Gott Nytt År!!

Hoppas ni alla får en riktigt trevlig kväll och ett riktigt bra år 2009!

kram Lotta

Så här långt allt väl...

I morse lämnade vi Tilia på Valla Djurklinik. Jag har varit sjukt orolig och ledsen hela veckan över den här dagen. Men när vi kom dit i morse kände jag mig faktiskt ganska lugn.

 Veterinären som skulle operera henne var mycket trevlig och lugn och det kändes bra att lämna över ansvaret till henne. VI (eller mest veterinären såklart) beslutade att bara operera den ena sidan och vänta med andra sidan tills de vet mer om vad för slags tumör det är. Det blir tillräckliga operationssår som det är ändå. 40 cm långt sår på magen. Stackars stackars Tilia. Hon får vara kvar på djursjukhuset till minst i morgon.

Jag pratade just med veterinären och allt hade gått bra så här långt. Så bra som det kan gå, så det var ju skönt. Om allt nu fortsätter att gå bra, och hon får komma hem imorgon, så får hon inte hoppa, skutta, springa, leka eller busa på två veckor. Bara gå ut korta stunder och bara gå långsamt. Inget ylande på fälten på ett tag alltså...

Håll tummarna för att vi får hem henne i morgon!Kort från söndagens kurs.

Här är kort från igår på några av deltagarna som var med på dressyrkursen...Salam och FelixMicka Dottan Salam och FelixKristin, Moa Agnes och Lotta

God Jul!!!

Trots vissa mörka moln på himlen just nu så känns det som att lite julefrid har infunnit sig. Klapparna är klara, rimmen nödrimmade, kolan kokad och inslagen, efterrätt fixad till julbordet. Första julklappen är öppnad också :) finfin julklänning från Peter. (här får jag väl tacka Sportif-Anna för din mycket goda smak!!)

Nu är det dags att åka och ta in hästarna och ge dem lite julgodis. Sen blir det julfirande på Solbacken i Sjögestad med hela familjen. Mysigt.Tilia och julklapparna.


God Jul ALLA!!!

kram Lotta


Det är mycket nu...

Som om att det inte är nog med jobb/flytt/jul-stress så har nu Tilia blivit sjuk. Eller sjuk är hon inte än, men kommer kanske att bli. Igår upptäckte Paria (tack Paria) en knöl på Tilias mage. Knölen var inte alls trevlig och ganska stor. Jag har aldrig känt nåt liknande och förstod nog ganska direkt att det var en tumör. Jag ringde igår kväll till Valla Djurklinik som har kvällsöppet. Jag fick en tid till idag och vi kom hem därifrån för ett tag sen.

Tilia har flera stora juvertumörer på magen. Vi vet inte än om de är elakartade eller godartade. Hon opereras redan på måndag och efter det får vi svar. Det de kunde göra direkt var att ta en röntgen på lungorna och ta blodprov. Om tumörerna har spridit sig så sprids de tydligen först till lungorna. Lungorna var helt ok, inga tumörer än. Blodprovet visade inte heller på att hon skulle var påverkad på något sätt.

Tilia själv är lyckligt ovetande om allt ståhej och hon ser fram emot julklappar i morgon.'

Jag har inget bra internet just nu så det är inget kul att blogga...

 Lägenheten är såld och jag måste flytta ut om en och en halv vecka. Inte kul. Men jag har ju snälla föräldrar och syskon som jag kan bo hos så länge. Lösning på lägenhet är på gång...

Med hästarna är det bara bra. De senaste veckorna har det blivit mycket omväxlande arbete med hoppning, bommar och uteritt när solen varit framme.

Hörs när internet är snabbare!

Rappestads ridlärare blev utmanade...

I torsdags blev alla Rappestads ridlärare utmanade av Sanna på avslutningsbanan som står uppställd i ridhuset hela den här veckan.

