Division 2 omgång 1

And the winner is...


,


Nathalie-Alice, Mikaela-Spirit, Johanna-Never och Erika-Hottan. Lagledare Kristin Ahlenbäck

Stort grattis!

Andra laget kom på en mycket bra tredjeplats. Grattis till er med!

Grattis!!!

Till alla Rappestadryttare som har varit i Mjölby och tävlat idag. Ett lag vann och det andra laget kom trea. Vad jag har förstått så blev det måååånga segrar och placeringar individuellt också. Jättekul!!! Bilder kommer lite senare i kväll...

Frukosten...

Vi träffade en bekant till Peter i kassan på frukosten. Vi frågade om allt var bra och på trettio sekunder hade hon berättat sitt livs tråkiga historia. Hon hade hoppat av skolan hon gått på, hon var arbetslös(hur man nu kan vara det när man jobbar), och hon trivdes inte på "jobbet ", som enligt henne inte var nåt jobb.

På trettio sekunder. En människa som vi inte ens känner utan bara är bekant med. Varför gör man så? Snacka om tråkig inställning till livet...

...

Kollar igenom mobilkameran och inser att det inte hänt så mycket den här veckan. Har inte direkt varit på blogghumör heller..

Idag har vi börjat dagen tidigt med film(peter) och bok(jag) sen åkte vi till scandic på lyxfrukost. Jag är fortfarande mätt :) Sen blev det en sväng till Ikano och shoppade lite schampo och sånt. Peter köpte skor. Jag ska med köpa skor, men jag tänkte åka till Anna(på sportif) och göra det. Sen åkte vi förbi Bosses glassbar och köpte upp mitt presentkort som jag fick i somras. Tre liter glass. Mmmm det blir gott iveckan, ni som vill komma förbi Rappestad och fika är välkomna. Micka har fått en spis nu också så det finns god chans för goda kakor också... I veckan hade hon med sig snickerskaka. Sjukt god ;)



Sara, Micka Sanna och PraktikantHanna. Sara pluggar i Uppsala i vanliga fall men skolan börjar inte förrens nästa vecka så då passade hon på att spendera en heldag i stallet. Mycket trevligt!



Min sadel är tillbaka igen. Den har varit i Danmark på lagning. Kåpan längst ner hade slitits så att det var ett litet hål på varje sida. Jag köpte sadeln för tre år sen och det är bara ett års garanti på sadeln. Sharpman var jätteschysta och stod för hela kostnaden. Väldigt generöst. Måste säga att de är väldigt proffsiga med sadlar på sharpman. Aldrig några problem, de säljer sadlar som passar och om de mot förmodan inte passar så fixar de det direkt. Jag fick dessutom en ny  Wintecsadeltvål när jag frågade vilken som var bäst att använda. Hade jag inte fått en sån när jag köpte sadeln så var det självklart att jag skulle få en nu... Snällt och proffsigt!

En bild kvar...



Nico rymde lite när vi släppte in hästarna häromdagen. Han tog vägen genom lilla stallet ut genom dörren över/genom gödselstacken och runt till stallets stjärna. Han ville ha lite tips inför veckans dressyrlektioner.

Nu ska jag till stallet och rida stjärnan och några till. Kram på er så länge!

PS. Det har hänt fler saker än det här i veckan, men inget jag har några kort på, alltså inget roligt att skriva om DS

I´m alive

Även om jag inte bloggat på länge. NI behöver inte oroa er, det är bara att min dator varit på lite villovägar. Nu är den tillbaka igen. På ett sätt var det ändå lite skönt att den inte varit hemma. Jag har istället läst flera kapitel i en bok och till och med tittat på ett helt TV-program. Lite sjukt när man tänker efter att datorn upptar så stor del av ens tid.

Men strunt i det nu. Lets blogga.

Ridskolan är nu igång igen och det är skönt att ha kommit in i alla rutiner. En hel del nya elever i mina grupper och en helt ny nybörjargrupp har börjat den här veckan. Jättekul.

Tre av mina elever var på framsidan av Corren häromdagen. De hade fått en ny lekplats på skolan. De berättade för reportern att de hade ett ställe på lekställningen där de satt och pratade. Om hästar såklart. Härligt att gå på lågstadiet och diskutera favorithästar och bråka lite om vilken som är bäst. De är för gulliga!


