Måste bara visa...

...Tilia fick en för tidig julklapp igår. Hon ser lite purken ut men hon är glad, innerst inne :)foto: Mats Hagenblad

Jag köpte täcket i Sjöhagens monter i Globen. Det är tassar på det. Jättegulligt. Det var förresten av Sjöhagen som jag fick biljetter till lördagen på Globen. Eller mamma fick dem och sen fick jag dem. Tack så mycket!

Tur man är ganska smidig och smal

Så här har jag fått ta mig in i min bil de senaste två dagarna...Av med skorna...Börja klättra...och sen åla...

Bilens centrallås har gått sönder. Förardörren går inte att öppna. Varken inifrån eller utifrån. De andra dörrarna går bara att öppna med en knapp inifrån bilen. När den är igång. Så fort man stänger av motorn så slår låsen igen. Märkligt. Och jävligt besvärligt. Denna procedur på bilden har upprepats två gånger på en starkt trafikerad gata utanför Globen. En gång utanför en restaurang i Stockholm. Flertalet gånger i stallet och parkeringen hemma. Plus en gång på konsum för en stund sen. Förvånandsvärt många som står och väntar med hunden utanfär affären...

Utanför pizzerian lämnade jag bildörren på passagerarsidan öppen och lämnade den så. Orkade inte klättra en gång till. Pizzabagaren bad mig ta djupa andetag, han tyckte jag såg stressad ut... Hmm konstigt tänkte jag.

Extra besvärligt blev det igår kväll. Fanny jag och Emelie hade precis kommit hem  från Stockholm till Liane. Fanny och jag skulle lasta in hästarna och åka hem till Rappestad direkt. Redan när jag parkerade sa jag till de andra att jag var såå trött och att det skulle bli så skönt att komma hem. Kravlar mig ut genom passagerardörren och alla tre slänger igen dörrarna samtidigt. I samma sekund som jag stänger så kommer jag på vad jag gjort... Nycklarna på insidan. Många svordomar och ett halvt psykbryt senare ringer jag till Sanna. Jag har ju gjort så här en annan gång och vet hur mycket det kostar att ta ut någon som kan "bryta" sig in i bilen. Nu var det dessutom lördagkväll och troligtvis dubbel taxa om ens det skulle gå att fixa...

Världens snällaste Sanna sätter sig i bilen, hämtar min reservnyckel i Rappestad och åker till Fjällskär, en resa på totalt 30 mil en lördagkväll. Tack tack tack igen för det!

Vi kom hem tillslut, typ tre timmar för sent men vi kom i alla fall hem :)

På tisdag ska bilen till verkstad. Dumma bil. I morgon ska vi (bilen, Fanny, Generalen och jag) till Ålspånga utanför Nyköping. Jag har blivit inbjuden att träna för Rien v/d Schaft som jag har tränat hos för några år sen. Ska bli jättespännande och se hur det går. Jag hade med Generalen till Holland när jag var där för ca 9 år sedan. Nio år! helt sjukt att det är så länge sen. Fanny har lovat att filma så förhoppningsvis blir det lite filmer i morgon. 

Jag har lite fler roliga bilder från helgen, som förutom bilincidenten varit alldeles fantastisk rolig. Orkar bara inte blogga om det nu. Känner att väggen börjar närma sig...haha kanske inte så illa, men jag är helt slut så det är bäst att gå och sova.  Förresten så har jag lagt ut några kort från dagens kurs/ClearRound på hemsidan. Kolla gärna!

Godnatt!

Syskonkärlek...

Jag har världens bästa systrar. Bara så ni vet.

Ha en bra lördagkväll!

GigoloGigolo har i veckan flyttat till Skåne. Han är såld till en flicka som heter Hannah och hon ska fortsätta att rida och tävla honom. Han är den av av ridskolans hästar som har legat mig varmast om hjärtat och det känns lite sorgligt att han har åkt. Samtidigt som det känns jättekul att ha fått följa honom ända från att han var ungponny till att han faktiskt tävlar på allra högsta nivån i Sverige. Dessutom med jättefina resultat!

Sofia och Micka som båda har tävlat honom på elitnivå har gjort ett otroligt fint jobb med honom. Gigolo har en ganska så intressant bakgrund, den kan ni läsa på min mammas blogg här.

Jag är i Nyköping på träning just nu och om det kan ni läsa i träningsbloggen på min hemsida! ha det bra!


Outlet i Vingåker.

Jag vet inte om talesättet shoppa sig lycklig stämmer, men lite gladare har jag nog varit sen igår.