Alla utom Åsa (pga jobb) antog utmaningen. Mamma, Eva, Sanna, Josse, Micka, Salam, Eva och jag blev det tillslut som ställde upp. Delar av gänget började med det traditionella julbordet på Sjögestad Motell. Sen var det dags för jag tror den absolut största och mest prestigefulla tävlingen på året. (Jag skriver så med tanke på utgången)

Under julbordsmiddagen lottade vi en startordning och banan diskuterades in i minsta detalj. Alla hade olika åsikter om hur tävlingen skulle gå till. Vi enades till sist ett par minuter innan start om de exakta reglerna... Alla har laddat på olika sätt. Sanna träningscyklar, Eva och Josse var mycket sparsamma vid julbordsätningen, Salam kom långt i förväg och borstade Gabbe, Micka sorterade julkort på jobbet extra snabbt för att hinna komma, Mamma fick nog mest jobba med att få oss att hålla sams, själv laddade jag med att våndas över hästval.

Josse Lind och Emelie Långh ställde upp som  domare. Ingen lätt uppgift...

Micka gick ut hårt men hade inte riktigt koll på vägen. Hon fick göra en omstart och då gick det galant! Felfri till och med och ganska snabb tid.

Mamma startade som nummer två. Hon satsade såklart allt med Ronja och hon gick upp i ledningen. Lite gnabb om reglerna blev det här, mamma fattade först fel galopp, men eftersom hon tydligen inte uppfattat reglerna innan så slapp hon tidstillägg. Detta hade ingen betydelse på slutresultatet visade det sig sen...

Sen var det Josses tur. Hon hade tagit tillbaka Pele för en stund och de red snabbt. Jättesnabbt, och tog över ledningen.

Sen var det Sanna med Lunatic. Sannas cykelträning hade hjälpt, de var ännu snabbare. Sanna red som en blådåre skulle man kunna säga och var ännu snabbare än Josse. Men så har hon ju större häst också. Och som Sannas tränare säger: Det kan liksom inte se riktigt noggrant ut när du rider Lunatic... Alla som sett (och hört) Lunatic förstår vad jag menar här. Annars kan ni fråga Lotta Sporre, hon vet, men det är en helt annan historia...

När det blev Evas tur så började jag själv att hyperventilera av nervositet så jag har ingen riktig uppfattning om vad som hände på hennes runda. Hon gick inte upp i ledning i alla fall. Det hade jag nog kommit ihåg.

Innan min start var jag lite svimfärdig. Nu eller aldrig var tanken som flög igenom huvudet. Hottan tror jag kände likadant. Vi red snabbt som vinden. Lite kulor flög här och var och i slalomen så åkte nog en klocka ner också. Men snabbt var det. Hottan är en pärla och jag förstår varför ridskoleeleverna tjatar sig blåa på att få henne på lektionerna... Sex sekunder snabbare än Sanna!!! Hurra!!

Salam och Gabbe gick ut sist och det såg snabbt ut men tyvärr räckte det bara till en sjundeplacering.Glad sjua.Glada förlorare...Micka har visst hoppat av här men man ser hennes sadel på bilden i allafall.Bästa springaren!!!
Tack allihopa för den här terminen! Kul utmaning Sanna, vi får se till att det blir en tradition, och bara så ni vet så har jag bokat Hottan till nästa år också ;)


Vill passa på att tacka alla elever för den här terminen. Tack för alla fina julklappar! God Jul och gott nytt år och vi ses nästa år!

Idag har vi...

... travat och ridit lätt på lina. (Camelia)
...travat bommar och hoppat små kryss, väldigt snabbt...och roligt (Ciwi)
...gjort alla enkla byten på tygeln. (Wengo)
...longerat finfint med Hanna. (Wilda)

Mycket bra riddag alltså :)

Tisdagslektionerna gick också jättebra och alla red jättefint! Kul att få vara ridlärare till så många härliga elever!


Nya stjärnan får ta det lugnt ett par dagar till, rapport kommer så fort han är riden!

Måste bara berätta vad Camelia gjorde idag. Jag longerade en stund innan jag satt upp och det första hon gjorde när jag släppt ut henne på linan var att hon la sig ner och rullade sig. Med sadel och allt. Stört omöjligt att få upp henne. Hon hade helt enkelt bestämt sig att sadeln kliade. När hon kom upp så blev hon jätteförvånad att sadeln fortfarande var kvar på ryggen. Som tur var rullade hon aldrig runt så både häst och sadel var hela efteråt... Lite tacksam ändå att hon gjorde det innan jag satt upp :) Idag har vi styrt runt lite i skritt och trav, men fortfarande på linan. Än så länge ganska obekymrad om allt som händer. Skönt! Snart är nog decembermålet uppnått...
Kanske världens bästa 2,5-åring...