Fina Wengo är back on track igen. Jag red honom för andra gången idag efter två månaders uppehåll. Han är nog en av de snällaste hästarna som finns. Helt cool att sitta upp på trots att han är så lite riden innan (bara ordentligt det senaste halvåret). Anledningen till uppehållet har först varit bete och sen lyckades han för ett par veckor sedan att hoppa ut ur hagen. Eller rättare sagt inte hoppa ut utan ramla ut ur hagen. I fallet skrapade han upp flera sår på vänstersidan och har sen dess varit alldeles öm i kroppen. Men nu verkar det ha släppt och han kändes jättefin att rida.







En ny häst har flyttat in i stallet också. Modesty Blaise, även kallad Wilda. En stor svart och vacker femåring som ska stanna ett par månader på utbildning. Ni får så småningom läsa mer om henne på min hemsida. Ytterligare en häst är i träning ett par dagar i veckan och han heter Irish. Han kanske också dyker upp på hemsidan en dag.

De andra hästarna jobbar på jättefint och förhoppningsvis häller formen i sig till nästa helg när jag ska till Örebro och tävla. Ingen hästskötare tills dess är fixad än men jag hoppas att det löser sig...

Vilket påminner mig om att jag inte bokat boende än heller. Bäst att sluta blogga och kolla boende i Örebro. Borde nog inte vara omöjligt att hitta.

Ha det bra!

Kurs!

Igår hade jag kurs i Rappestad. Det gick jättebra, och alla var jätteduktiga! Roligt jobb jag har när alla är så glada och engagerade!



Josse, Erika och Malin in action.



Micka var också med och red, och mellan ritterna fixade hon i Josses och hennes nya sadelkammare. Fint blir det!

Julklappskonsert...

Två konserter blev det på lördagkvällen. Miss Li och Lars Winnerbäck. De är väl inte några av mina favoritartister i vanliga fall men de överraskade mig positivt måste jag säga. Speciellt Miss Li.
LW var också bra även om jag inte kände igen så många av de nya låtarna. Men i de äldre kunde man ju sjunga med! Vi gjorde dessutom en egen koreografi till en av låtarna. Mycket snyggt! Tur hade vi med platserna också. Josse Petra och jag lyckades halka in innanför det första staketet och därifrån såg man jättebra. 12000 personer var på plats och det var fint väder. Perfekt konsertkväll alltså.



Vi började kvällen hemma hos Josse med sushi och cheesecake (inte samtidigt dock) very good.



Josse och Petra



Miss Li och Lars Winnerbäck






Tack pappa för biljetterna!

Vilken helg!



Lördagen började med att jag åkte och tittade på och coachade Hanna lite i Mantorp. Hanna gjorde debut i fälttävlan. Jag coachade mest dressyren. I hoppning och terräng är jag inte till så mycket hjälp.   
Dressyren gick jättefint och de fick nästan 72%! Mycket bra och ledning inför hoppningen.
Efter dressyren så ska man rida hoppningen inom 45 minuter. På den tiden skulle Hanna hinna gå banan, byta utrustning, brodda och förflytta sig ett par kilometer bort till hoppbanan. Just det hoppa fram ska man ju göra med...



Hanna hede ett mycket bra medhjälparteam med sig och allt hanns med, trots stenar i broddhålen.



Thelma var jättesöt och viskade till Pirre innan hoppningen att hur det än går Pirre så tycker jag att du är bäst i världen! Pirre är ju halvbror med Generalen så att lite rätt har hon allt Thelma ;)



Snyggt hopp på framhoppningen över höööga hinder (okej 90 cm, men det är faktiskt ganska högt)





Full koncentration innan hoppstarten.



Efter hoppningen. De var superduktiga och rev bara två hinder annars såg det väldigt säkert och bra ut. De åkte ner till en sjättplats efter hoppningen.

Hur det gick dag två i terrängen kan ni läsa i Ninni och Annas blogg. De tog över supportandet på söndagen...

Träning hos Liane idag

Fanny filmade lite. Båda hästarna kändes superbra! Kul!




Passagen på slutet är riktigt fin! Generalen fick extra guldstjärnor  ;)





Fyraåringen Miró var också med. Han fick träna på många små tempoväxlingar både i trav och galopp. Han var också jättefin!

 

När vi kom hem från Liane så red jag Ciwi. Lyckliga jag som har så fina hästar att rida!

Deppigt.

Idag så har Truls, George och Pepsi tillsammans fått flytta till himlen. Tre av ridskolans absolut populäraste hästar. Jättesorgligt.

