fram Wengo och Micka ska knoppa honom och Johanna fixar ju såklart med Irish. Det kommer gå som en dans. Micka som förövrigt ringde mig vid halv åtta ikväll och frågade om hon skulle mocka Generalens box som var smutsig och fixa hans hö och fylla på rent vatten så jag slapp göra det när jag kom hem sent. Tänk att det finns såna människor som är så omtänksamma och snälla. Tack tack tack!!!! Generalen blev så glad när han kom hem! Tack Sofia också som har ridit Wengo idag.

Slutligen ett stort grattis till Elitlaget som kom tvåa i första omgången som reds i Rappestad idag! Starkt jobbat!

Återkommer i morgon om söndagens äventyr. God natt.

Nöjd och mycket trött

Min stjärna till häst har varit fantastisk idag! Faktum är att han nog aldrig gått så bra! Allt flöt på, jag hade mycket energi hela programmet och inga större missar, förutom en bakdelsvändning, allt kändes bra helt enkelt. Det var till och med så att publiken busvisslade efter min ritt. Kändes bra!

Förutsättningarna idag var stenhård konkurrens och domare som förut inte varit jätteimponerade av Generalen och mig. Med tanke på det är jag nöjd med resultatlistan också, lite besviken är jag att jag inte blev placerad när det kändes så bra men det var väldigt nära. Det var idel landslagsryttare på plats så jag kan inte vara annat än helnöjd. Jag fick 64,5% och var precis utanför placering.

Liane har som vanligt varit fantastisk och coachat och peppat innan start.

Dagen började med lite sovmorgon (åtta) och ganska god hotellfrukost. SEn blev det stallet och ridning på tävlingsbanan. Efter ridpasset tog vi en liten skrittpromenad i skogen. Djursholm är väldigt vackert! Det ligger fint vid vattnet och jättefina ridvägar.
I morse på framridningsbanan vid stallet. Solsken!

När Generalen var ompysslad och klar så åkte jag till Jakobsberg och mormor. Hon verkade må bra och korta stunder är hon hur klar som helst (mest när det gäller choklad) för att nästa stund prata lite i nattmössan. Hon verkar känna igen mig lite i allafall och det känns bra tycker jag. I alla fall så pass mycket att hon förstår att hon är min mormor.

Jag stannade till i Barkarby outlet, som ligger på vägen till mormor och shoppade lite, men jag orkade inte gå runt i så många affärer så det blev bara lite smågrejer och en tröja.

Nu är jag sjukt trött och tänker somna till ett DH avsnitt (tack Sanna) God natt!

ps. min kost har idag bestått av preemwok(lunch) och statoilpizza(middag 23:00) kul att man passar på att riktigt utnyttja utbudet här i huvudstaden... Får försöka hitta på nåt bättre till i morgon

Framme i Stockholm!

På vägen hit stannade vi hos Liane och tränade. Generalen var jättefin och det känns som det går framåt för varje träning. Idag red vi igenom GP och det gick riktigt bra. En liten miss mellan piruetterna där vi gjorde fler byten än vad det skulle vara annars flöt det på fint.

I morgon kväll börjar tävlingarna och första klassen är en Svår B:1. Jag ska till stallet tidigt i morgon och rida. Jag är för första gången iväg helt själv på tävling, ska bli intressant och se hur det blir. Än så länge känns det helt ok i allafall  (ok Salam och Micka, jag saknar er lite ;) ) Liane och Ida kommer i morgon så helt ensam kommer jag nog inte att bli ändå.


När vi kom till uppstallningen idag så var Generalen däremot helt ensam, men eftersom underlaget den här gången består av gräs så märkte han inte att det inte fanns någon hästkompis...
Han tog bara upp huvudet för att äta sin kvällshavre...

Efterhand dök det upp fler och fler hästar så han har sällskap inatt, annars hade jag nog fått sova i stallet...
Vad tycker ni förresten om Generalens nya täcke som han fick av mamma till förra tävlingen? Snyggt va? Han syns bäst av alla numera! Täcket ska fungera bra från 30 minus grader till 17 (inte 16 och inte 18 utan 17) plusgrader. Perfekt som tävlingstäcke alltså, man slipper ha med tre olika täcken för att man inte vet hur varmt eller kallt det kommer att vara. Generalen tackar så hemskt mycket för presenten!

Jag åt mat i hotellrestaurangen förut och jag lyckades hamna bredvid en familj där en mormor lekte med sitt barnbarn och hade en ramsa som hette bubba bubba bubbeberg. Den repeterade hon ungefär 48 gånger och hon(inte barnet) skrattade lika mycket varje gång. Morfar kommenterade allt med att det var djävulskt gott eller djävulskt dyrt eller djävulskt roligt. De andra i sällskapet diskuterade vilka blommor de skulle köpa till begravningen de skulle på i morgon...Ja det var min middag det.Förutom att tävla i morgon så tänker jag åka och hälsa på mormor som bor i Jacobsberg. Om jag hinner så blir det kanske en liten shoppingtur också...