...hehe i allafall om man frågar mig :)

Igår satt jag en stund igen på Camelia. Hon var jättelugn och snäll. Mamma höll i och vi tränade på att stanna och sätta igång. Hon lyssnar bra på röstkommando så det var inga större problem.Putte fick vara med i ridhuset som lite sällskap. Säkerhetsväst är alltid på när jag rider unghäst. Och nej, jag har inte storhetsvansinne och tränar med vita ridbyxor, utan vi red direkt efter luciauppvisningen så de var kvar sen dess.

Man blir ganska trött av att vara ridhäst...

Idag red jag också en liten stund. Vi kryssade lite runt avslutningshindren. Snacka om bra social träning! Idag vågade vi oss på att trava lite också. Inga problem så här långt. Men jag kan ärligt säga att "arabresan" jag gjorde i somras sitter kvar. Lite läskigt att rida in unghäst är det allt. För er som inte läste bloggen i somras så hade jag en arab på inridning som slängde av mig rejält två gånger. Inga fler inridningshästar förutom mina egna bestämde jag mig för då.

Idag kom BamBam hem också. Det blev ingen stor häst utan bara ponnyn. Han får bo hemma ett par veckor och sen får han komma ner till ridskolan. Bilder kommer så småningom.

Salam är fotografen förresten. Det är nästan alltid Salam som fotar till mina inlägg :) Hon börjar bli proffs!

Ha det bra!

Julavslutning på ridskolan!

Idag var första avslutningsdagen på ridskolan. Vi har de senaste åren haft julklappshoppning sista gången som avslutning. Det verkar vara mycket uppskattat. Både hästarna och ryttarna tycker att det är jättekul. För att inte tala om de som sitter och tittar på :)

Banan som eleverna rider består inte bara av vanliga hopphinder utan även lite dressyrrörelser och andra lydnadsprövningar. I år ingår slalom, galopp på mittvolten, gå (eller galoppera för den som vågar) genom en smal bana, halt i en fyrkant och lite annat smått och gott. Välter man ner koner eller julgranskulor, som ligger på alla hinder, så får man tidstillägg. Snabbaste tiden vinner och vinnaren får välja julklapp först.

Lizette, här med Putte hade idag klätt ut sig till jultomte. Jättefint!...och Charmer hade fått en fin tomteluva av Emma.

Tack alla för fina julklappar och för den här terminen!

Nya hästar på väg till Rappestad!

Ni som har läst mammas blogg redan har kanske sett att vi har varit på Visingsö för att titta på hästar. Två hästar ska vi ta hem på prov för att eventuellt köpa. En ponny som jag ska ha som ett projekt och en stor häst som mamma ska ska ha som sitt projekt.

Mitt projekt heter BamBam och är lika söt som han låter. Fux med fyra vita strumpor och stor vit lykta i huvudet. Här är en liten film från provridningen. Han är oskodd och otränad så några fantastiska gångarter har han inte just nu, men det kanske finns där med lite träning :) Söt är han i allafall.BamBam är fem år och importerad från Tyskland.

Förhoppningsvis kommer de nästa vecka, först mellanlandar de i vårt stall hemma och sen kommer ponnyn ner till Rappestad. Bilder kommer så fort de anlänt!

Se film på storhästen på mammas blogg.

Camelia har flyttat till Rappestad!

Jag skrev ner nästa års mål för hästarna för ett par dagar sen. Sen insåg jag att om decembers mål med Camelia ska kunna uppfyllas så är det bäst att sätta full fart. December är snart slut... Tiden går fort. Hur som helst så fick Camelia flytta ner till ridskolan igår. Inte för gott men för ett par veckor kanske.

