Good news

De bra nyheterna är att jag nu är med i küren på söndag. Det ska bli jättespännande och roligt att få vara med och rida. Det är på ett sätt skönt att gå in i en tävling där man vet redan på förhand att alla andra är bättre än en själv.

Vet att jag inte borde säga så för om man inte siktar högt kan man ju heller inte komma dit, men de flesta andra som är med har ridit GP i flera år och det är ju svårt att mäta sig mot dem. Jag ser det i all fall som en stor ära att bara kunna vara med i de här klasserna. Jag ska göra mitt bästa ( haha) och det kommer att vara jättekul att få vara med! Förra årets tävling följde jag från läktarplats och trodde verkligen inte att jag skulle kunna vara med och rida ett år senare..

Dagen har ägnats åt ett antal lektioner med mycket duktiga elever och hästar. Jag har ridit Ciwi och Generalen och det gick bra. Generalen kändes lite stressad idag men det var också otroligt varmt och fuktigt i ridhuset som jag red i. Tror inte att hans luftvägar mår bra av det därav stressandet. Skönt att tävlingen går ute! Ciwi kändes jättebra och nu när jag kommit på att jag inte ska dra i innertygeln i bytena så funkar serierna mycket bättre!

Jag har ju en häst på inridning just nu också. En arab som heter Babylon. En ganska pigg och vaken kille men verkar väldigt snäll så här långt. De första dagarna här har han longerats med sadel och fått vänja sig med att stigbyglarna ligger mot magen. Det var lite läskigt i början men nu verkar han ok med det. Idag var det dags att "hänga" på honom för första gången. (Han är sutten på för ett år sen, men det har han nog glömt bort) Första gången tyckte han att det var jätteläskigt och hoppade och skuttade lite. Men efter lite övertalning så stod han lugnt och avslappnat. I morgon så ska vi hänga och gå lite samtidigt.


Nu ikväll skulle vi åka och storhandla, men vi stannade till lite i stan och åt kvällsmat på Santinis och glass på Bosses. I stan träffade vi Peters pappa. Jag kände inte igen honom han hade gått ner 25 kg. Helt otroligt på bara ett par månader, jag såg honom för några veckor sedan och då såg han ju såklart smalare ut men nu som sagt såg han ut som en ny människa!  Mirakel nej viktväktarna.

SEn åkte vi till Ikano och köpte present till Sanna som fyller år i morgon. Efter det var vi inte ett dugg sugna på att storhandla (inte pga av Sannas present utan snarare att vi var mätta av all mat och glass) så vi åkte till Tannefors Sluss där Micka jobbar och avslutade denna sköna kväll med en kopp te. Mysigt!

image191


image192


image193


Nu är det godnattdags kram på er allihopa!

Härlig dag!

Gårdagen var en ganska deppig historia. Eller förresten det hände en del bra och roliga saker med men överlag ganska deppig... Mest på grund av att vår farmor drabbades av en hjärtattack, men den var inte så allvarlig som tur var. Hon blir i alla fall kvar på sjukhuset ett tag.

Redan när jag vaknade i morse så kändes det som att den här dagen skulle bli bätre och det blev den också! 

Men om vi börjar med igår så tränade jag för Liane och jag red kürprogrammet i verkligheten till musik för första gången. Det funkade sådär... Liane hade såklart massor av bra tips hur vi kunde förbättra det. Efter ett långt samtal med Emil så kom vi fram till en ny galopplåt och en ny skrittlåt. Eller egentligen bytte vi så att skrittlåten som vi hade från början blev galopplåt och passagelåten fick även bli skrittlåt. 


image189

Emil in action.

Annars så gick Generalen ganska bra, men seriebytena i varje funkade helt plötsligt inte alls. Lianes enda kommentar till det var att alla kan ha en dålig dag vi bråkar inte om det idag. Hmm verkade funka för idag var det inga problem längre. Hade jag ridit själv hade jag förmodligen fått lite panik och gjort massor av byten och så hade det kanske bara blivit ännu värre...

