Tragiska farbröder är det värsta som finns.

Idag när Fanny jag och Emma skulle ta hem Nico och Gabbe från deras sommarhage så inträffade en lite märklig sak. Till att börja med var hästarna allt annat än lugna, de ville först hem och sen ville dom inte alls hem och allt var otäckt längs med vägkanten. Vid sidan av vägen stod en man och kapade ved. Det vet ju alla som hållt på med hästar att det är något hästar ofta blir rädda för. Ljudet är tydligen ganska otäckt. Detta resulterade i att hästarna ställde sig mitt på vägen och vågade inte gå åt nåt håll...

Vägen vi var på är en ganska liten asfaltsväg och sikten var god där vi var. Det kommer självklart en bil när detta händer och den stannar ca 40 meter ifrån oss. Ut flyger en gubbe och han gestikulerar vilt att vi ska vända. Vi förstår ingenting förrens vi hör vad han skriker:

-Flytta på er det här är en bilväg! Bilväg!!!!

Jag försöker att ropa tillbaka att vi faktiskt också får vara på vägen. Vid det här laget går hästarna snällt på vägkanten igen.

- Hör ni inte vad jag säger det här är en bilväg och ingen oidväg (ja han var en oiktig östgöte) BILVÄG!!

Här hoppar han in i bilen och drar förbi i full fart. Jag ropar g-j efter honom och sen är han borta.

Herregud säger jag bara. Tur att det finns normala människor här i världen också. Men jag kan inte låta bli att tycka synd om gubben. Han måste ha ett för tragiskt liv om man blir så upprörd över att hans bilresa blev tio sekunder längre än han tänkt sig...

Lianeträning

Det blev bara Ciwi som fick följa med till Liane. Generalen är nyvaccinerad så då kan han inte jobbas så hårt på ett par dagar.  Ciwi var jättefin och  Liane tyckte att träningen är på väg åt rätt håll. Hon sa igen att Ciwi är en av de bästa Briarhästarna hon sett och det tar vi som en väldigt stor komplimang :)Mycket trött och svettig häst. Ciwis nya täcke är jättebra. Det blåa fältet är nät och det bruna är fleece. Perfekt på sommaren! Täcket är från Jackson. Tror Generalen måste få ett likadant.


Här är en liten film från idag ur MSV A:1:Vi fick bakläxa på galoppfattningar. Eller rättare sagt jag. Hur ska hästen veta vad som är rätt om jag hälften av gångerna tillåter honom att göra en dålig fattning. Har sagt det en och annan gång till mina elever och så gör jag samma sak själv. Att det ska vara så svårt  ;)

Ha en bra kväll!


Lördag


Började med frukost  lite städning och sen en vandring ner till stan. Målet var att boka en resa och kolla på lite kläder. Stadsbesöket började med en shoppinglunch på Magnolia och en glass på Bosses. Sen gick vi en sväng till Sportif och hälsade på Anna, Arvid och Frida. Med Annas proffsiga öga så inhandlades ett par jeans och en t-shirt. Sen gick vi hem.

När vi var nästan ända hemma kom vi på att vi glömde att boka en resa. Tankspridda? Lite kanske... Hoppas jag hittar nån på nätet istället. Nån som har nåt roligt restips? Det får inte vara för långt bort (kan bara vara borta en vecka) för dyrt, eller ligga i Turkiet eller Bulgarien. Annars kan jag tänka mig det mesta. Nån som varit i Portugal?


Sen åkte vi till stallet och fixade lite med hästarna. Efter det hade Peter och jag planerat en hemmafilmkväll. Vi köpte sushi och lite godis och åkte hem. Vi åt sushi och sen somnade Peter. Han hade ju som sagt jobbfest kvällen innan och av olika anledningar blev det bara två timmars sömn. Så det var väl förståligt. Tilia var inte sämre hon.
Jag var pigg och inte alls sovsugen. Eftersom jag redan var bjuden på tjejspelkväll hemma hos Maria så åkte jag dit istället. De hade redan kommit en bit med spelandet men jag fick hoppa in. När & Fjärran var spelet för kvällen och det var ett jätteroligt spel. Dessutom lärorikt (om man nu skulle komma ihåg nåt idag) Maria bjöd på mycket god fruktdessert också. Med vit choklad. Very good! Tack tack! Ser fram emot nästa gång!Hanna hade pms och kunde självklart inte vara med på bild. Carro och Maria hade inte pms och
ställde glatt upp på en bild.

Uppe i varv.