Vi åkte hela stallgänget hem igår för att hjälpas åt att lasta henne plus Putte som sällskap. Camelia åkte som föl transport ganska mycket men nu var det länge sen. Hon gick in i transporten utan någon som helst tvekan och sen stod hon snällt och stilla hela vägen. Hon har ett helt annat psyke än vad hennes storebröder har kan man väl säga. Ciwi "duckar" och hoppar omkring fortfarande ibland när man åker transport under broar... Han är nio snart...

Väl hemma i stallet gick det också bra. Det blir en stor omställning att komma in  i ett stall fullt med nya hästar. Hon är ju van vid ett litet stall med bara några få hästar. Dessutom går hon i ett lösdrftsstall hemma och i Rappestad blir det ju mycket mera inne i box än vad hon är van vid. Men än så länge verkar omställningen ha gått bra.

Igår longerade jag henne en liten stund i ridhuset. Andra gången hon longeras så i början var det antingen tvärstopp eller full fart med bocksprång. Men efter en liten stund hittade vi ett  mellanläge i lugn fin trav.

Idag hade hon fattat galopen och hon skrittade och travade fint på kommando. I morgon blir det sadel och kanske uppsittning om allt går bra.Efter "jobbet" fick hon gå lös en stund.Micka var också morgonpigg och kom och hälsade på. De flesta andra blir rädda när det rör sig på läktaren. Camelia är än så länge bara nyfiken. Eftersom lektionerna börjar nio på lördagar gäller det att vara tidig om man ska hinna rida. Micka red Lunatic eftersom Sanna är borta i Holland och jag red sen Generalen. Han var duktig han med.

Efter ridningen släppte jag ut mina hästar. Jag är lite extra försiktig med utsläppet och vill gärna vara med när de ska ut för att det inte ska hända nåt. Gissa om jag blev förvånad när jag kom ut till Generalen efter ett tag och han har en kompis i hagen. Ronja hade av misstag blivit utsläppt till honom. De stod och åt hö tillsammans och verkade ganska nöjda med missförståndet. Tur det var Ronja som är så snäll.Camelias utsläpp blev helt odramatiskt och hon och Putte är bästisar.


I morgon är det Luciashow i Rappestad. Jag och Frida Berg ska rida en liten uppvisning bland mycket annat roligt. Alla är välkomna, klockan tre börjar det.


Kadriljvecka.

Den här veckan har nästan alla grupper på ridskolan ridit julkadrilj. Alltså kadrilj till julmusik. Tror att både hästar och ryttare tycker att det är jätteroligt. I allafall tycker jag att det är roligt. Dessutom blir hästarna jättefina och lösgjorda av kadriljarbetet. Katja och Nathalies mamma Marie filmade från deras lektion. Jag har lånat filmen från deras jättefina hemsida www.sattuna.sodergard.dinstudio.seI ledet rider Ellinor-Pele, Salam-Felix, Louise-Märta, Katja-Max, Nathalie-Alice, Erika-Hottan och Emma-Mino

_Vissa dagar är man bara glad över att hitta sin hund i sängen...


Idag har Tilia skrämt upp oss rejält. När Hanna och Micka gick på lunch till klubbhuset idag så följde Tilia med. Inget konstigt med det. Men Hanna tyckte däremot att Tilia såg lite märkligt skyldig ut efter en stund. Sen såg hon att hon hade något i munnen. Hanna la ihop ett och ett och misstänkte att Tilia tagit något som hon inte fick. Hanna försökte få Tilia att spotta ut sitt fynd, men fick tillslut dra det ut ur munnen. Jaha sa Hanna, det var bara ett ben. Som tur var såg Micka vad det egentligen var... Ett råttgiftsblock!!! Inte lätt att veta vad det är om man inte sett sådana förut.

Jag ringde lätt panikslagen till veterinären för att få råd. Vi visste ju inte om hon hade ätit något, men risken var ju ändå ganska stor att hon kunde fått i sig en bit eftersom hon hade haft den i munnen. De rekommenderade att genast åka in och sätta in behandling som om att hon fått i sig gift. Tilia var inte ett dugg dålig, men inte chansar man i ett sånt läge. Vi åkte in med henne direkt. Först fick hon riktigt god hundmat för att sen få en spruta med kräkframkallande medicin. Stackars Tilia var först jätterädd för att hon trodde att hon skulle till sin pälstrimmare som har lokal i samma hus som veterinären, sen jätteglad när hon istället fick smarrig mat och sen jätteillamående när hon fick sprutan. En halvtimme ungefär spydde hon varannan minut. Tur att jag inte hunnit äta lunch innan...