Maria, Carro Hanna och jag styrde bilen mot Vingåker för att fynda lite kläder. På vägen dit stannade vi i Katrineholm och åt lunch.  Ett mycket minnesvärt besök blev det, tyvärr inte på grund av maten kanske... Carros födelsedag firade vi i alla fall fast en dag för sent.

Hanna och CarroSen shoppade vi loss :)Lyckliga!

Sen åkte vi hem och provade kläder och hade spelkväll. Jättemysigt och väldigt roligt!
.I torsdags var Hanna, Nellie och Lisa här på besök. Lisa och jag var kompisar när vi var små och har inte setts på många många år. Konstigt nog känns det inte alls konstigt att ses utan precis som förr, förutom att Lisa har fått världens gulligaste unge som heter Nellie. (och kanske att vi blivit ett par år äldre, men det är inget som märks...)

Jeanna var också med tidigare på kvällen. Hon var på snabbbesök hemma i Vikingstad.

 

Jeanna & Wilja i Flyinge. Efter att Jeanna fick Ajaxstipendiet har hon gjort fyra internationella starter och varit placerad i alla fyra. Inte illa!


Lördag kväll - Guitar Hero 4

Snälla Anna bjöd in alla som ville komma på GuitarHero4 kväll. Det tackar man ju såklart inte nej till. Dessutom bjöd hon på god taco. Tackar tackar!

Jag provade både bas, gitarr och trummor. Det var svårt( fast jag körde på easy) men jätteroligt spel. Vi klarade nästan alla låtar, förutom Sweet home Alabama. Den var tydligen svår.

Mycket rolig kväll som avslutades med en liten utgång med Hanna och Maria. Vi gick till det nya utestället nere vid Stångån. Strandvägen tror jag det heter. Trevligt ställe.

Kära återseenden, Guitar Hero 4, utgång, Vingåker, spelkväll och svåra beslut...

..är en mycket bra sammanfattning på min helg. Massor med roliga bilder från spel och shopping finns i kameran men tyvärr ingen tid att lägga in dem just nu. Kommer i morgon...

Meddelande till SSKK:

Cassius Clay är en boxare. Det går en film om honom på TV4 sport just nu. Mycket märkligt sammanträffande...

Till alla er andra (och SSKK med förstås):

Sov gott och ha en bra måndag!

Gullig cnorr i corren!

Som ni säkert förstått vid det här laget så har Jörgen Auer gjort ett reportage där jag på ett hörn medverkar. Artikeln kommer inte riktigt än men Jörgen blev visst lite inspirerad av vår ridtur igår så att han ägnade sin fredagskrönika åt händelsen. Jättekul!

Krönikan kan ni läsa här.

Fotografen Jeppe Gustafsson mailade några av bilderna från igår.  Här är några...
Nu åker jag till Kisa och jobbar, hoppas jag hinner hem till Idol.

Ha en bra kväll!Hur kommer det sig egentligen

att Jörgen Auer och jag har ridit på fälten runt Rappestad på Gabbe och Generalen idag?foto: Jeppe Gustafsson


Och hur kommer det sig att jag början till lite träningsvärk i ryggslutet?Hmm, stora frågor men kanske inga svar idag. Inom två veckor kommer svaret på en TV eller tidning nära dig... om du nu inte bor utanför Östergötlands gränser förstås. Då finns den nog i en dator nära dig.

Vi har idag, i Mjölby av alla ställen, provat på något helt nytt. Vad det är avslöjar jag inte nu. Det blir roligare så. Tror jag. Det blev hur som helst inte så pinsamt, om nu Jeppe inte väljer ut en av bilderna där jag såg ut som en stor groda. Då kan det bli riktigt pinsamt. (men det kan jag bjuda på för det såg också ganska kul ut)  Det kan också bli jobbigt att höra mitt nervösskratt när jag blev utfrågad i ett lite, vad ska vi säga, lite guppligt läge.

Någon mer ledtråd kan man få i Jörgens egna, mycket trevliga blogg som ni kan läsa här.I morgon

..ska jag göra något som 138 000 personer kommer att kunna ta del av. Kan bli pinsamt, roligt eller bara lärorikt. Spännande kommer det att bli i alla fall.

Självklart kommer mer info i bloggen när det är gjort.

Ha en bra dag!

Konstig bortförklaring

Jag handlade just på konsum. När jag var vid grönsaksdisken skulle jag ta en gurka. Just när jag tänkte ta en så upptäcker jag en stor röd fläck på gurkan. Vid närmare titt så ser jag att det är en stor blodfläck. När jag tittar lite till så ser jag att det droppat blod på flera gurkor. uhhh...