Truls har vi haft i ganska exakt 20 år. Han har nästan funnits hos oss så länge jag kan minnas. Jag har otroligt många minnen tillsammans med honom. Man kan nog säga att det inte finns en charmigare ponny. Han har lärt många barn efter mig att rida. Och att landa mjukt. Rekordet tror jag för min del var fyra avsittningar på samma ridtur. Efter varje avsittning tittade han på en med spetsade öron och såg ut att säga oj, det där var absolut inte meningen... Omöjligt att bli arg på honom alltså. Han blev 34 år gammal.





Lääänge sen...jag är nog åtta år här tror jag.




George och Agnes förra året.


Pepsi och Sofia


OS dressyr.

Anky vann dagens kür i HongKong. Mycket välförtjänt! Man får gåshud och tårar i ögonen av dressyr ibland :)



Vad vi har skrattat ikväll...

Jag har inte skrattat så här mycket på mycket länge. Jag, Hanna, Carro och Maria har haft spelkväll igen. Mycket underhållande. Idag har vi spelat "Värsta språket" och ett annat gissaordetgenomattlagkamratenförsökerbeskrivadet -spelet. Det var ett snabbt och väldigt roligt spel.

Värsta språket var också roligt, men lite svårt(ialla fall när man skulle härma dialekter). Det var dessutom lite utbildande. Jag har tex lärt mig att ett par goggles är ett par skidglasögon. Och att hemorrojder stavas med två r. Bra att kunna...



Spelet in action. Hanna beskriver ordet  Maria gissar och Carro håller koll på tiden, med lite blandat resultat

Tack för mat och mycket trevligt sällskap ikväll!

Duktiga ungponnyer!

Igår var det dags för ponnytävling igen. Mello och Sky tävlade i Tranås.


 Mello tävlade sin första riktiga dressyrtävling. Hon var jätteduktig och uppträdde som om hon aldrig gjort annat än att tävla. Hon var stadig och mjuk inne på banan. Hon blev lite trött i galoppen, men annars var det en riktigt bra runda. Hon fick 65.8%. Jättebra för att vara första gången! Det enda som var lite läskigt var att få rosett på prisutdelning, men det tränade vi lite på efteråt och då gick det bättre.


 Sky startade i LA:1. Hon börjar kännas starkare nu och det är inga problem att orka ett helt program. Inga missar, förutom en lite långsam ryggning, och hon fick hela 70 %. Eller det står 69,5 på resultatet men domaren har dragit av en felridning. Varken jag eller Fanny kunde komma på var jag har ridit fel och det står ingenstans i protokollet heller, bara ett -2 längst ner. Vilket fall som helst så fick Sky 70 %. Minus två får jag ta på mig ;)


Nu är hon kvalad till ungponnychampionatet som går i slutet av septemper i Falkenberg. Om hon inte är såld innan dess så kommer jag att rida henne där. Nu får Sky åka hem ett par veckor och vila och bara ta det lite lugnt. Sen kommer hon tillbaka ett par veckor innan finalen.

Bilder kommer senare...


Måla måla måla.

Hela dagen har spenderats i stallet. Jag har haft några lektioner och ridit fyra hästar. Dock inte nån av mina egna. Hann inte eftersom vi har målat sargen i ridhuset idag.  Det gjorde inte så mycket att de vilade idag eftersom de gått ganska mycket i veckan.

Fanny, Alexandra, Erika E, Johanna och Emelie har hjälpt till massor med målandet och tejpandet. Tack tack! PelePeter har röjt med grästrimmer runt ridhuset och stallet. Och en massa andra har också hjälpt till med både det ena och det andra. Det börjar bli riktigt snyggt överallt nu. Jättekul när vi alla hjälps åt!

Målandet och röjandet är inte helt klart än men vi tar nya tag i morgon. Om nån känner att den jättegärna målar lite så hör av dig till mig. Jag fixar lite fika.

Nu ska Peter och jag åka och köpa sushi. Hurra! Nori har haft lite sommarstängt men nu är det öppet igen. Eftersom det inte går att äta nån annan sushi efter att man ätit Noris så har jag helt enkelt inte ätit det på jättelänge nu. Ska bli smarrigt. Vi ska dessutom inviga sushisetet som Peter fick av sina arbetskamrater i avslutningspresent.

Peter jobbar bara två veckor till nu sen börjar han på ÅF. Han gör ett totalt branchbyte och börjar med något som han aldrig gjort förut. Mycket spännande och verkligen kul att få en sån chans. Det kommer att bli lite förändringar här hemma då kan man säga. Han kommer att jobba borta ca 10 dagar i sträck. Kommer att bli väldigt konstigt att bo så mycket själv. Vi har ju bott ihop i fem år (ja, vi flyttade typ ihop direkt) och knappt varit ifrån varandra längre än en vecka i sträck. 
 