Åh jag har tråkigt... Jag är egentligen så trött att om jag bara lägger mig så kommer jag att somna direkt, men jag har ingen lust att sova.  Peter är på jobbfest,  Tilia snarkar och hon har inte en enda gång tiggt om mat ikväll. Det händer inte ofta...

Ja jag får väl helt enkelt blogga lite. Idag har vi haft avslutning på andra ridlägret för året. Avslutningen gick jättebra och barnen var verkligen jätteduktiga. De är så söta när de fixat och flätat hästarna. Idag hade CharmerLotta med sig glittergelé som hon glatt delade med sig av. Alla hästar glittrade och hade bokstäver ritade på pälsen. Gulligt. CharmerLottas blogg kan ni förresten läsa här.

Alla var jätteglada och nöjda med veckan, utom en mamma. Tänk att det finns sådana mammor som inte kan glädjas åt att deras barn haft en otroligt rolig (och lärorik) vecka, utan tycker att de ska bli elitryttare på fem dagar. Går inte in närmare på vad det handlade om för jag har ingen lust att "hänga" ut någon här men man slutar aldrig att förvånas.

Man förvånas också av hur mycket energi dessa ungar har. Full fart från tidig morgon till sen kväll. Många skratt blir det på en sån här vecka, man skulle kunna skriva en hel bok av alla roliga barncitat.Några av ridlägerdeltagarna. Bilden lånad från Lottas blogg
Igår var Håkan i stallet och skodde en stor häst. Bredvid stod en mycket liten och mycket pratglad tjej. Jag tyckte att hon stod farligt nära och förklarade att hon måste flytta på sig eftersom hennes huvud var i hästens sparkhöjd. Självklart frågade hon då hur det kom sig att Håkan fick stå så nära. Håkan som alltid ska vara vitsig skojade då och sa typ att han redan blivit sparkad och att hon skulle akta sig för att bli som honom.

- VA , skriker hon då, BLIR MAN FLINTSKALLIG?! Sen flyttade hon på sig...

Det tyckte jag var roligt. Säkert inte Håkan...Värre än att bli sparkad???

Eftersom jag vet att Håkan läser här så är det väl bäst jag tillägger att han är världens bästa hovslagare. Med eller utan hår.
image178
I helgen har vi stort hoppponnymeeting i Rappestad. Nu ikväll har det varit ett stort gäng glada och helt otroligt duktiga människor i stallet och fixat inför tävlingen. Vi hade fullt upp i stallet med att städa iordning allt innan alla som skulle ha uppstallning anlände. Stallet blev jättefint och alla som stallade upp sina hästar var jättenöjda. Alla våra hästar har fått flytta om lite och en del har fått flytta ut, tur att det är någorlunda varmt ute :)

 När jag sen kom ut till tävlingsbanorna var det knappt man kände igen stället. Under eftermiddagen har det byggts ett nytt litet vind och regnskydd mellan sandbanorna. Jättefint och praktiskt! Hoppbanan var uppbyggd på mycket behagliga höjden 40 cm och i parkeringshagen var det flera som campade. Det såg riktigt mysigt ut! Hoppas nu att det blir fint väder i helgen, då kommer tävlingen att bli en succé!

Lycka till alla som ska tävla! Och kom ihåg, det viktigaste är inte att vinna utan att ha roligt med sin ponny! kram på er

Inte ett inlägg för känsliga eller för dig som sitter och äter framför datorn.

Idag har jag flera gånger känt en otroligt äcklig lukt. En gång var det mina handskar som luktade illa. Sen har jag flera gånger känt en pust av denna otäcka lukt. Började tro att jag trampat i nåt konstigt eftersom lukten verkade förfölja mig. Efter en lång stund kom jag på att Tilia varit med varje gång. Dessutom började hon se ganska illamående ut. Inte likt henne att ligga i sadelkammaren i flera timmar...Hmmm hon har alltså hittat nåt äckligt (förmodligen ett dött djur) som hon har både kalasat på och dessutom rullat sig i. Det luktade så illa att jag fick kväljningar när jag fick sitta i bilen med henne på vägen hem.

Lagom tills jag stannar på pizzeriaparkeringen (ingen lust att laga mat ikväll) så hör jag Tilia kräkas i bilen. Härligt! När jag tittar in hos Tilia så ligger det mycket riktigt en stor hög med hovbitar och en annan mycket äcklig sörja. Jag går in och köper min pizza och funderar på hur jag ska städa bilen. Inte direkt så sugen på det så här sent en fredagkväll. Men när jag kom tillbaka var det redan fixat. Den gulliga hunden hade redan ätit upp spyan igen.  Vid det här laget är inte jag så speciellt hungrig på min pizza längre.