Anyway... Musiken som Emil satte ihop igår blev jättebra! (Den innan var bra också men nu är den perfekt!) Jag har varit i Asseduns ridhus och tränat programmet ihop med musiken och det gick tillslut jättebra. Första gången jag red igeom det passade nästan ingenting, men när jag lugnade ner tempot en aning så blev det jättebra. Hoppas jag kan rida så här på tävling nu bara.

På tal om tävling, jag vet fortfarande inte om jag får vara med på söndag eller inte men det är i alla fall helt klart att jag kom med till Strömsholmstävlingarna. Ni kan läsa om den tävlingen här www.stromsholm.com    Om du är intresserad av att åka dit så anordnar Rappestad Ridklubb en gratis bussresa dit på lördagen. Anmälningslista finns på anslagstavlan i stallet. Det finns hur mycket som helst att titta på fältävlan, hoppning och dressyr. Bara Strömsholm i sig är värt ett besök.

Ny onsdagstradition?

Ikväll har jag varit och grillat med ett gäng roliga killar och tjejer i Svartåfors.

image190

Eftersom jag kom lite senare än alla andra så blev det ingen dokumentation av själva grillningen men här packar vi in grejerna i Hannas bil... Sen gick vi på en mysig och ganska fnissig promenad. Bland annat bjöd Arvid på en mycket fin Tommy Nilsson imitation. Ser fram emot mer sång på lördagens femkamp hos Arvid. Blir dock alldeles kallsvettig av att tänka på att sjunga singstar själv. Hoppas jag kan slingra mig ur det på något sätt.

Tack för ikväll och hoppas det är lika fint väder nästa onsdag!







Min syster - en kändis

Gå in på  www.tiidningenridsport.se och kolla nyheterna idag. När jag var inne så var Sannas artikel den mest lästa idag... haha. Kul!


Boxholm, kalas hos Vevve och lite annat

Jag hade förberett mig på att skriva ett lååångt inlägg här men jag blev så sur över en grej just så vi får se hur kul inlägget kommer att bli...

Mycket har i all fall hänt sen senast och jag ska inte trötta ut er med några detaljer men här är i alla fall korten som samlats i min mobil under helgen

image182

Ciwi skötte sig jättebra på tävlingen igår och vi kom tvåa i Medelsvår B:3 på 67 %. Vann gjorde Helena Larsson på en DeNiro avkomma (släkting till Camelia alltså).  Vad tycker ni om min nya kavaj förresten?

image183

Laget, bestående av Karin Gomer, Alex Järnkrok och mig kom tvåa den här gången. Linköpingsryttarna vann och nu ligger vi delad etta inför finalen. Mycket spännande!

image184



image185

Ciwi gör sin vanligaste pose. Visar det snygga vitögat. Många tror att han är elak bara för att man ser det vita, men han är snäll som ett lamm...



Kalas i Motala

image186

Vevve & Lina

Världens bästa Vevve har fyllt år och hade lite kalas i lördags. Eftersom jag var tvungen att fixa det sista med kürprogrammet(till ingen nytta visade det sig visst, nej jag är inte ett dugg bitter och sur...) på eftermiddagen så kom vi lite senare än de andra och eftersom Hanna och jag inte skulle gå ut så åkte vi även hem lite tidigt. Men det var väldigt trevligt under den korta tiden vi var där!

image187

Lina, Johanna och Hanna tittar på allt annat än mig...


image188

 Josse provhoppade Quinton för första gången i lördags, det gick så här fint!


Well well

I kväll har jag träffat en wellnescoach. Det var intressant och nyttigt. Jag fick kanske inte lära mig nåt nytt direkt men det kan vara nyttigt att få sig en tankeställare ibland. Bland annat gjorde vi ett litet matschema, där man fick fylla i vad man åt på en vanlig dag. Bara att skriva ner det gör ju att man upptäcker att man kanske inte äter helt rätt. Jag dricker framförallt helt fel. Vatten alltså... På tok för lite, men nu ska jag bättra mig på den punkten. Mellanmål på eftermiddagen ska jag också lägga in. Det blir alldeles för ofta en godisbit eller bara kaffe på eftermiddagen. Inte konstigt att mitt humör inte är det bästa när jag kommer hem på kvällen...