Vi (eller mest jag) funderar lite på att flytta också. Jag har ringt på några lägenheter men inte tittat på någon än. Nästa vecka ska jag titta på en i Vikingstad(!). Men vi får se, det är ju absolut ingen brådska. Vi trivs egentligen jättebra i den här lägenheten men det blir ju ganska mycket bilåkande varje dag. Vi får se...

Nej nu måste vi åka, sushi väntar.


OS dressyren

En femte plats för Sverige i lag. Jag hittade några av ritterna från idag på youtube. Tyvärr ingen av svenskarnas. Jag lägger ut några av de jag hittade här. Någon som vet om svenskarnas ritter finns någonstans på nätet?

Segraren Isabell Werth





Anky:





Några andra...



Ikväll har jag...



  • Gjort en tävlingsplanering för alla hästarna. Kommer att bli en hel del tävlingar. Jättekul!

  • Bakat bullar. Enligt Mickas recept, mycket goda.

  • Börjat att föra in ridskolekursboken  i datorn istället för i en stor bok. Kanske några år försent men nu är det på G  ;)

  • Planerat lite kurser för hösten. Den första blir 24/8. Läs mer på hemsidan.

  • Gjort en inköpslista inför i morgon. Allt från kalender till grästrimmer.

Nu börjar faktiskt höstinspirationen att slå till. Äntligen, jag har känt mig väldigt opeppad för höstterminen så här långt, men nu börjar det kännas riktigt kul att dra igång igen med allt.

Idag har jag blivit klar med högtryckstvättningen av ridhuset. Det blir jättefint! På fredag ska vi måla om sargen. Nån som är sugen på att hjälpa till att måla?


 


Rugby = aj

Måste bara lägga till en sak till innan jag går och lägger mig.

Peter kom hem från sin tredje rugbyträning på mindre än en vecka för ett tag sen. Han kunde på riktigt inte böja sig framåt och knyta upp skorna. Jag fick knyta upp dem sen duchade han under högljudda plågoskrik (haha vilket fint ord) Sen gick han och la sig. Det sista jag hörde var "Lotta, var är Backontrackbältet" Innan jag hunnit börja leta efter det så hade han somnat. På lördag ska han kanske spela sin första match. I deras A-lag. Dubbel aj.



Delar av laget.

Nu tjurar jag visst lite i onödan...

Tog ett kort nu när jag var ute.




Bakom vägen är det i normala fall en gräsmatta, nu är det en stooor sjö. Kanske inte syns så väl på kortet men ni får tro på mitt ord. Jättestor.

Hittade faktiskt de här korten i kameran nu..



Det var ju nästan blå himmel idag på dagen. (därav rubriken)

Tog en skrittrunda innan Generalens dressyrpass runt hela stubbåkern tidigare idag. Tilia skulle promt med såklart. Bara det att hon stannade efter kanske femtio meter och luktade på nåt mycket intressant i diket utmed åkerkanten. Hon gick i mycket sakta mak framåt. Det tar tid att nosa på allt. När jag kommit nästan hela varvet runt och är tillbaka där vi började så ropar jag på Tilia att vi ska gå hem. Tilia som tror att hon var precis efter mig tydligen börjar faktiskt att springa, men åt fel håll. Hon följer helt enkelt spåret efter mig. Problemet är bara att hon springer rakt mot motorvägen. Jag ropar och ropar och hon springer och springer för att "komma ifatt" mig. Nu blir jag lite panikslagen för tänk om det inte är mitt spår hon följer utan nän dum hares som sprungit ut på vägen. Jag fick helt enkelt trava ifatt henne. Inte Generalen emot, han tyckte det var livat att få ta ett varv till på fältet.

Jag hann inte ifatt henne innan hon kom fram till motorvägen men det var mitt spår hon följde som tur var och hon vek av precis i kanten på fältet. Hon blev dock lite förvånad när det var jag som kom ifatt henne till slut.



Sen såg hon så här skamsen ut över att ha gett sin matte en halv hjärtattack och ont i halsen ;) men jag tror inte hon var speciellt skamsen mest trött faktiskt. Tänk er själva att springa på en stubbåker när man har så korta ben. Inte lätt. Hon var tätt efter hela vägen hem i alla fall.