Precis då går det förbi en som jobbar på konsum. Jag upplyser henne vänligt om att jag tror det är någon som droppat blod över grönsaksdisken. Hon tittar lite på blodet och säger hmm, oj då. Nej men det där är inte blod det är typ jordgubbssylt, och sen tar hon gurkorna som är blodiga och springer ut på lagret.

Då undrar jag, hur troligt är det att någon tar en burk jordgubbssylt som förresten står i precis helt andra ändan av affären, öppnar locket och droppar ut jordgubbssaft över gurkorna? Jag tror i alla fall mer på blodteorin. Äckligt...

På tal om konstigt så träffade vi på en minst sagt märklig människa på Mc Donalds i Ljungby igår. Vi stod i kön och in kommer denna kille i tjugoårsåldern med sin mamma(eller liknande). Det första han säger är att han ska slå ner dem som står först i kön. Eller rättare sagt så skriker han. Mamman skrattar. Då förstår man att han har någon form av störning. Men får man verkligen bete sig hur som helst bara därför?

Han fortsatte att bete sig riktigt illa mot alla och härmade personalen bland annat. Mamman log bara. När han fick syn på mig så skrek han att tjejer som rider och äter på mc donalds måste ju vara dumma i huvudet de gillar hästar och sen äter dem dem... Jag orkade inte säga att jag skulle äta kyckling. Tyckte att det vore på sin plats att hans vårdare/mamma skulle be honom hålla tyst. Efter utfallet mot mig så låtsades han skjuta tjejen framför sig i ryggen. Mamman reagerade inte ens...

Inte en kille jag någonsin mer vill möta. Hur kan man bara låta någon hålla på så? Ångrar att jag inte sa något...Men då kanske han skulle göra slag i saken... Tänk om en sån kille får lite alkohol i sig. Vill inte ens tänka tanken vad han skulle hitta på.

Men så finns det ju helt fantastikt underbara främlingar som bara är räddande änglar i bland. Igår morse när Micka och jag kom ut till bilen så hade vi fått punktering. På mina sprillans nya däck. Vi står mitt ute på landet utanför Laholm och kunde inte ta oss någonstans. De som bodde på gården där vi bodde var inte hemma och vi känner typ ingen i Laholm som skulle kunna hjälpa oss. Hästarna stod i stallet och väntade på sin mat, men som tur var var det långt till min start. Så som en räddande ängel kommer det ut en kille från huset bredvid. Han skulle egentligen iväg på ett möte, men han sa bara vänta här så kommer jag snart tillbaka.

Tjugo minuter senare var han tillbaka med en stor kompressor och någon grön massa som skulle laga däcket. Han sköt upp sitt möte och hjälpte oss istället. Däcket håller än. Så gulligt!

Ja det finns nog hopp för mänskligheten!

Från ridsports nätupplagahttp://www.tidningenridsport.se/Article.aspx?m=45207&a=83173

Hmm..

Hur ska jag tolka detta...

Igår sa jag att det var vinna eller försvinna som gällde. Jag la upp framridningen lite annorlunda, hade honom bättre framme för skänkeln och jag var mer taggad. Mycket bättre trav men det sprack lite i galoppen. han la tungan över bettet så jag fick två JÄTTE missar en i tvåorna och vänsterpiruetten. Jag tror Generalen blev lite sur när jag satte lite mera press och därför la han över tungan... Sånt som händer, men jag satsade i alla fall allt idag. Var hamnade jag nu då?

Jo, andra utanför placering.....

Ja vad ska man säga, det är ju absolut inte dåligt. Men det är ju inte bra.

Resultaten kan ni läsa här


Annars så har helgen varit mycket trevlig. Stort tack Micka för all hjälp och tack stalljouren Fanny och Salam för att ni fixat iordning så fint hos Generalen.

Filmer och annat kommer i morgon.

Vinna eller försvinna

Det kommer att vara mottot för mig framöver.

Sista klassen idag har jag mesridit. Ganska fint, inga direkta missar men ingen energi. Vad får man för betyg då? Jo, en sexa. På sin höjd en sjua då och då. Med all rätt!  Med det hamnar man på tionde plats strax utanför placering. För vilken gång i ordningen frågar jag mig nu?

Det känns som tionde... Nu är jag trött på det. I morgon är det vinna eller försvinna som gäller.