Det blev ett mycket välbehövligt bad direkt när vi kom hem. Jag tror jag måste köpa tandborste och hundtandkräm till henne också. Nästa gång ni överväger att pussa på den här näsan så skulle jag bara vilja säga AVSTÅ!

Tävling på en vardagkväll.

Tycker jag är en himla bra idé. Ikväll har jag varit på ponnytävlingar i Mantorp och som vanligt är det alltid bra tävlingar där!

Sky startade sin allra första dressyrtävling. Hon var jätteduktig och tyckte inte alls att det var konstigt med dressyrtävling. Tyvärr var hon irriterad på flugor så hon skakade mycket på huvudet inne på banan. Då får man tyvärr inte så höga poäng... Men domaren tyckte att det var en mycket trevlig ponny och att hon skulle bli jättefin bara hon blir lite starkare. Kul! Känns som att det var jättebra att starta henne så här tidigt. Nu vet vi att själva tävlingsmiljön inte verkar vara nåt problem, och vi vet vad vi behöver jobba mer på.

Det var några fler Rappestadryttare med, men jag har inte så stor koll på hur det gick för er. Jag kom så sent och åkte nästan direkt efter min start, tror att det var min snabbaste tävling någonsin. Sofia blev i alla fall placerad i en klass. Grattis! Nathalie debuterade i LA och det gick också bra. Jättekul!

Tack Fanny Josse och Sanna för att ni följde med och var hästskötare!

Imorgon är det avslutning på ridläger nummer två. Att ha ridläger är ganska intensivt ...och kul. Men väldigt intensivt.

Träningsrapport

Nu var det ett tag sen jag rapporterade om hur hästarna mår och går. Nu kommer i alla fall en uppdatering.

Babylon(araben) åkte hem i måndags och ska nästa vecka till ATGkliniken för utredning. Hittar de inget fel på honom så ska han förmodligen till någon duktig "problemhästutbildare". Jag återkommer när jag vet mer.

Istället för Babylon står nu en annan häst här. Sky som var hos mig en period i våras. Vi ska försöka att kvala till ungponnycahmpionatet i dressyr. Sky är sju år i år men hon har fått ett föl och då får hon tävlas tillsammans med sexåringar. För att kvala krävs två LA starter på 64% innan september. Redan i morgon ska vi till Mantorp och starta en LB. Jag tror mycket på den här hästen, hon är jättefin. Ska bli spännande och se hur hon utvecklas de här månaderna!


Ciwi tränas inför nästa veckas tävling. Vi åker på nationella tävlingar till Gotland på torsdag morgon. Det är tredagarstävling och han ska gå tre medelsvår B klasser och en Medelsvar A klass. Eventuellt en klass till på söndagen om vi kvalar dit. Han känns i alla fall jättebra just nu och på söndag ska vi till Liane på en sista finslipning av formen. Seriebytena börjar bli riktigt bra, igår gjorde han jättefina byten i var tredje. Lycka!

Generalen har haft ett par lugna veckor. Han rids men inte så hårt. Dels behövde han lite vila efter Strömsholm och Norrköping och sen så har min sadel varit på lite renovering. Det var några nitar som satt lite löst och sen har den stoppats om. Saker man behöver göra ibland. Min sadel firar tioårsjubileum i år och förhoppningsvis ska den hålla i tio år till. Nu är sadeln tillbaka och snart är vi i full gång igen. Generalen ska också med till Liane på söndag.

Ciwis sadel däremot kommer inte att hålla ens i tio år... Jag har haft den i tre år nu och den är redan sliten. Det är en Wintec "Isabell Wert". Unbderbart skön att rida i men tyvärr så har det blivit ett hål på varje sida.  Enligt tillverkaren har de aldrig sett nåt liknande och de och Sharpman har lovat att fixa till den. Schyst av dem trots att garantin gått ut. Jag lämnar in den sadeln efter Gotlandstävlingen.

Wengo har varit hopphäst i helgen och varit med på tävlingen i Rappestad. Inte med mig utan med Sanna på ryggen. Stjärna förstås! Idag red jag ut honom med en av ridlägergrupperna och han var jätteduktig. Vi har börjat att byta lite med honom och han verkar ha otroligt lätt för det! Kul! Han har ingen tävling inplanerad men det blir nog framåt hösten. Han kommer nog att få gå en period på bete först. Lyxigt för honom.

Camelia går ju redan på bete och jag tror att hon har det bra. Har inte hunnit hälsa på så mycket, men snart är det semester :) Så här mysigt hade de det häromkvällen...