Ciwi fick också ta ett varv på fältet efter hans dressyrpass. Han har bara tagit det lugnt förra veckan och bara jobbats några korta lätta pass.  Med hjälp av lite överskottsenergi, stubbåker, hemväg och läskig motorväg så gjorde han riktigt fin piaff idag. Perfekt att träna piaff  ute med lite extra framåtbjudning. Ciwi har väldigt lätt för det och än så länge bara leker vi lite med det. Mycket beröm och socker så fort han bara trampar till några steg rätt.

Behöver jag tilllägga att jag inte behövde säga till Tilia två gånger att stanna hemma den här rundan...

Fel

Det regnar visst det. Men ett mjukt väldigt blött regn som inte låter mot rutorna... Det blev en snabb vända ;)

Kors i taket

Jag tror det just slutade regna. Nu måste jag vara snabb ut med Tilia innan det börjar igen. Detta regn är deprimerande. Ikväll har jag tittat på tre avsnitt av DH på rad. Kanske också lite deprimerande. Inte DH alltså, utan att jag legat framför TVn hela kvällen. Imorgon är det nog sol eller i alla fall uppehåll...

OS

Just nu på svt24. Imponerande att sverige kom fyra trots två skadade hästar!

Hittade den här länken där man kan se lite från fälttävlan. Bland annat Gällerdals dressyr. Man kan lätt se likheterna mellan hans häst Keymaster och Dottan, de är halvsyskon. Kolla själva här:

http://svt.se/svt/road/Classic/shared/mediacenter/index.jsp?&d=21875

Ett kval fixat för Sky!

Igår var jag med Sky i Örebro och tävlade ungponnyklasser.





Innan avfärd
 

 Första klassen en LA:1 gick jättebra och vi fick 65 %. Inte dåligt för att vara debut i LA.  Sky fick beröm för sina gångarter och att hon var så lydig och mjuk.




Fanny och Sky


Andra klassen, som var en chansning att starta, var en  betydligt svårare LA:2. Hon blev lite trött och vi fick missar i båda förvända galopperna, något som hon egentligen har jättelätt för. Det var dubbel koffiicient på de rörelserna som vi missade så tyvärr nådde vi inte kvalgränsen i den klassen.


Nu laddar vi om för nästa helg då vi ska till Tranås. Hoppas på det andra och sista kvalet. Till Tranås ska även Mello följa med.

Tack Fanny för att du följde med! Vi har haft regn precis hela dagen. Allt var smutsigt och blött, härligt! Men idag skiner solen. Nu ska jag jobba...


Rugbyträning

Fast den var i torsdags men jag har inte haft bilderna förrens nu :)



Publiken var mycket engagerad. Vi hejade och förfasade oss över alla hårda smällar. David, Tilda, Håkan och Tommy.



Jag har inte ett enda kort på Tommy där han ser normal ut. Skojare där. Jag frågade Tommy varför det stod fyra personer och tittade på när de andra började spela match. De är nybörjare sa Tommy kaxigt. (Tommy har själv spelat en gång och är därmed INTE nybörjare)



Tilia var såklart också med.



Håkan spelar också rugby. Han var duktig. Han kallade sina lagkamrater för pansarnissar och när de andra skulle springa runt planen så fick han plötslig "kramp". Konstigt nog släppte den precis när de andra kom tillbaka...

Grattis Micka och Dottan!!!

Som både vann och kom tvåa idag på tävlingarna i Heda! Helt otroligt bra! Laget kom också på en andra plats! Grattis grattis!



Vill också passa på att säga Grattis till alla ryttare som är på SM den här helgen. En STOR prestation att bara ta sig dit! Lite blandat resultat av Rappestadryttarna men jag tror ändå att alla är MYCKET nöjda och glada!


 



Sofia  och Gigolo avslutade idag med en fin runda och fick 60.5 % Riktigt bra att rida godkänt bland landets och europas (!) absolut bästa ekipage!

Spa is nice

Men nu är vi hemma igen. Mycket god mat sköna behandlingar och ganska mycket lugn och ro. (Förutom de tio barnen som uppehöll sig i poolområdet i morse, som tur var stannade de inte allt för länge)

Inte ett kort på hela vistelsen har vi tagit. Om nån är intresserad om hur det ser ut har de en hemsida www.villafridhem.se

Jag tog en kombinerad massage  och kroppspeeling med inpackning. Mycket behagligt och huden blev extremt mjuk efteråt.