Sov så gott!

WOW!!

Min dator is back in business! Den ser helt annorlunda ut, massor nya roliga saker,  och den är alldeles alldeles underbar...Tack Adham! Jag måste kolla runt lite till sen kanske jag bloggar...

Ciwi the star!

Jag är så nöjd med Ciwi idag. Han var en riktig stjärna. Trots allt strul med bytena den senaste tiden så höll han sig fint på mattan och kändes väldig lugn och trygg inne på banan igen.

Jag är också nöjd med att jag höll planen med framridningen. Jag gjorde först flera byten på meddellinjen och sedan mycket enkla byten och byten varvat med mycket skritt på lång tygel så att han skulle känna att det var lätt och roligt. Det lyckades! Vi missade bara ett byte (som vi ändå fick sexor på) och resten fick vi sjuor och åttor på.

Sen att han stundtals blev lite låg tycker inte jag gjorde nåt, huvudsaken är att kommunikationen funkar inne på banan igen. Det känns som att vi fått tillbaka lite självförtroende båda två. Resultatet spelade inte så stor roll idag hade jag bestämt mig för innan, så det blev en glad överraskning att vi kom fyra på 67 %. Vann gjorde Sofia Möller med Royal Jester på 69 %

Nu ska jag i lugn och ro ladda om och slipa formen till Flyinge. Inga seriebyten och piruetter förrens efter det.

Ibland måste man backa ett steg för att komma framåt.


Och ibland är det tur att man har familj och hästskötare som håller ordning på en... Mamma och jag bestämde klockan tolv att vi skulle åka tio i två. På nåt sätt så bestämde sig min hjärna att det var tio i tre och jag tyckte att jag hade gott om tid att knoppa och att rida en stund hemma. Jag mockade och fixade först i stallet och sen red jag Ciwi, när jag skrittade så funderade jag lite på tiden och då kunde jag ju räkna ut att det skulle bli riktigt svårt att hinna se och hjälpa Micka på framridningen om vi skulle åka tio i tre. Detta kom jag på tio i två precis när mamma kom fram till Rappestad. Smart. Jaja jag knoppade när vi kom fram till Söderköping och benen hann jag tvätta av lite snabbt. Sanna, Fanny och mamma hjälpte också till och vi hann iväg i tid. Tack för all hjälp idag! I all hast så råkade jag sno Emelies vantar som låg utanför Ciwis box. Jag kunde inte förstå hur mina vantar hade hamnat där men jag tänkte att jag är ju så virrig så jag har säkert glömt de där på golvet. Stackars Emelie gick länge och letade innan vi upptäckte min "stöld". Sorry Emelie ;)


DM helg

Idag har jag varit i Mantorp en sväng för att titta på några Rappestadsekipage som tävlade. Jättebra att se sina elever i tävlingssituationer också. Det gick bra för dem!

Laget kom tvåa i hård konkurrens. Sofia Alexandra och Frida gjorde alla mycket bra insatser och det räckte som sagt till en andra plats. Frida vann DM individuellt och Ellie var tvåa i kat C. Sofia vann första klassen på nästan75 %! Helt otroligt. De är så fina tillsammans Sofia och Gigolo. Synd bara att det här är deras sista år. Andra klassen blev han lite tröttare men ändå ett fint genomfört program och de fick 67 % och kom femma. Alexandra kom utanför placering men fick också ganska bra procent ändå.

Jag har ridit båda hästarna idag och de känns bra. Generalen känns jättebra och Ciwi känns jättebra förutom bytena där han fortfarande är lite spänd. Jag kom ihåg Lianes ord från förra träningen, att bara träna byten på medellinjen tills han var helt rak och när jag gjort det några gånger så gick det faktiskt riktigt bra tillslut. Men han är fortfarande väldigt laddad. Jag har anmält mig till DM imorgon nu i allafall. Det kan gå precis hur som helst. Men vi behöver träna, så är det bara. Vi startar klockan sex så det blir i alla fall sovmorgon. Nice.

Har ju glömt att berätta att jag har bokat in två veckor hos Liane nu. Vecka 42 och 43 kommer jag, Ciwi och Generalen att bo där. Just nu slår det mig att Tilia kanske med måste flytta med. Kan ju bli en upplevelse för henne också :) vi får se...
Kul ska det bli i alla fall!

Nu kom Peter och hans bröder vi ska ut och äta, vi hörs!