Sen var det slut på hästar. Känns lite konstigt att ha två hästar mindre (Bobo och Dottan) men jag förstår inte att jag hann med två till förut. När ridlägren lugnat ner sig så ska jag börja leta efter ett nytt ungponnyprojekt. Nån som vet nån fin ungponny är det bara att höra av sig!

Vi hörs i morgon!

Grattis Micka och Dottan!!!

Igår var det tävling i Mantorp för Micka och Dottan. Lugna Dottan börjar komma tillbaka och de vann första klassen, en
LA:1, på 67 %. Jättekul! I andra klassen var hon lite mer spänd och poängen blev lite lägre. Ni kan säkert läsa mer i Mickas blogg så småningom om tävlingen.
Den fluffiga hunden har nu blivit lite mindre fluffig.


Före:


 

Kortet taget för nån vecka sen. (Strumporna har hon för att vi smörjt in tassarna med tassalva.)Efter:

Ungefär

 så här tror jag att det kommer att kännas att sjunga singstar...


 

Äntligen

 • Idag var min första "hemmalediga" dag sen den elfte maj. Det har varit någonting varje helg sen dess. Tävlingar, konserter, midsommar och en massa annat kul. Så jag klagar verkligen inte, det här kan vara en av de roligaste perioderna i mitt liv faktiskt!

  Jätteskönt i alla fall att sova länge. Sov till kvart i elva idag. Känns som det kanske behövdes... Dagen har sen fyllts av • Garderobsstädnining och urrensning - mycket välbehövligt
 • Tvättning av stort tvättberg. Tvättkorgarna har aldrig varit så tomma som de är nu. Väldigt skönt!
 • Vikning av stort tvättat tvättberg.
 •  Omorganisation i förrådet för att få in bland annat vinterkläder och lite annat
 • Städning av min bil. Peter höll på att svimma när han såg hur smutsig hans fd bil hade blivit. Snäll som han är så hjälpte han mig att städa den, så nu behöver jag inte skämmas för min stackars bil på ett tag.
 • Tilia har spenderat hela helgen hos Peters mamma Gun. När vi hämtade henne så passade vi på att ta en fika med rabarberpaj och vaniljsås.
 • Nu ikväll har jag varit i stallet en sväng och promenerat lite med Generalen och så har jag mockat och fixat lite.

  Nu ska jag göra iordning lite te och ta en macka och sen lär det väl dröja innan jag kommer kunna somna med tanke på hur länge jag sov i morse. Det här blev en tråkig blogg men så kan det vara ibland. kram på er
  ps. punkten innan det första stycket ska inte vara där men det går inte att få bort den. ds.
Midsommar i Gryt

Firandet började igår vid ett tiden. Vi åt en snabb sillunch och sen skulle vi åka till ett traditionellt midsommarfirande med dans runt stången. Vi klämde ihop oss allihopa på Pers Kingcabflak och åkte iväg i strålande solsken. Efter ca 200 meter började det dugga och efter ca 500 meter så fullkomligt hällregnade det... Vi vände och åkte hem igen. Ganska blöta, men ändå ganska gladaHär är innan störtregnet på flaket. Peter och HannaHannaJulia, Kasper och Arvid
Anna och Frida

Det satt tre stackare i bilen också. Vi hade mycket roligare på flaketSen blev det singstar. Jag är en tönt och vågar inte sjunga... Jag skyller på ett traumatiskt sångminne från femte klass. Arvid har en mycket rolig version på just det framträdandet.Hanna och Arvid rockar loss. Riktigt bra scennärvaro tycker jag.
Hanna gillar kubb
Sen drog hon Anna i håret.Det var ganska kallt. Kasper, Ninni och Malin myser lite i hammocken.

Jag fick med nästan alla på kort. Jens och Per verkar ha gömt sig när kameran kom fram. Mer bilder finns så småningom på Ninni och Annas blogg. Tack alla för en jättetrevlig och lugn midsommar! Speciellt tack till värdparet Ninni och Per som ordnat allt så bra!!!

Glad Midsommar!

Morgonen har spenderats i stallet... Var annars :) Jag har ridit  Ciwi och gått mysig midsommarpromenad med Generalen och Fanny.Nu åker Peter och jag till Valdemarsvik på midsommarfirande. Det kommer att livebloggas därifrån på www.kellandersisters.blogg.se

Ha en bra dag!

Ofrivillig luftfärd x2

Jag har ju inte skrivit så mycket om mitt inridningsprojekt här på bloggen. Men idag finns det anledning...