Även  ansiktsbehandling med massage ingick. Det var det bästa. ( Obs det är inte jag på bilden)


Fyrarättersmiddag fick vi på kvällen. Lax till förrätt, kalventrecote till varmrätt, ostbricka  (urk) och underbar Creme Brulee med jordgubbar och passionsfruktssorbet. Till varmrätten serverades kantareller. Jag provade och tänk jag gillade det visst. Det var riktigt gott. Ni har haft rätt hela tiden ;)


Åh nu höll jag ju på att glömma, vi fick afternoontea igår eftermiddag. Med massor olika bakverk och kakor. Helt fantastiskt. Under tiden vi åt så kunde vi titta ut över trädgården och där pågick ett bröllop. Ganska konsigt att befinna sig på någon helt okänds persons bröllop. Det ena som var fel med helgen var att den tog slut lite för fort



Var en sväng i stallet förut. Sanna som har haft hand om Miró den här veckan hoppade honom och jag filmade när hon hoppade en liten bana. Om Miró verkar ha lätt för det här med att hoppa så ska Sanna visa honom på hopprovet på kvalitetsbedömningen. Så här långt har det gått jättebra! Filmen verkar inte vilja bli upplagt just nu men den kommer lite senare.

Ikväll blir det väldigt lugnt. Vi har köpt mat från Sol och Ris och nu ska vi titta på film och äta godis. Ha en bra kväll!

 

Just nu E4

Mitt internet funkar inte hemma så det blir bara en kort mobilblogg. Vi är på väg till kolmården på spa. Peter och jag. Kommer nog bli bra. Tyvärr kan Peter inte röra sig efter två rugbyträningar i veckan men lite spamassage kanske gör susen. Ha en bra dag! Vi hörs.

God morgon



Mycket god mogon med hotellfrukost på Scandic. Den var inte riktigt lika bra som Josses hotellfrukost i Göteborg, men nästan.



Micka beställde pannkakor. När servitrisen kom ut med de så sa hon mycket högt "barnpannkakor". Trots att hon visste att det var Micka som skulle ha dem. Lite fräckt kan man tycka. Men Micka var så glad så glad över sina pannkakor, så hon märkte knappt att servitrisen var lite dryg. :)

Sanna och jag var fullt upptagna med att äta så vi fastnade inte på någon bild. Det här borde man verkligen göra oftare, så trevligt att sitta och prata och äta utan att behöva tänka på att laga frukost eller diska. Lovely!

Rabarbertjuvar x2

Idag har jag fyndat hela dagen. Jag började på IKEA med lite av varje. Kaffekoppar, frukostskålar, hundmatskålar och en massa växter. Orkideer och miniormbunkar. Sen åkte jag till Mantorp och Fabriksbutiken. Där hittade jag finare kaffekoppar och lite större muggar. Totalt  blev det 20 muggar idag. Tror att de mindre snygga får flytta till klubbhuset i stallet i stället.

Stannade till vid vårat torp för att plocka lite rabarber och upptäckte till min fasa att någon lagt rabarber(haha) på alla rabarber. Det finns någon som har en mycket välfylld frys med rabarber där ute...



Passade på att titta igenom mormors saker i torpet och hittade den här fina ljusblåa termosen också. Muggarna är från Höganäs och skålarna från IKEA



Sen blev det familelunch på Sjögestad Motell. Micka tillhör ju nästan familjen så hon fick också vara med. Tack pappa för maten!





Det går inte att låta bli att leka en stund med Gucci när man är hemma. Tilia däremot tycker fortfarande INTE om henne.


Sen åkte Josse jag och mamma till Kefly. Det var kul men schabraket hade inte kommit än. Jag shoppade i allafall två par ridbyxor, GoodeRider såklart och en väst. Bilder kommer kanske så småningom.

Eftersom jag köpt några miniormbunkar tidigare på dagen kunde jag inte låta bli att köpa en till farmor också. Hon älskar nämligen ormbunkar. Farmor är piggare igen efter sin hjärtattack, men hon är  inte helt återställd ännu. Jag var fortfarande sugen på rabarberpaj så jag frågade henne om hon hade några rabarber kvar. Det hade hon, men vid stugan i Kråkorp. Men, sa farmor, min granne har massor rabarber! Men inte kan vi ta grannens raabarber sa jag, hon kanske vill ha dem själv! Det trodde inte farmor, så hon gick bestämt och hämtade ett helt gäng med rabarber. Sen berättade  farmor att grannen faktiskt sagt att hon fick ta så mycket hon ville. Det var ju skönt att inte jag också blev en rabarbertjuv.



Tilia i farmor och farfars fina trädgård





Tilia, farmor och stulna rabarber. 



Farmor vill absolut inte vara med på kort.


Nu ska jag ta en liten kvällspromenad och sen njuta av nygjord rabarberpaj. I like semester.




Det här är bara några dagar sen...