Hur som helst Generalen var duktig och gjorde allt jag begärde (vilket i och för sig inte var speciellt mycket) Jag fick komma in på prisutdelning i alla fall och ta emot pris från dressyrringen som delar ut pris till de som kommer precis utanför och har över 62% Jag hade 62,6.Så här glad blev jag över min rosett. Jag köpte en ny plastrong idag, den syns inte så mycket på bilden men den var fin. Och framförallt hel, till skillnad från min förra som satt ihop med säkerhetsnålar.

Nu ikväll har vi varit ute och ätit med ett stort dressyrgäng på en restaurang i Laholm. Mycket god mat och roliga hästhistorier. Bland annat pratade vi med mannen som har designat och ritat Lövsta Stuteri (stort reportage om det stallet i senaste ridsport special) Där kan vi snacka om att ha tänkt igenom alla små detaljer många många gånger... Häftigt men tyvärr inte så många som har möjlighet att bygga sådana stall. Men man kan ju alltid drömma...

I natt ska jag dock inte drömma om fina stall utan om att rida bättre än idag :) God natt!
Hemsidan......är uppdaterad med resultat och filmer från idag. Kan avslöja att Ciwi vann idag :)Laholm

Nu är vi framme. Resan har gått bra. 

Ibland kan man ju lite undra vad man håller på med. Vid tjugo i elva hoppade vi av hästarna (Micka skrittade av Ciwi medans jag red Generalen) sen fixade vi alla lindor och täcken och stod och pratade med en annan medtävlande som också var kvar i stallet sent. Vid halv tolv tiden åt vi vår middag, pizza som köptes innan ridningen... Ja så glamoröst är tävlingslivet... Men roligt är det!Här bor vi i helgen

Ett jättefint litet hus med tre rum. Salam och jag har bott här två gånger tidigare. Enda lilla nackdelen är att utanför fönstret luktar det lite illa. Grisladugård i närheten. Första gången idag när vi hoppade ur bilen när vi kom hit kände vi direkt grislukten. Andra gången vi hoppade ur bilen var vi beredda på samma lukt, men nu luktade det parfym. Riktigt gott, som nytvättad tvätt ungefär. Hur vi än luktade kunde vi inte "hitta" grislukten. Är inte det lite märkligt? Vi får se i morgon vad det luktar när vi går ut. Ni ska få del av detta mycket intressanta mysterium...

Sov så gott!

.

Kollade just runt på lite bloggar och hittade mig själv... och fina Wilda. Praktikant Kristin hade med kameran idag och fotade lite...Wilda går stadigt framåt i sin utbildning och nu kan vi trava stadigt och fint på tygeln i båda varven och galoppera inte riktigt lika stadigt på tygeln men det är galopp i alla fall :) om nån vecka ska nog den vara stadig med :)Kristin och hennes häst "Robban". De var duktiga och såklart var Robban fin. Han är ju fux med fyra vita ben ;)

Kristins blogg går att läsa här


I morgon åker Micka och jag till Laholm. Det ska bli roligt. Vi hörs!

Bättre sent än aldrig...

Nu kan jag med gott samvete sätta mig en stund vid datorn...

Jobbat klart, lägenhetsvisningar klara (ingen mer hysterisk städning på ett par dagar) bokföring och momsdeklaration precis uträknad och klar (dubbelångest, inte för att ekonomin på nåt vis är dålig utan bara för att det är så dubbeltråkigt att göra det.. när man dessutom skjuter upp det till sista dagen blir det ju inte mindre jobbigt)

Nog om tråkigheter. Här är bilder från i lördags...

Kvällen började lugnt och trevligt med hemgjord pizza och lite vin.Sen blev det partyspel. Sanna fick utmaningen att sjunga julsånger med sin mörkaste basröst i trettio sekunder. Självklart antog hon utmaningen. Hon kände sig dock lite som det röda fåret i familjen...Josse antog även sina utmaningar...
Själv fick jag bland annat utmaningen klipp av en hårslinga vid hårbotten minst femtio hårstrån. Jag kom sist i tävlingen, men jag har i alla fall en viss heder (och håret) kvar.

Madde fick utmaningen "lukta i allas skor". Hon antog den och jag fick nästan en känsla av att hon gillade den... Zmilla var i alla fall avundssjuk...
Lite eländigt...

...är det allt med att packa ihop sin lägenhet. Det har jag pysslat med mest i helgen.

Vi har haft visning på lägenheten idag och jag har ingen aning om hur det har gått, får nog rapport i morgon. Det är en till visning på tisdag. Lägenheten blev såå fin när vi har fixat iordning allt. En del saker som lampsladdar och liknande kanske vi borde fixat när vi flyttat in istället för ut, men men såna är vi när det gäller lampor. Vi kan vara glada att vi har lampor överhuvud taget...