Babylon som araben heter har varit här i tre veckor nu och tills idag har allt gått planenligt. Till och med bättre än väntat. Jag har suttit på honom i över en vecka, nästan varje dag. Eftersom han är en känslig häst så har vi tagit det extra lugnt och än så länge har mamma hållt i honom hela tiden. Han har varit mycket lugn alla gångerna och även till en början idag. Utan märkbar anledning så fullkomligt exploderade han idag när jag red. Jag hade redan suttit på honom en bra stund när de hände och hela tiden innan så var han helt lugn. Jag satt kvar några bocksprång men det var helt oundvikligt att inte ramla av. Jag slog mig inte nämnvärt och sekunderna senare så var hästen lugn igen....

Mycket märkligt... I det här läget finns det bara tyvärr bara en väg att gå och det är upp igen. Upp kom jag och efter ett par minuter var det samma resa en gång till.

En "normal" häst hade förmodligen accepterat proceduren andra gången. Anledningen till att han inte accepterade att jag satt upp igen vet jag inte. Men det kan till exempel bero på att han har ont någonstans. Innan någon försöker sig på att sitta upp igen så ska eventuella problem utredas hos en veterinär. Oavsett vilket kommer inte jag att sitta upp igen.

Jag är ingen kamikazepilot utan rakt igenom dressyrryttare :) 

Ibland ska man ha tur...

Igår var jag ju och tävlade. Jag packade och gjorde klart allting inför tävlingen på lördagmorgen. Eftersom jag är allmänt förvirrad så var jag ordentlig och hängde ur fracken ur tävlingsgarderoben och hängde in kavajen i stället. Jag hade inte en tanke på att jag behövde fracken i STGeorgeklassen.

Erika Ek var med som hästskötare och när vi satt i bilen på väg till Finspång funderade vi på om vi hade med oss allt. Då kom vi på just det att fracken inte var med. Just den här dagen så skulle Erikas föräldrar åka på en söndagstur, till Finspång. Hur stor är den sannolikheten?? De kunde i alla fall hämta upp fracken och jag fick den i god tid innan min start. Jättesnällt!!!

På tal om tur så har det idag hänt en grej som kommer att förändra mitt liv. Stort! Jag kan inte berätta vad det är men så fort jag kan så kommer jag berätta om det här på bloggen, men det kommer nog ta ett par veckor  till... Glad är jag i alla fall!Vi vann Östgötacupen och debut i StGeorgeHar ingen bild på vårt lag från idag än men det kommer kanske i morgon. Karin Gomer, jag och Alexandra Järnkrok red i laget och vi vann dagens omgång och även totalt i Östgötacupen.Jag startade klockan tio över nio imorse och ni som läst mina tidigare inlägg förstår då kanske att det inte blev så många timmars sömn mellan lördag och söndag. Både jag och Ciwi kände oss lite sega men han gjorde ändå programmet (MSVB:3) ganska bra utan större missar. Men vi kan visa mera energi än vad vi gjorde idag. Vi slutade på 66 % och en fjärdeplacering i hård konkurrens så det är vi jättenöjda med.

Sen var det det debut i St George som gällde. I George så rider man seriebyten ner till var tredje och så gör man slutasax och piruetter i galopp. Ganska mycket svårare än medelsvår alltså.

Under dagen laddade vi om och båda kände oss betydligt piggare på eftermiddagen. För att vara första gången så är jag jättenöjd. Serien i var fjärde var helt ok och piruetterna blev också bra. Domarna gillade travprogrammet och tyckte helt rättvist att han blir lite för "frustig" i galoppen. 61,67 % och exakt en procent från placering. Retligt nära... Med frustig så menar jag att han gärna frustar när han tycker att det blir jobbigt. Samtidigt som han frustar så drar han sig neråt och blir lite låg i formen. Nu ska jag jobba mer på att han ska bli starkare i galoppen!DEn här gångarten är lite speciell haha. I serien i var tredje blev han skrämd av ett gäng småungar som lekte vilt utanför banan. Det resulterade i denna fina korsgalopp. Utan den missen så hade det blivit pris för lilla CIwi.
W.T.A.I

Where the action is var i Stockholm igår. Mer om tillställningen kan man läsa på  http://www.wtai.se/ 

Jag ville mest se Hellacopters,  FooFighters och The Hives. Peter och Tommy ville mest se Queens of the Stonages.

SAnna och Tommy är ganska utvecklingsstörda...
 


...men snälla och roliga.När vi kom dit så såg  vädret allt annat än bra ut... Men det kom bara en skur och det var när vi satt inomhus och åt mat. 