Oj oj oj

Inser just nu att det senaste jag skrev på bloggen var att jag var på dåligt humör. Det har jag inte varit hela veckan, det är inte därför jag varit dålig på att blogga, jag har helt enkelt inte haft någon dator hemma. Nu har jag lånat med mig mammas dator hem, min är inte riktikt klar än.

Stövlarna som jag skrev om i förra inlägget passade och var mycket fina. Bilder kommer när jag fått tillbaka min dator. Lite andra mycket nödvändiga saker åkte med hem från Sharpman också. Som ett par vita boots, väldigt användbara... Men Salam blev glad, och ibland måste ju hästskötaren få bestämma nåt ;)

Mycket roligt har hänt i veckan. Vi har gjort om i vår sadelkammare till exempel. Vi har målat om och köpt nya hyllor och förvaringsboxar. Det blir jättefint när det blir helt klart. Vi har målat klart och så nu ska bara allt komma i ordning ordentligt. Får se om vi hinner i helgen annars  blir det klart på måndag.

Fick ett samtal från Flyinge i veckan. Han som ringde berättade att jag och Ciwi tillhör de tio bästa i MedelsvårB dressyr i Sverige och blev därmed inbjuden att tävla en klass på Flyinges internationella dressyr i början av oktober. Det har varit Ciwis (eller mitt) mål det här året och det känns skönt att ha uppnått det. Det ska bli jättekul att få vara med på en tävling där en del av världens bästa dressyrryttare kommer att vara med. Jättespännande kommer det att bli!

 

           
Ciwi the star

Jag lovar att blogga lite mer när jag kan få in lite roliga bilder. Ha en bra kväll!


Idag är en sån dag...

Känner mig inte på världens bästa humör idag. Vi kom hem sent igår eftersom det regnade och var kolsvart ute så gick det max att köra i 60 km/h. Dessutom möte med en massa långtradare och lastbilar. Så det tog längre tid än beräknat att köra hem. När jag kom hem kunde jag inte sova...Därav det lite dåliga humöret idag. Det höll på att bli en ännu senare kväll eftersom jag glömde att vrida av nyckeln på bilen helt efter att vi lastat av hästarna. Bilen stod på med både lyse, radio och vindrutetorkare på och batteriet laddade såklart ur. Spöregn, halv tio på kvällen, ingen hit. Men vi lyckades faktiskt att springa igång bilen Salam och jag. Ståltjejerna!

Förmiddagen har ägnats mest åt att packa ur transporten från igår. Efter tre dagars regn är det mesta smutsigt och fuktigt eller blött. Nu är allt putsat och iordningpackat för nästa tävling igen.

Datorn är helpaj nu men jag tror den är i goda händer hos Salams bror Adham. Hoppas han kan laga den... Därför blir det nog inga bilder på ett tag. Precis när jag skrev det här fick jag sms från Adham att han hittat felet. Han kan fixa det! Hurra!!! Kanske blir bilder snart i allafall...

Nu ska jag åka till sharpan och försöka muntra upp mig lite till. Kan bli dyrt... Haha nej men mina bruna stövlar har kommit som jag beställde i april. Spännande, hoppas jag kan ha dem.

Ha det bra!


Det är svårt att rida GP :)

Nu är vi klara och jag är ganska nöjd. Mycket har förbättrats men idag hade jag lite missar. Nästan 62% ändå och det är ju helt ok. Liane har varit otrolig och jag är så glad för hennes stöd! Nu åker vi hemåt trötta och glada!

Laddar

Med lunch just nu. Till efterrätt äter jag chokladkaka och salam äter toast. Lite annorlunda men lite nyttigare... Jag har ridit generalen och han känns bra. Liane har ridit och hon ligger på placering än så länge. Hon är jättegullig och stannar kvar och hjälper oss elever till GP. Tre av fjorton startande tränar för Liane. Igår var alla vi inne på prisutdelning. Känns som jag har rätt tränare :) ha en bra dag!

Stjärnan

Kallas Generalen idag :) ja alla andra dagar med förstås. Han gjorde inga större missar men han visade inte upp lika mycket tryck i traven som han kan. Totalt 64 % och precis utanför placering. Fick pris för att jag var över 64 från dressyrringen. Så jag fick komma in på prisutdelning iallafall... Kul! Nu laddar vi om till i morgon för GP. Sov gott!

Regn regn regn

Ganska blött men trevligt här i Örebro. Datorn strejkar men hotellet har en dator som jag bloggar från nu...
Igår reds första klassen med Ciwi. Han var jättefin emallanåt men missar i bytena. 63,5% och nia. Ingen katastrof, men det har gått bättre. Vi är inne i en liten svacka med bytena just nu så jag strök mig i St George som jag skulle ridit idag egentligen. På dagen idag har jag ridit båda och de känns jättebra. Tränade bara singelbyten med Ciwi och han slappnade av bättre idag. Nu ska jag backa ett steg med honom och bara få honom riktigt säker i singelbyten. Känns bra att ha en plan ut ur svackan.