Vid en genomsökning av spyorna hittades inga spår av det gröna råttgiftet. Däremot något obestämbart litet djur med svart päls. Vad är detta frågade veterinären mig. Hur i helsike ska jag veta det? Kanske musen som råttgiftet var avsett för?

Tilia var lite dåsig nån timme, men sen var hon sitt gamla vanliga jag igen. Jag var 1300 kronor fattigare. Fast väldigt väldigt glad över att det inte gick värre. Tilia har ju en förmåga att svälja saker hela när man försöker att ta tillbaka något som hon har i munnen. Tack Hanna och Micka för ert mycket rådiga ingripande!!!!

Hur kommer det sig nu då att detta råttgiftsblock inte satt i sin behållare utan låg på golvet? Jo den mycket påhittiga råttan/musen måste ha släpat ut blocken ur lådan och anledningen att den kunde det var att blocket inte var rätt ditsatt i behållaren. Av mig. Usch vad hemskt om det hade varit på grund av mig som min hund hade blivit förgiftad. Nu vet jag hur man gör i alla fall. Alltid nåt.

Nu ligger hon och trynar i sängen. Tror hon får sova där inatt :)

Katten Gustaf

För en vecka sen ungefär flyttade det in en katt i vårt stall. Katten var röd och ganka rund om magen. Den verkade mycket kelig (mot alla andra utan mig, kan ha berott på Tilia...) Tjejerna i stallet tyckte att Gustaf var ett passande namn. Vi har under veckan funderat på vad vi ska göra med Gustaf. Tre katter i stallet är en för mycket, även om nu Gustaf var snäll och trevlig. Salam och jag bestämde igår att jag skulle ringa polisen och Slaka djurhem idag för att se om någon saknade en katt och om de kunde ta hand om Gustaf.


Innan jag hann ringa idag så dök det upp ett äldre par som hade hört talas om att det fanns en bortsprungen katt på ridskolan. Stefan hade tydligen sett en lapp i affären om att paret letade efter deras katt som varit borta i över en månad och ringt de igår kväll.

Paret bodde i Berg men hade under deras semester lämnat bort katten till en familj i Vikingstad, och det var därifrån han hade rymt för en månad sen. Inte undra på att han inte hittade hem...

Katten hette Simba och det blev ett kärt återseende i stallet i morse.


PraoMikaela, Simba och Simbas matte.Simbas familj lämnade ett kort och en chokladask som tack för att vi gett Simba tak över huvudet, mat och kärlek. Ni som har engagerat er i Gustaf/Simba kan säga till mig så kan ni få lite choklad :)


Julmarknad i spöregn och lussebak med tända ljus hemma.

Det är de lite oplanerade sakerna som oftast är de trevligaste. Idag åkte Hanna och jag på julmarknad i Gamla Linköping.  Det regnade. Men annars var det mysigt, det var ju inte så kallt. Jag köpte två grytlappar och en kökshandduk. Med dalahästmotiv. Tänkte ge bort de först men nu vill jag nog ha dem själv.
Julkänslan ville inte riktigt infinna sig i regnet. Vi åkte hem till mig och bakade pepparkakor och lussekatter och lyssnade på CDn Santa Baby. Mysigt och vips känns det faktiskt lite juligare. Jag har förresten handlat nästan alla julklappar. Skönt. Nu är det bara det svåraste kvar, rimmandet.


Ha en bra kväll!

Lördagsmys hos Josse

Igår var Sanna, Josse, Micka, Salam, Petra och jag hos Josse. Vi åt jättegod tacopaj och hade tre(!) desserter att välja bland. Det blev ett litet missförstånd så både Micka, Salam(läs Marianne) och Petra hade gjort tre lika läckra desserter.Vi spelade TP. Alla fick vuxenfrågor...Micka och Salam. Salam blev jätteglad för att hon fick vara i Josses lag. Josse är ju så allmänutbildad!