Innan vi åt så såg vi en kändis. Jag låtsades som att jag tog kort på nåt annat och förevigade ögonblicket. Jättebrabild faktiskt. När jag upptäckte att bilden blev så här dålig skulle jag snabbt ta en ny bild. Just då vart det mål för Sverige i EM och alla skyndade sig till Storbildsskärmen och the moment was overFörsta konserten vi såg var Hellacopters. De var bra men jag tyckte nog inte att de var lika bra som de varit förut. Dregen gästspelade på slutet men det missade jag. Lite dålig syn kanske. En äklig kille spottade nästan på min fot. Då vart jag sur. Sen såg vi en som seglade på publiken i en solstol, då blev jag gladare... och så tog jag ett kort. Jag är mycket glad över det idagSen var det Queens of the stonages. Jag kände inte igen en enda låt och det var ganska slamrigt. Då blev jag lite sur igen... Peter var glad och det var ju tur det.

Vid det här laget hade vi tappat bort Sanna och Tommy för länge sen.
För att höja humöret gick Peter och jag till bilen för att värma oss lite. Ja det var kallt ute ska ni veta. Kanske tio grader och blött i gräset (ballerinaskor) Vi tog en sväng till Statoil och köpte kaffe och godis också.

Sen var vi redo att ge oss ut på festivalfältet igen. The Hives var nästa band och de var riktigt roliga tyckte jag. Nu mötte vi upp Sanna och Tommy. De var frusna men vid gott mod.

Sen var det dags för kvällens höjdpunkt. FOO FIGHTERS!  
Deras konsert var klart kvällens bästa!

Vid halv två så var festivalen slut och alla begav sig tillbaka mot stan. Och vi tillbaka mot Linköping. De två i baksätet somnade på två röda och Peter och jag fick sjunga med på alla radiolåtar för att hålla oss vakna hela vägen hem. Ganska falskt och ganska roligt! Vid halvfyra var vi hemma och jag somnade direkt.

Två förtydliganden i denna text:

1. Det var jag som hade ballerinaskor, inte Peter alltså.

2. Om det var någon som mot förmodan inte såg vem kändisen på bilden var så var det Lars Winnerbäck.

Det vete fåglarna

En riktigt busy vecka lider mot sitt slut och äntligen har jag tid att blogga. Det har hänt ganska mycket den här veckan och ni kommer nu få en snabbresume vare sig ni vill eller inte :)

Jag börjar väl med fågelprojektet eftersom det var där jag slutade sist. Varje år så ramlar det ut ett par fågelungar för tidigt(alltså innan de kan flyga) ur sina bon i Rappestad. I år har det varit osedvanligt många kajungar som har irrat omkring på stallgången. Säkert totalt en tio stycken. I vanliga fall så brukar de inte överleva längre än någon dag, antingen så äts de upp av nån elak hund eller katt eller så trampar nån häst på dem.

I år så är det nog bara två eller kanske tre av de som inte har överlevt. Resten har vi hjälpt att överleva. Dels genom att ge de vatten på marken och dels genom att träna de i att flyga. Maten har deras egen mamma serverat på marken ett par gånger om dagen.Konstigt nog har varken katterna eller nån av hundarna försökt att äta upp dem. (Med undantag av Gucci då förstås, men hon är ju bebis så hon vet inte bättre)

Idag när jag kom till stallet så verkar det som att alla har lärt sig att flyga :) Så kul att de överlevde!En ville följa med mig hem i bilen. 

Hur har vi (läs mest jag) nu då lärt de att flyga? Jo en dag så satt en av fågelungarna på spångrepen. Jag fick då iden att ge fågeln en liten skjuts iväg i luften. Funkade riktigt bra. Den flaxade litegrann och landade nästan på fötter. Sen upprepade vi proceduren ett par gånger och efter ett tag så flög den riktigt bra, trots att jag skjutsade iväg den riktigt högt. Till och med att den självmant hoppade upp på grepen ett par gånger. Sen gjorde jag samma sak med de andra. Och som sagt idag verkade det som om att alla kunde flyga på riktigt...

Det är mycket nu...

Hinner inte med att blogga. Den här veckan har det varit avslutning på ridskolan, Sanna och jag är själva i stallet, en massa ridning, planering inför ridlägren, tävling på söndag, wtai i stockholm  på lördag, studentfirande och kisalektioner i morgon och så en massa andra "måste fixa" grejer....

Som sagt ingen tid över för att blogga. Kanske imorgon. Då ska ni få se bilder från vårt nya fågelprojekt :)

God natt.