Sen fick jag göra nåt som jag velat göra länge! Ställa mig på en sån där våg som mäter fettprocent och alla möjliga andra grejer. 20% fett finns det i min kropp. Tyckte att det lät jättemycket, men det var det tydligen inte. Sen mätte den också bukfett, det var typ fett som fanns runt organ och sånt (jag kan också ha fattat fel) det var extremt bra tydligen. Det bästa värdet hon sett.

Sen kom vi till min metaboliska ålder (typ hur gammal min kropp är). Här vill jag bara påminna om hur gammal jag var enligt ett vuxenpoängtest som jag gjorde för ett tag sen, 39,7.
Min kroppsliga ålder var 12. Ehhh??? Kanske inte så konstigt att jag jämt måste visa leg...

Sen mätte den en massa andra saker också men jag kommer inte ihåg allt. Kan i alla fall rekommendera att göra en wellnesanalys. Det var kul och gratis.



Ja nu vart det visst ett ganska långt inlägg ändå och nu känner jag mig inte riktigt lika sur längre... Anledningen till mitt dåliga humör är att jag inte kom med till tävlingen på söndag. Det är då küren är. Jag kom med på lördag, men det var för många starter på söndagen. Det hade inte varit så irriterande om det inte var för att jag ringde till de i fredags för att försäkra mig om att jag hade kommit med. Jag fick då till svar att allt var grönt och att jag var med båda dagarna. Nu fem dagar innan så får jag ett mail om att jag är på reservlista. Surt! Men det kanske är någon mening med det...

Nu får jag förhoppningsvis rida küren helgen därpå på Strömsholm i stället. Ha det bra tills vi hörs igen!

Små funderingar...



        

  • Vad gör alla människor på konsum halv tio en fredagkväll? Nästan lite hysterisk stämning dessutom

  • Hur det kommer sig att de ekologiska tacovarorna är billigare än de vanliga? Mycket bra i och för sig men ändå lite konstigt eftersom alla andra kravvaror är dyrare.

  • Hur det kommer sig att en oöppnad Cola Light plötsligt exploderar i vårt sovrum och ser till att göra MASSOR bruna fläckar på vår tapet, taket och de vita gardinerna...(Hände igårkväll) Inte så snyggt.
    Tror ni jag kan stämma Coca Cola?
  • När kommer jag att få sluta att visa leg när jag handlar saker man behöver vara 18 för att handla. Snart vet jag inte om det är en komplimang längre?? Men den dagen jag inte får visa leg kommer jag säkert att bli jättesur.

  • Hur det känns att föda barn i baksätet på en bil. Kan tyckas vara en något märklig sak att fundera på men läs Sannas blogg så får ni reda på varför :)

  •  Nu är det nog ingen idé att fortsätta med funderingar för nu är ni nog inne på Sannas sida och läser istället... hehe  



Ha en trevlig kväll!


Lugn vecka

I alla fall ridmässigt. Generalen har fått nya skor i början av veckan så han har tagit det lite lugnt ett par dagar.


image178

Generalen gillar Håkan.

image179

...och gräs. Framförallt maskrosor har jag märkt.

Ciwi har verkligen fått en lugn vecka ett kort dressyrpass och sen bara uteritter. Idag ihop med Ninni och Kaktus. Härligt! I morgon blir det nya dressyrtag inför tävlingen på söndag. Andra omgången i div 1 går i Boxholm.

image180


image181

Bloggskadade som vi är var vi själklart tvugna att föreviga ritten :)

Wengo har fått ta det lite lugnare efter all dressyrträning inför förra helgens tävling. Han har också ridits ut och fått hoppa lite med Diana också.