Jättetrevlig kväll, men nästa gång ska Josse och jag vara i samma lag. Inte för att hon är så allmänutbildad utan för husfridens skull :)

Josse check this out :) 

Ni missar väl inte Corren idag???

I lördagsöndag bilagan finns en artikel under Hälsa som jag tycker ni borde läsa :)

Jörgen Auer har visst skrivit en liten notis om det också i hans blogg som ni kan läsa här.

Idolkväll!

Igår kväll var Carro, Maria och jag hemma hos Hanna. Hanna bjöd på annorlunda och mycket god paj och quinoasallad. Smarrigt!

Först tittade vi på idol. Jag röstade på Alice (sorry Anna, men hon är helt enkelt bäst. Trots att hon vet att hon är adopterad :) ) Kevin var också bra, men inte Robin. Fy vad jag har tyckt att han är tråkig. Skönt att han inte gick till final!

Sen spelade vi Idolspelet. Hanna fick det av oss i SSKK i födelsedagspresent. Jag som inte gillar att sjunga offentligt, men gärna i bilen och på andra ooffentliga platser, såg till att jag slapp. Vi var i lag och Maria fick sjunga hela tiden. Mycket bra. Spelet var roligt, förutom att så fort det kom en rolig låt så hakade DVDn upp sig så vi fick börja om från början igen.Inlevelsen var på topp.Carro igen i en lite lugnare låtMaria gör den förbjudna posen.Daniel var väl inte så jätteimponeradInte publiken heller...


Men vi hade väldigt roligt i alla fall. Nästa gång kanske jag sjunger också... Tack Hanna för mat och spel!


Programridningen på film

Del 1

Del 2:

Tjoaren på slutet är Liane :)

Mönstring på Ericsberg!

Idag var det dags för mönstringen till "Plantskolan". Ciwi Salam och jag åkte tidigt i morse  från stallet, vi tvekade länge eftersom det var så snöigt. Vi resonerade så att kommer vi upp för Rappestadbacken, då kommer vi klara bilresan. Lite nervösa var vi att bilen skulle svika oss, men han kände nog på sig att han låg på minus redan så den tuffade på så fint så fint.

Precis detsamma gjorde Ciwi. Tuffade på fint alltså. Han kändes riktigt bra idag, lagom tempererad kan man säga. Vi fick rida en stund själva först och när vi kände oss redo fick vi rida valfritt program. Jag var lite osäker innan om jag skulle ta Medelsvår B eller A, men eftersom han kändes så bra körde jag på på det svårare programmet. Man måste ju chansa lite :)
Han har faktiskt aldrig gått så bra i MSVA. Jag är jättenöjd med honom! Inga direkta missar och bara lite lite frust då och då.

Det var Liane och Eric Lette som bedömde oss och de tyckte att det såg fint ut. Liane såg  dessutom utvecklingen som har skett bara på de sista veckorna. Ciwi har liksom blivit lite vuxen. Inte bara i ridningen utan överlag har han blivit lite mer världsvan. Det är ju inte så konstigt egentligen med tanke på hur mycket han har varit ute på sistone.

Eric Lette, som är en mycket duktig internationell domare (kanske en av de mest erfarna i världen) hade massor med bra saker att säga. Han var mycket positivt inställd till oss som ekipage och hade många bra tips hur jag skulle kunna gå från sjuor till åttor. Han tyckte att Ciwi för dagen har en bättre bärighet och samling i galoppen än i traven. Just det är jättekul eftersom det bara för ett par veckor sedan var precis tvärtom. Han kändes överlag mycket säkrare i galoppen. Sen tyckte han att jag skulle vara ännu noggrannare i seriebytena så att inte de sista drar ut mot långsidan utan att man kommer fram till bokstaven. Man ser ALDRIG Isabell Werth komma ut en halvmeter för tidigt, utan det är exakta ridvägar...

Eric jämförde ridningen lite med bilkörning. Bland annat sa han att man alltid bromsar lite innan man svänger. Ta en halvhalt innan hörnet! Och vet man säkert att man har bra bromsar på bilen, då kan man våga gasa på ordentligt. Mycket bra sagt tycker jag.Här får vi lite instuktioner, Ciwi är lite nonchig och vilar på bak sålänge..