StrömsholmEn liten film från Svår B:1. Ganska dålig kvalitet. Mobilkameran.Innan start...Inne på banan.Precis efter en av ritterna. Lite varmt :)Vårt vandrarhem var ganska stort. Vårt rum var yttepyttelitet. Salam fick vika sig dubbel för att komma in genom dörren.
Micka och jag gick raklånga...Vi hade tur med uppstallningen. Generalen stod i vita stallet. Svalt och med bra luft. Här är efter lördagmorgonens trimmning. Min tränare från Holland Rien van der Schaft var på besök och hjälpte en av hans elever. Det var sju år sen vi träffades och det var jättekul att han fick se Generalen igen. Sist han såg oss tränade vi bara på att få honom på tygeln... Rien gav oss några värdefulla tips innan han var tvungen att åka till flygplatsen och åka hem igen.Micka smygfotade honom under trädet...


Bästa bilden på hela helgen! Världens bästa häst!Terminen redan slut??

Det känns som terminen just började... Idag var det första avslutningsdagen. Alla red jättefint och klarade av hoppbanan jättebra. Av mina supergulliga elever(och läktarhjältar) fick jag fina presenter, bland annat en årsförbrukning (nästan i alla fall) med glass från Bosses glassbar. I like :) Tack så mycket till er alla!

Kände att jag inte riktigt sa hej då till en del av de som ska sluta. De har ridit ända sen de var jättesmå och ville nu prova andra saker, men om ni läser här så lycka till i framtiden och hoppas vi ses igen om ni saknar ridningen för mycket! ;)

Hemma och bloggen funkar igen.

Allt som vanligt alltså...

Precis som förra helgen så har det varit helt fantastiskt roliga tävlingar! Jag är jättenöjd med Generalen, han har bara gått bättre och bättre för varje pass som jag har ridit uppe på¨Strömsholm. 

Idag var det Grand Prix kür. Jag red samma program som förra helgen och det kändes bättre än sist. Musiken stämde bättre idag det var bara på slutet som jag låg lite före men inte alls lika mycket som sist. Jag fick en miss i ena bytesserien, just bytena har ju strulat lite på sistone så jag är ändå nöjd med att de blev ganska bra. Generalen fick extra beröm för piaffen och passagen idag och även på galoppökningarna. Vi slutade på 65.8% och vi höjde oss ett litet snäpp sen förra veckan. Vi kom på sjätteplats efter Galliano, Faradera, Efendi, Maistro och Bourbon.

Bilder och lite annat kommer i morgon, nu måste jag sova! Godnatt!

Bloggproblem??

Det kan bli lite problem att blogga från den här bloggen i helgen. Om så blir fallet så livebloggar jag från Strömsholm på min gamla blogg www.nogg.se/lottaesping tills vidare.

Nu är i alla fall allt fixat inför avfärden tidigt i morgon. Transporten är färdigpackad och jag tror att det mesta har kommit med den här gången. (Till skillnad från sist då jag glömde en massa bra och ha grejer) Vi har till och med fått med oss två cyklar.

Jag har varit lite dålig med att blogga om annat än Generalens träning nu ett tag. Självklart jobbas även de andra hästarna. Deras framsteg får ni höra om i nästa vecka. Det händer grejer med de kan jag lova :) Ciwi är iallafall anmäld till sin första StGeorge nästa helg i Finspång. I dagarna blev han vaccinerad eftersom han ändå ska vila i helgen.

Här kommer en liten hälsning förresten från Bobo och hans nya familj!

image201


Hoppas ni får en trevlig nationaldag och en skön och solig långhelg!

Omladdning och BLOGGTÄVLING!

Just nu laddar vi för fullt inför fredag. Generalen känns jättefin. Han fick vila i måndags bara ut och skrittas ett par gånger under dagen. I tisdags så red jag bara lite lösgörande och trimmade lite galoppiruetter och piaff. Båda sakerna måste vara lite mer på stället.

Idag red jag igenom GP Special för första gången, det var svårt... Det mesta gick ändå bra men en sekvens där man ska göra högerpiruett sen nio varjebyten och sen vänsterpiruett är inte att leka med...  Så här ska man ju absolut inte göra, rida igenom programmet två dagar innan tävling. Det är i senaste laget om man säger så, men det har verkligen inte hunnits med. Vi har varit så fokuserade på kûren att det här har fått komma lite i andra hand. Jag vill ändå prova att rida specialen eftersom man inte har så många chanser att rida det programmet. Så det får gå som det går...