Jag har bestämt mig för att ta ett uppehåll med Dottan ett tag. Just nu känns det som att det är bättre att satsa fullt ut på de andra hästarna. Eftersom det dessutom är lite problem att åka tillsammans med hästarna på tävling så hinns det helt enkelt inte med att göra satsning på tre olika håll. Men vem vet det kan mycket väl vara så att jag ångrar mig igen. 

Jag har fått rapport från Bobos nya familj att allt gått bra så här långt. 

Det känns lite konstigt att bara ha ridit två hästar om dagen den här veckan. (Eller egentligen lite fler eftersom jag sitter upp på elevers hästar ganska ofta)

Nästa vecka kommer det förmodligen två hästar som jag ska ha på tillridning så då blir det full fart igen.

Nu ikväll har jag varit hos Emil och försökt att jobba med kürprogrammet. Tekniken var väl inte riktigt på vår sida, men jag tror att det ordnat upp sig nu. Det visade sig att det var svårare än vad jag trodde att fixa fram instrumental musik, men Peter lyckades hitta nästn alla låtar som vi ville ha tillslut. Ska bli spännande att se hur resultatet blir...

Nu ska jag kolla klart på Perelli, hoppas hon går vidare. Hon är i alla fall bäst av de jag hört, men det tycker man ju alltid i och för sig att det svenska bidraget är...

Lite kort...

image171

Anna och Ninni


image172

Vivvi

image173

Per gillar inte bloggkort. Inte Peter heller, de håller sig alltid undan...



image174

Idag filmade vi küren igen. Efteråt skulle vi passa på att ta lite fina kort i solen. Det här var Generalens bästa. Inte på fotohumör idag...På torsdag ska jag träffa Emil som ska fixa musiken till programmet. Håll tummarna för att vi hinner bli klara i tid :)

image175

Kleo posade lite bättre!

image176

Ikväll har jag varit i Lagerlunda och haft en lektion. När jag åkte därifrån så stod det två rådjur precis vid vägen. Innan jag stannat fått upp kameran och vevat ner rutan så var de redan långt borta... Men det är i vilket fall som helst otroligt vackert i trakten runt Lagerlunda. Där skulle jag kunna bo...om det inte var för järnvägen i och för sig.

Lyckad debut för Wengo!

Dagen började ganska tidigt. Wengo skulle göra sin första tävling någonsin! Debuten skulle dessutom ske i LA! Han hade ganska stora ögon(för att inte tala om öronen) när han kom ut ur stallet idag och fick syn på alla transporter, hästar och annat läskigt. Framridningen var mest på tvären och ett evigt spanande på de andra hästarna. Ett par gånger försökte han bokstavligen hoppa upp i knät på några av de andra hästarna. Men, väl inne på banan var han riktigt koncentrerad och gjorde verkligen sitt allra bästa. Det räckte till en tredjeplacering och en mycket förvånad ryttare...

image167



image169



Ciwi hade om möjligt ännu större ögon än Wengo när han kom ut idag. Han var riktigt laddad i första klassen,som var en MSVB:3 men han gjorde ändå det mesta rätt och han fick 70 % och kom trea. I den andra klassen, MSV:B5 var han lite lugnare och där fick vi också 70% och vann. Inte nog med det, vi vann KM-klassen och vårat lag vann första omgången av Östgötacupen! I mitt lag red Alexandra Järnkrok och Karin Gomér. Vi har ridit Östgötacupen tillsammans ett par år nu (inte alltid på samma hästar) och det här är vår bästa placering hittils.

image170


Grattis till alla ni Rappestadryttare som fick placering idag!



Nu ikväll har Ninni,  Anna, Per, Vevve, Lukas och Hanna varit här. Om min snälla mobil skulle kunna funka så hade ni fått ett par roliga bilder till det här inlägget. Men den vill inte vara snäll så bilderna kommer i morgon. Det var jättekul i alla fall att ni kom! Tack för fina presenter! Vi har ikväll ätit chokladfondue med frukt, väldigt gott! Josse jag hoppas att du inser konsekvenserna av din födelsedagspresent... Nästa år blir det viktväktarkurs i present...