Generalen kändes jättebra och jag känner mig laddad för ikväll. Jag startar tjugo i nio ikväll, sist i klassen. Svår B:1 är det idag och GP i morgon. Ska bli kul! Liane är här och hon kommer att hjälpa mig ikväll. Hon red St George precis och kom femma, första utanför placering.

Nu ska jag upp på rummet och slappa en stund och ladda lite till :)

Ha det bra!

Jag blir så nöjd...

..när jag lyckas med nåt som har med datortrubbel att göra. Som jag skrev häromdagen så var ju min dator lite på krigsstigen. Trodde självklart inte att det var något jag kunde fixa själv. Men så startade peter datorn i felsäkert läge och vips så gick det ju att komma in i datorn igen. Kollade runt lite och lyckades göra en systemåterställning(säkert superenkelt för er dataexperter men mycket svårt för lilla jag) Nu funkar den prickfritt igen och allt är kvar i datorn som det ska. Vi får väl se hur länge...

Lite förändringar sen senast. Främst utseendet som ändrats radikalt efter ett frisörbesök. Så skönt att ha klippt av det långa jobbiga slitna håret. Nu är det kort och mörkt. Det tog tre timmar. TRE timmar. Sjukt jobbigt att sitta still så länge tycker jag. Dessutom hade de lugnafavoriter inställd på radion. Frisören påstod att alla blivit mer avslappnade sen de börjat lyssna på den kanalen. I mig kryper det.

Bredvid frisören, som har sina lokaler i Hackefors så ligger ett dagcenter. De tillverkade bland annat fågelholkar på dagcentret. Från min frisörstol så såg man ut över deras bakgård. Där stod en kille och sågade igenom en jättetjock stock. Oavbrutet i tre timmar, med ett kort avbrott på en kvart,  för vad jag antar var lunch. Han sågade och sågade och sågade. Min frisör berättade att han gjorde samma sak varje dag, hela dagen lång. Ingen annan fick komma nära hans såg. Helt otroligt. Men på nåt sätt ger det väl honom ro.

Förändringen i stallet är en häst mindre och en praktikant till. Mirò har flyttat hem och är troligtvis såld. Om allt klaffar och han går igenom en besiktning så åker han till sin nya ägare på måndag. Lite tråkigt förstås men det är sånt man alltd räknar med när man rider andras hästar. Jag förstår ägaren till fullo, jag hade gjort precis likadant.

Kristine heter en ny praktikant i stallet som går KY utbildningen på Vreta. Hon ska vara ett par månader och det är alltid roligt när någon stannar en längre period.

Dessutom har vi sju andra tjejer som harpraktik/prao i rappestad just nu. Som tur är så är de lite uppdelade på olika dagar annars hade vi fått slåss om att jobba ;) Roligt är det i alla fall med många i stallet, hästarna tycker nog om det med för de blir lite extra ompysslade.

Tilia tycker definitivt om det, många att fika och luncha med. Igår gjorde Tilia sin roliga "jag är förlamad-imitation". Det händer när hon vill göra något som hon inte får. Som igår, då ville hon rulla sig på gödselstacken, jag sa nej och då bara helt enkelt faller hon ihop och lägger sig platt på marken. Det går inte ens att locka med godis. Samma sak händer om hon ligger i sängen och man vill att hon ska hoppa ner. Man kan lyfta upp henne och försöka att få henne att stå men hon bara rasar ihop och lägger sig platt. Hon tror hon är smart men jag har överlistat henne...

"Låtsasförlamad" hund ser ut så här...


och glad fodervärd till Gabbe så här.


I morgon ska jag till Liane med Generalen och Ciwi. Micka och praktikantKristin ska också följa med. Hemma hos Liane är det dessutom kurs för Annika Westerberg i morgon, hoppas vi hinner titta lite på det också.

På fredag åker jag, Salam Ciwi och Generalen till Örebro. Ska bli jätteroligt. Det var så många anmälda att en av klasserna rids på fredagkvällen så det blir tävling tre dagar i rad. På lördagen startar jag typ klockan nio på kvällen. Så sent har jag nog aldrig tävlat.

Vi får väl se när nästa blogg kommer, det beror nog mest på datorn. Vi hörs!

Datorhaveri???

Min dator var jättekonstig igår... Tror ni jag kopierat alla viktiga saker. Såklart inte. Nu på morgonen testade jag en sista gång att få igång den och vips är den som vanligt igen. Märkligt. Nu är allt kopierat i alla fall. Skönt att få det gjort. Hinner inte blogga mer nu men kanske lite senare idag.

Vi hörs. Ha en bra dag!

RSS 2.0