Eftersom Generalen inte kan gå ute i hagen än så får han komma ut flera gånger om dagen på korta promenader. Han är dock lite sur eftersom han inte får äta nåt gräs, tur att det finns morötter :)

image200


Om man tittar riktigt noga så kan man se flera rappestadskändisar på det här kortet. Den som snabbast hittar alla vinner ett pris! Lycka till!

De bästa hästskötarna i världen kommer med till Strömsholm. Trots att de har en massa annat att styra med. Mycket tacksam!!! Micka kommer med på fredag och stannar till lördag och på lördag kommer Salam och stannar till söndag.

Det kommer att bli en superkul helg!!! Tror fortfarande att det finns chans att åka med Rappestadbussen om någon mer vill med!

Och så ett besöksrekord på det..

...jo man tackar! Dubbelt så många besökare idag än i lördags...

Tack!

För alla glada gratulationer idag!  Vad gulliga ni är! Gulligaste grattisgrejen var nog denna:

http://www.nogg.se/blogg.asp?idBlogg=605637&idHomepage=63475

Kurir...  :)

Ja, för er som missat det så stod det om Generalen och mig i Corren idag. Artikeln kan ni läsa här:

http://www.corren.se/archive/2008/6/1/jqpqbt18psmlquz.xml

Succé

Om jag får säga det själv...

Helgen har varit alldeles fantastisk! Det har varit sååå roligt att vara med på tävlingarna i Norrköping. Extra roligt att tävla nästan på hemmaplan när det är så många man känner som är med och tittar!

Kompletta resultat finns på www.norrkopingshorseshow.se

Idag fick vi hjälp av Liane på framridningen. Det är stor skillnad på min ridning när hon är med på framridningen. Hon har en hörsnäcka (eller det är ju jag som har den på mig alltså) så hon kan hjälpa mig hela tiden även fast det är stimmigt och stor framridning. Den är till jättestor hjälp, man blir mycket mer fokuserad på sig själv och sin egen häst.

Programmet flöt på riktigt bra. I travprogrammet stämde musiken exakt till musiken. I galoppen blev det ett litet hack på skivan och avslutningen stämde inte riktigt men det var det ju bara jag själv som märkte... Det finns fortfarande massor att jobba med tex att han måste bli starkare i piaffen och piruetterna mindre men jag är verkligen helnöjd! Domarna tyckte detsamma och vi fick 65%. Nytt GP rekord för min del. Vi slutade på en femteplats, sex placeringar bättre än igår.

image194

Från dagens kür

image195

Från fredagens träning. Min högerskönkel har ju blivit mycket bättre... NOT.

image196

Från dagens prisutdelning. Jag står tvåa från vänster. Maria Eriksson Galliano vann före en danska och trea kom Emma Karlsson på Faradera.


image197

På lördagen bjöds ryttare och hästskötare på lunch i VIP tältet. Här är Sanna och jag...

image199

...och Salam och Micka!

Som vanligt hade jag inte klarat en sån här helg utan alla duktiga hästskötare, hundskötare(tack Sanna), mamma och Liane. Tusen tack till er alla! Nu ska jag sova! Kommer inte bli några problem att somna idag :) kram på er!

Snabblogg

Jag är kvar i Norrköping och har inte haft någon dator med mig, därav den dåliga uppdateringen. Idag är det dags för att rida kür! Ska bli jättekul men också väldigt nervöst. Jag tyckte att det var tillräckligt nervöst igår...

Det gick i allafall jättebra igår. Generalen kändes jättebra men vi fick ett par jättemissar, bla en galoppfattning i en passageövergång och slutasaxen blev inte heller nåt bra. Det drar ju såklart ner procenten en del. Vi hamnade i alla fall över 60% sträcket, trots att en av domarna inte alls tyckte om oss och bara gav oss 56%. Det var långt under de andra fyra domarna. Skönt i alla fall att majoriteten av domarna tyckte om Generalen. Det är samma domare idag så vi får väl se om det blir nån ändring idag.

Tävlingen är i alla fall mycket trevlig! Vi bor gratis på Scandic hotell och det är därifrån jag bloggar nu. Nu ska vi gå och äta frukost och sen ska jag till Generalen. Morgonfodringen ingår också som en service på tävlingen. Mycket trevligt!

Ikväll kommer det lite bilder från helgen och förhoppningsvis lite film också! Hoppas vi ses idag i Norrköping! Om någon är intresserad av att komma  och titta så kan vi ha några biljetter över. Ring mig i så fall!

Kram på er!

RSS 2.0