Chokladfondue!

image166

Fick ett chokladfondueset av Josse och Danne. Det har vi invigt ikväll. Kan bara säga... I like.  Och det känns ju nästan nyttigt med all frukt.

Tror det blir chokladfondue istället för tårta i morgon, eller vad tycker ni som kommer då?

Dagen då Bobo flyttade hemifrån...

Bobo har idag flyttat till en liten Wilma som kommer ifrån Örebro. Där kommer han få det jättebra och förhoppningsvis får han stanna där länge! Lycka till med honom!

image161

Dagen till ära ny cool grimma.



image163

Erica och Bobo. Erika har lagt ner mycket tid på att rida Bobo och det är både han och jag glada för! Tack!

image164

image165

Världens gulligaste Bobo!

Fredag

Grattis Farmor Stina!

Igår fyllde farmor år. Hon är nästan exakt 60 år äldre än mig. Igår fick vi en god rabarberkaka och must när vi hälsade på.


image150

image151

image152

Farmors favoritväxt är ormbunke, det har hon massor av fast det syns inte på bilderna. Farmor och farfar har en sommarstuga också den är minst lika välskött som den här trädgården. Imponerande vid deras ålder!


Farmor läste en rolig bok...


image158
 
Den var från 1973 och hade lite udda bantningstips. Bland annat detta tips:

image159





Födelsedagsfirande

Tack alla ni som firade min födelsedag igårkväll! Fina presenter och trevligt sällskap!

image153

Gucci firade med Tilias ben. Tur inte Tilia såg det...

image154

Vi firade Josse lite också eftersom hon fått fast jobb på Vretaskolan! Grattis!!!

image155

Tommy ser alltid knäpp ut på bild. Tror inte jag har ett enda där han ser normal ut.

image157

Jag fick bautastora rabarber av Salam. Nästan lika långa som mig...

image160

Lite senare när nästan alla åkt hem roade vi oss med att ta lite konstiga kort. Det här var ett av dem...Det här är Panoramafunktion på mobilen.




14/5

image140

Dagen började som jag redan berättade igår med en kopp kallt te. I sängen. Utspilld, på mig...

image141

Väl i stallet så var en spilta tom. Efter lite detektivarbete återfanns Bonnie i rapsfältet. Simon var på andra sidan staketet och höll henne sällskap.

image142

Världens bästa Micka hade mycket tidigt på morgonen lämnat en mycket god födelsedagspresent...

image143

...som vaktades noga av Tilia. Måste få receptet på "kolakakorna". Tror att det finns en syster som också tackar mycket för just Mickas present.

Efter hästletande, kakätande och lite ridhusstädning så var det dags att åka till LIane och träna. Jag skulle ha med både Ciwi och Generalen. Eftersom Generalen är 16 år och den lite lugnare i samlingen så skulle han lastas först. Han gick snällt in sen upptäckte han att Ciwi inte stod på millimetern där han skulle(alltså i spiltan bredvid) och kastade sig hejdlöst ut igen... På vägen ut slängde han lägligt upp huvudet och slog i skallen i transporttaket. Ett ganska stort jack mitt emellan  ögonen. Eller det var egentligen inget jack utan mer en stor skinnflik som typ hängde löst. Uräckligt!
Efter lite telefonkontakt med mamma så besämde vi ändå att åka. Vi tejpade fast en kompress över skinnfliken och sen lastade vi om. Den här gången kom han ihåg att om man bara väntar lite så kommer Ciwi in han med...

image144

Krigsveteranen Generalen. Veterinären tyckte att detta var en mycket smart lösning på problemet och hon tyckte inte heller att man inte behövde sy såret. Skönt! Idag såg såret riktigt bra ut och det är nog läkt på ett par dagar.