Här kan ni läsa en liten artikel om PlantskolanTräning för Rien.

I måndags åkte vi till Ålspånga utanför Nyköping för att träna för Rien v/d Shaft. Träningen var hemma hos Helena Lindmark. Jättekul att få vara med och jag hoppas att det kan bli fler gånger. Han och Liane har precis samma träningsstil så jag tror att de kan komplettera varandra på ett jättebra sätt.

Här är en liten film. Den är tagen med telefonen så den är inte så bra. Håller på att ladda upp de från kameran just nu så de kan komma senare.

På Helenas gårdsplan hände en lite pinsam incident. Både Fanny och jag var lite nojiga över att låsa in bilnyckel igen. (troligtvis var även Sanna lite orolig...) Vi tog ur nyckeln ur bilen med det samma vi kom fram och placerade sen nyckeln i transporten. Kan vara farligt att lägga nyckeln typ i jackan om man tar av den och sen lägger den i bilen igen. Som sagt, nojiga var bara förnamnet. Sen red jag och allt gick bra, Helena sa att vi gärna fick ta en sväng is stallarna och titta och det gjorde vi. Kan ha varit ett av de finaste stallen jag har sett live. Sen gick vi tillbaka till bilen hoppade in och skulle åka. Bildörren slås igen och PANG vi var inlåsta. Med nyckeln i transporten. För er uppmärksamma läsare är det lätt att förstå var i problemet ligger här...  Enda sättet att öppna låsen är att motorn är igång och utan nyckel, ingen motor. Hmm alternativet att ringa Sanna och komma och hjälpa oss igen kändes mer lockande än att ringa in till ridhuset och avbryta ridlektionen därinne...

Ett hysteriskt skrattanfall senare kommer Fanny på, bakluckan! Det kanske går att öppna den inifrån. Jag som redan ålat runt i bilen så många gånger avancerade snabbt till bagaget. Tilia såg lite fundersam ut, men vi kom ut! Phuu!

Idag åkte jag  till Anders för att lämna in bilen på lagning. Han tog nyckeln provade den i låset och på mindre än två sekunder låste han upp låset. Helt sjukt. Jag har säkert stått totalt i över en timme och jucklat med låset. Nu smörjde han upp det ordentligt så får vi se hur länge det håller...

Nu måste jag sova, i morgon ska jag till Ericsberg på mönstring till träningssatsningen "Plantskolan" som är en undergrupp till Knytkalaset. Jag mönstrar med Ciwi. Salam följer med, hon har studiedag.

Ha det bra och godnatt!

Globen Globen Globen!

Höjdpunkter:

Fikapåsen som nattarbetande Ida hade fixat till vår tidiga avresa...
Segraren i dressyren, Adelinde Cornelissen vann med Parzival. Helt fantastiskt ekipage!


Foto: Roland Thunholm. Bilden är från Tidningen Ridsport

Clinicen med Peter Markne och Maria Gretser. De jämförde dressyrhästens och hopphästens arbete och visade vad vi kunde lära av varandra. Mycket inspirerande!

Det fanns som vanligt massor att handla! Vi var ju där redan på fredagen och då fanns alla godbitar kvar :)Tack Fanny för att du bjöd med mig till Globen!


Julmys

Jag är egentligen inte så mycket för julpynt, men ljus och hyacinter tycker jag är fint och väldigt enkelt.  Jag bestämde mig för igår att försöka att "bo lite i nuet". Har inte känt för att göra så fint i lägenheten nu när den ska säljas.(Peter har däremot städat så fint så fint innan alla fem visningar, jag har lyckats vara borta nästan vid alla...)

Nu verkar det som om att jag kommer att bo kvar ett tag till. Det är lite trögt på bostadsmarknaden just nu och nu innan jul lär det ju inte vara så många som vill köpa lägenhet. Hoppas  på att det lättar lite efter nyår...

Peter flyttar nästa helg till sin nya lägenhet i Tannefors. Jag har inte letat så mycket, jag väntar tills jag vet när jag ska flytta...Hanna, den vita luktar minst lika mycket som den blå... :)RSS 2.0