Knytkalas och veterinärbesök

Stjärnskott, jo man tackar. Lite trevligare läsning än artikeln förra veckan ser ni på länken här till Ridsport :)

http://www.tidningenridsport.se/Article.aspx?m=45207&a=105293Idag har jag varit hos veterinären(Åsa Frykman) med tre hästar. På förmiddagen med Ciwi och Generalen. De skulle ta bort stygn och kollas igenom efter olyckan förra torsdagen. Ciwis stygn hade hoppat bort av sig själva i natt så han slapp det. Hon kunde inte hitta några ömma punkter och hon tyckte att det var bara att rida på som vanligt.

Generalens sår har inte riktigt läkt ihop än, men det ser ok ut. Han får penicillin ett tag till men nu bara salva i såret. Han är kanske den tappraste hästen någonsin. Inte en galla inte en öm punkt på hela kroppen. 17 år. När vi fixar och lägger om såret står han blickstilla han rör inte en min. Trots att Åsa idag tog bort alla stygn och tog bort död hud så reagerar han inte. Han är sååå snäll som Fanny skulle ha sagt :)

Tredje hästen som blev halt för en vecka sen sprang idag helt klockrent. Vi var lite oroliga eftersom han var svullen och lite varm på en sena förra veckan, men det var ingen fara med det heller. Vad skönt! Tre bra veterinärbesök hos proffsig veterinär!

I morgon åker alltså mamma jag och Ciwi till Ericsberg för Plantskole/knytkalas-träning. Jättespännande och kul kommer det att bli. Ciwi kommer självklart inte att jobbas jättehårda pass än så länge. Även om vi fått klartecken från veterinär så känns det klokt att ta det lite lugnt. 

En Rappestadryttare till är faktiskt också med i satsningen, Josefine Krönfeldt. Hennes hemsida hittar ni på www.kronfeldt.se  

Jag har idag investerat i en ny dator. En mini PC. Smidig att ha med sig på resor. Desutom väldigt skönt med en dator med fungerande batteri och mus...


Ha det så bra, vi hörs!


Kommentarer
Postat av: Anna

Hejsan Lotta, kul att hästarna mår bra , men vem är den tredje hästen ?? :)Ha det bra !

2009-01-20 @ 11:27:22
Postat av: Kristin

Skönt! :)

och Lycka till på träningen!!

kramar

2009-01-20 @ 11:36:31
URL: http://kristinljungberg.blogg.se/
Postat av: Jonas

Grattis till plantskolan och kul att höra att hästarna mår bra!

2009-01-20 @ 21:50:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0