Träningen då? Jo Ciwi fick ett lite längre pass och Generalen ett lite lättare. Generalen var inte ett dugg påverkad av sitt sår, men för säkerhets skull så fick han inte jobba så hårt. Han fick skrittas länge (tack praktikantKlara som gick med honom medans jag red Ciwi) och sedan jobbade vi med lite piaff och passage övergångar och sen lite ökad trav. Självklart värmde vi upp lite också :)
I passagen hjlpte Liane till liutegramnn från marken och vilken skillnad det blev. Förut har han haft jättefina framben i passagen. Nu fick hon igång minst lika fina bakben.

Ciwi gick också bra och vi fick massor med bra saker att träna på.

Väl hemma i stallet så hade jag en av mina lektioner SAnna och Alex hade de andra två. När jag kom hem fick jag ett stort fint paket av Peter.

image145



image146 En espressomaskin med kaffebryggare. Jiiiipppiii!


Ni är numera välkomna på nybryggt kaffe när ni vill. (inte för att jag kommer att vara hemma förmodligen, men kaffe kan ni få i alla fall)


Efetr paketöppning så åkte vi till Hagdahls kök för ost och champagneprovning. För er som känner mig så vet ni ju att ost inte är min favorit. (Däremot säger man ju inte nej till Champagne) Jag provade iallafall alla ostsorter och jag tillochmed tyckte om två sorter. Otroligt. Det kan också ha berott på champagnen...

image147

Som ni kan se har jag väl inte direkt ätit mig mätt på ost...

image148

Ost ost ost och alla ostar tillverkdes i området Champagne

Lena Norin-Selhag och Jens (eller screamkillen från halloweenkvällen som han också kallas) hade ett mycket trevligt upplägg på kvällen och hade många intressanta berättelser om hur man tillverkade Champagne.


 


När vi först kom dit blev vi placerade vid ett bord där alla andra var uppklädda i smoking och balklänning. Vi hade vanliga kläder. Peter och jag tittade lite smått hysteriskt på varandra innan vi upptäckte att de flesta andra var lite mer "normalt" klädda. Vi hade fått de här biljetterna av Peters pappa så vi visste inte så mycket om vad det var vi skulle på. Kan väl säga att vi inte kände oss jättehemma bland de som efter varje gång de smakade ur glaset la pannan i djupa veck och utbrast mycket allvarligt  - Nötigt! eller - Mmmm så fruktigt eller -Jag känner en smak av champinjon. Varje gång fick jag en liten fnissattack och kunde inte låt bli att ibland fälla liknande kommentarer. De italienska smårätterna var helt otroligt goda och jag kommer absolut att gå dit att äta mat på riktigt nån gång! Dock kommer jag aldrig mer att äta anklever (eller var det gås?) inte gott alls...

Kvällen slutade med att jag råkade att glömma att låsa toalettdörren. Eller egentligen så låste jag men dörren låste sig inte. Ni vet en sån där dörr där man drar upp handtaget. Man kan liksom inte dubbelkolla att man verkligen har låst. Mycket pinsamt, men det var nog bara jag och en tant och Peter som upptäckte den lilla detaljen. Eller det var väl inte så pinsamt för jag tvättade händerna när det hände men ändå alltid lite retligt...

Tack i alla fall för en trevlig kväll. (ingen av de jag just tackar läser nog här men ändå... ifall att)

Ja det var väl det som hände igår. Idag har det inte hänt lika mycket roligt att skriva om. (Tur det för jag har kramp i fingrarna) Men vi har iallfall invigt kaffemaskinen och städat inför det stora (?) firandet i morgon. Vi hörs då!

Vad är det för någon dag?

Tack alla ni jättegulliga som gratulerat mig idag :) Massor med fina sms, blogginlägg och presenter har jag fått!! Tack!


Dagen har varit ganska konstig från början till slut faktiskt...

Det började halv sex i morse med att Peter väckte mig med fin sång, jag somnade snabbt om. För att några minuter senare vakna av att Peter snubblar över <tilias säng och välter ut hela koppen med te som jag somnade ifrån kvällen innan. Anledningen till att jag vaknar är främst att den iskalla koppen med te välter ut över mig....