Det känns ganska avlägset idag.

Tror att jag ska ta en sväng till IKEA idag. Lite uppiffande av lägenheten skulle inte skada. Jag vet inte riktigt vad som behövs, bara vet att det behövs. Kanske lite nya fina växter eller nån ny matta kanske. Sen ska jag en sväng förbi Kefly tänkte jag. De sponsrar mig med grejer då och då. Nu ska jag få prova ett nytt schabrak där de sytt på en fårskinnspadd. Ska bli intressant att prova.
 
Gå gärna in och kolla på deras hemsida och titta. www.kefly.se . Om man går in på de olika produkterna så kan man läsa kommentarer om dem.  Där har jag kommenterat de sakerna som jag provat.

Ni har väl inte missat att jag uppdaterat hemsidan också. En lååång presentation av Generalen finns nu under hans flik. www.charlotteesping.dinstudio.se 

Ha en bra dag!

På't igen bara..

Dagen har än så länge ägnats åt lite städning, tvättning och uppackning från helgen. Jag gjorde en storrensning av våra badrumsskåp. Helt otroligt vad man samlar på sig. Nu är det rent och lite bättre med plats på hyllorna. Väldigt skönt!  Tack och lov gjorde vi klart all uppackning av hästgrejerna igår när vi kom hem.

Förutom det har jag börjat lägga upp planering inför alla tävlingar i höst. Det blir lite pusslande med många hästar som ska tävlas och visas. Tyvärr ligger ju en del bra tävlingar samtidigt, men det verkar som om det löser sig med allt. Har fått frågan om när nästa tävling blir. För Ciwi och Generalen blir det nog Örebro i början av september. Innan dess ska Mello och Sky tävla i Tranås i mitten av augusti. Miro tävlar förhoppningsvis i Kumla helgen efter Örebro eller kanske samma helg som Örebro. Vi får se om det går att få ihop det. Sen är det DM för Ciwi och så måste ju Wengo ut på nåt också. Som sagt det krävs lite planering för att det ska funka.

Tack förresten för alla SPA tips. Fick till och med ett tips på mobilsvaret för en stund sen :) lutar åt att det blir Villa Fridhem utanför Kolmården.


Jag har slarvat lite med bilen, så nu är det visst körförbud tills jag åker och ombesiktigar den. Man kan säga att jag är fast här hemma tills Peter kommer hem. Han har lovat att laga den i eftermiddag och sen får jag väl åka i morgon bitti och besiktiga om den.

Hittade lite bilder på nätet från küren igår:






Sen hittade jag en annan rolig grej förut :) Jag ser absolut inte klok ut i det här inslaget som sändes på KanalLokal tidigt i våras. Till mitt försvar så hade jag bara ett par timmar på mig att förbereda mitt framträdande. Det fick bli vad det blev helt enkelt... Tittar man dessutom riktigt noga så skymtar två kända Rappestadryttare i publiken. Ser ni vilka? Ledtråd är att de hållt sig framme förut i såna här gissningslekar.

http://www.sjohagen.com/letsdressage.htm

Fler bilder

Vi hade lite dåligt samvete när vi åkte hem  för att vi inte hade några kort på Ciwi från helgen. Men fotografen som sabbade lite i fredags hade i alla fall fått till nåt bra kort där Ciwi ser ganska fin ut. Hon är förlåten ;)



Ciwi i volten där han inte kastade sig iväg.






Prisutdelning. Juliette Ramel, Pia Fäldt , jag och Ulla Håkansson.



Vackra slottet.





Inte så snygga men koncentrerade innan start

Världens bästa häst!



I alla fall enligt mig :)

Idag gick det inte riktigt lika bra som igår. Men det berodde mest på att musiken inte riktigt stämde med mina beräkningar. Jag fick inte till nån bra avslutning den här gången heller. Jag tycker själv att det är riktigt snyggt när mn får till en avslutning som är lite svår och dessutom pampig och perfekt tajmat med musiken. Det fick jag INTE till idag. TRor att det drar ner ganska mycket på det konstnärliga betyget. Vi slutade femma på 64,3 % idag (och det är ju absolut inte dåligt) och jag fick till och med närvara på prisutdelningen och ta emot pris från dressyrringen för att vi var över 62%.





Salam och Generalen i djup koncentration. Salam på knopparna som var snyggt inbakade den här gången. Generalen tror jag memorerar och laddar inför programmet. Han är totalt avslappnad när Salam fixar med honom. Det tar ca 1½ timme att få honom tiptop och hela tiden står han så här och hänger. Sen när han kommer ut så vaknar han till och blir pigg. Det känns som att han verkligen vet vad som väntar och sen står och samlar krafter.