Jo lägenheten är som sagt extremt fin just nu. Kanske lite opraktiskt bara att ha tvättkorgarna och returpappersväskorna i förrådet. Och micron i skafferiet, eftersom vi inte har el där egentligen, men det ser ju snyggare ut... Tilias hundsäng hamnade visst också i förrådet. Som sagt snyggt men lite opraktiskt...

Mitt lilla boendeproblem har inte direkt löst sig än men jag ska börja jobba på det i morgon. Hoppas det löser sig snart, gillar inte att leva i ovisshet...

Det kändes i alla fall skönt att åka bort idag när visningen skulle vara. Jag har åkt på tvådagarsträning till Liane. Det är skönt att kunna fokusera på nåt annat än flytt och andra tråkigheter. Ikväll blev Ida jag och Emelie bjudna på middag hos Liane och hennes man. Mycket trevligt!

Trevligt var det också igår kväll hemma hos Josse. Tjejkväll med Micka, Madde, Josse Sanna och Petra. Vi spelade ett partyspel (har några mycket roliga kort får se om jag publicerar något av dem lite senare) och sedan TP. Sanna och Petra vann. Vi tyckte nog att de hade lite väl mycket tur med frågorna. Väldigt många ja och nej frågor jämfört med oss andra som fick frågor om författare och filmtitlar och andra svårigheter. När vi spelat klart upptäckte vi att de fått frågorna för spelare under fjorton år...vi andra hade vuxenfrågor... haha

Jag tror dessutom att det kan ha varit så här som Carro och jag vann TP på vårt förra SSKK möte... oouuups...

För er hästintresserade så har jag uppdaterat träningsbloggen på min hemsida.


Sist men inte minst:

Grattis pappa på fars dag!  HURRA!

Camelia

...är nu riden för första gången. För ett par veckor sedan satt jag på henne för första gången. Sen blev det ett litet uppehåll när jag var i Nyköping och iväg på SM, men nu har vi kommit igång igen.

Nu i veckan har vi två gånger varit ute med Lucy och Camelia. Vi har sadlat och tränsat och sen gått en promenad i skogen. I skogen har vi sen hängt ett par gånger var och sen har vi hoppat upp. Vi har blivit ledda båda gångerna och vi har ridit i fem tio minuter. De har varit jättesnälla och verkar nästan inte märka att vi sitter på...

Många medhjälpare går det åt så här i början. En som håller i hästen och en som slänger upp och en som sköter godiset ;) skämt åsido, man klarar sig säkert på två per häst men det är skönt att vara många som hjälps åt. Mamma, Johanna, Kristin, Hanna, Fanny och Micka har varit snälla och hjälpt oss mycket. Det är väldigt skönt att ha med sig nån (mamma) som gjort det här hundra gånger förut och har så mycket erfarenhet av unghästar. Det känns tryggare!

Det märks också att vi lagt ner mycket tid på hästarna. Det känns att de har fått ett annat förtroende för oss nu än i början. Dessutom känner man sig ju själv säkrare när man vet hur hästen reagerar på vissa saker. Målet blir att kunna rida treårstestet i vår. Det är absolut inget man måste göra tycker jag, men det kan bara vara bra att ha ett litet mål med inridningen.


Så definitivt...

Jag och min pojkvän har bestämt oss för att separera. Beslutet togs för någon vecka sedan.  Vi är inte osams, vi har bara bestämt att vi ska göra ett uppehåll i vårt förhållande. Vilket nog betyder göra slut... Vi är båda överens om att det är det bästa just nu. Tråkigt efter nästan sex år...

Men men, det här är det som gör att det känns väldigt definitivt...


http://common.capitex.se/common/capitex/misc/popup.aspx?ActivePage=/common/capitex/usercontrols/objbesk/objektbesk.ascx&OBJGUID=3INIING01LO90E3E&OBJTYPE=CMBoLgh&skin=LinkopingsMaklarbyra&objds=CAPITEXSS_LOKAL

Vi har i princip hittat två andra lägenheter men jag har inte tittat på min än. Ska kolla på lördag.

Ja det var nog allt jag ville tala om för er idag kära bloggläsare.

Äntligen hemma

Allt har gått bra. Elva totalt och mycket nöjd med helgen. Inte alla söndagar man får rida ärevarv på SM tillsammans med Briar och gänget. I morgon kommer bilder, filmer och annat löst skvaller från SM.

Tjingeling!FINAL!!!

Generalen var en stjärna idag! Se film och blogg på hemsidan.. www.charlotteesping.dinstudio.se

RSS 2.0