Tävlingsplatsen bjöd på fantastisk mat(väldigt ovanligt på tävlingar) i en unik slottsmiljö. Arrangörerna tillsammans med familjen Bonde hade gjort ett jättebra jobb för att alla skulle trivas. Både publik och ryttare.



Mellan klasserna har hästarna fått komma ut på lite gräsätarpromenader för att hålla humöret uppe!



Generalen är nöjd med dagen och stolt över sin första "riktiga" placering i GP

Annars har helgen varit mycket trevlig. Vi bodde på samma hotell som många av de andra deltagarna och igår kväll var vi ett stort gäng som åt tillsammans på hotellet. Jättetrevligt!

Förutom att det varit trevligt så har det varit mycket lärorikt. Jag vet precis vad jag behöver jobba mer med nu. Känns så kul att jag kommer att ha möjlighet att träna så mycket för Liane nu. Liane har varit här hela helgen och stöttat och trimmat och  peppat. Verkligen GULD värt! Perfekt att hon ser hur hästarna och jag funkar på banan. Nu vet även hon vad vi behöver jobba mer med. En annan som är guld värd är Salam. Hon har full koll på allt. Från tider till knoppar och mig. Det är inte det lättaste vill jag lova. Tack tack tack både mamma och Salam för all hjälp. Mamma fick dessuton göra en panikutryckning från hotellet när jag visst glömt stövlarna i bilen. Precis när jag skulle sitta upp upptäckte jag den lilla detaljen. Hotellet låg en kvart bort så det var bara att börja att leda fram Ciwi i jympaskor och frack. LIte Triple and Touch känsla över det hela. Stövlarna hann fram i tid och ritten gick bra ändå tillslut.



Nu ska jag ta en välbehövlig veckas semester. Vet inte vart eller när eller om jag kommer att åka någonstans men jag kom på ikväll att jag vill åka på Spa. Det brukar bli som jag vill. Nån som vet nåt bra inom Sveriges gränser? Eller det måste inte vara sverige heller. Bara det inte tar för lång tid att åka dit...

Kram på er alla

Idag gick det bättre.

Hiner bara med ett jättekort inlägg men det har gått jättebra idag!

Ciwi var jätteduktig och låg återigen väldigt högt i travprogrammet, i galoppen orkar han inte riktigt och de sista fyra grejerna blev det missar. Men en mycket bättre känsla idag!

Stjärnan Generalen placerade sig idag i GP. Han kändes riktigt bra och inga större missar räckte till tredje placering. Vår första placring i Grand Prix! Bilder kommer nog i morgon. <Resultat och annan info om tävlingen hittar ni på www.sommardressyr.se

I morgon blir det sovmorgon. Skönt!

Första klassen åt pipsvängen.



Han kändes superfin precis innan jag red in på banan.Jag rider in och gör halt,ur halten fattade han galopp istället för trav.Ingen bra start. Sen görjag första ökningen från felbokstav och blir avblåst. Börjar om igen lite förvirrad. Nästa moment var en volt. Började hitta tillbaka känsan igen.

Då bestämmer sig en fotograf att lägga sig ner i gräset och ta kort, med motor, två meter bakom Ciwi. Där tappade vi känslan igen kan man säga... Han blev minst sagt rädd.

Sen blev han jättefrustig som han blir när han blir stressad. När han frustar kan han absolut inte koncentrera sig på nåt annat. Jag missade en massa byten och en massa andra saker.

Nästan en totalkatastrof :) Trots detta fick vi ändå 60,6% Där han inte missade fick vi sjuor och en del åttor och sen var det en massa tvåor fyror och nån nolla. Härligt... Jaja det är bara att bita ihop och komma igen imorgon.

Känns surt att bryta sviten, Ciwi har varit placerad i alla medelsvåra starter i år. Men nån gång måste ju vara den första utanför.

Hur som helst är det jättenyttigt för honom att se en så här stor tävlingsbana. I kväll så rider jag lektion för Liane på Generalen. Innan det så ska jag rida Ciwi en liten stund på tävlingsbanan igen.

Vi hörs senare!

Katrin Holm here we come.

Nu är vi på väg till ericsberg. Första starten är i eftermiddag med Ciwi. Generalen tävlar inte idag, men jag ska rida ett träningspass ikväll för Liane. Ha en bra dag! PS. Rubriken syftar på ett litet missförstånd när jag var liten. DS.

RSS 2.0