Ungefär så här har dagen fortsatt kan man väl säga :) Mer om det berättar jag i morgon. Då kommer bilder från alla dagens händelser och rapport om Lianeträning och lite annat! Ha en bra dag!


God natt!

Är ganska trött, och när jag försöker att komma ihåg vad som hänt idag så är det enda jag kommer ihåg att hästarna var lite småbesvärliga när de skulle in... Fyra personer och mycket spring senare så var i allafall alla inne, sadlade och klara klockan fyra.   Ibland kan man bli lite lätt irriterad på de små liven. Det gick över ganska snabbt när de sen var mycket duktiga på dagens hopplektioner. Tror att vi har världens bästa ridskolehästar faktiskt!


Två personer kom ihåg min namnsdag idag. Tack tack! Två födelsedagspaket fick jag i förskott idag också. En jättefin salladskokbok av Salam och en vit fin tekanna av Hanna. Tack!

Ok det är dags att sluta blogga, de här raderna har tagit typ tio minuter. Nu måste jag duscha och SOVA.


Här är korten på Div 3 laget som vann igår!

image138


image139

Grattis igen till er alla!

Lördag

Var en ganska lugn och trevlig dag. Helt hästfri för min del. Det är skönt ibland. På eftermiddagen var Peter och jag och firade Peters bror Axel som fyllde år. Jättegod mat och trevligt sällskap!

image133

Axel visade sina trampolinkunskaper. Jag hoppade också lite, men bara när ingen såg på :)

image134

Barnen bjöd på cirkusuppvisning. Mycket fint.

image135

Peters gudson Fabian,1½ år, undrade var batteriet till "gräsklipparen" satt. Hur ska man annars kunna köra den? Gullig!

image136

Johan, Peters andra bror, snart femton år...




På kvällen så gick vi till en grillplats som ligger ett par hundra meter hemifrån oss...

image137

Peter, jag, Fofo och Jennela grillade lite korv och hade en jättetrevlig kväll innan det blev iskallt och massor med mygg. Då gick vi hem.

Det här skulle jag vilja göra oftare...

Idag har jag varit med några ponnyelever till tävlingen i Heda. Jättekul att se hur hästar och ryttare är i tävlingssammanhang. Ännu roligare såklart när det gick bra som idag! Resultaten finns här så småningom på Hedas hemsida. Nu hann jag tyvärr inte se alla men jag vet att det jättebra för många ut av er! Grattis till er allihopa!
 



image127

Här är Sofia och Gigolos team. Sofia kom trea i LAP:1. Första klassen bklev det lite för lång framridning och han blev lite seg inne på banan. Vi gjorde ett nytt upplägg för andra klassen och det gick mycket bättre!

image128

Sofia och Gigolo på en annan tävling.

image130

Jennie Frode och Tellus vann en klass och kom tvåa i den andra.


image129

Efteråt fick Tellus en liten sandspabehandling

image131

Härligt!

Seger för div 3 laget!!!

Bilder kommer när det går att lägga in bilder på bloggen. Grattis i alla fall! Jättekul!

Dottan på väg tillbaka

Nu ska jag inte ropa hej än, men idag kändes faktiskt Dottan bättre än på länge. Jag skrev ju häromdagen att jag tappat lite motivation för att rida henne. Nu har jag testat ett nytt system den här veckan. Igår red jag henne bara i låg rund form, sen var jag ju hos Liane igår också och då fick jag ytterligare lite tips som jag provade på Dottan idag. Trots att hon var spänd från början idag så fick jag henne riktigt lugn och avslappnad. Började även idag i den låga formen och gav mig inte förrens hon kändes bra. Piruetter och slutor och byten gick sen som en dans.

Liane tipsade om igår att man ska rida halsen så rund att underhalsen blir mjuk. Vet inte om ni förstår hur jag menar, men när jag tänkte så så blev hästarna jättemjuka och runda i formen. Alltid lär man sig nåt nytt :)


image125

Betessläpp!

Som vanligt är Camelia inte still mer än en sekund i taget. Man måste vara riktigt snabb för att få till en bra bild...

image121

image122



image123

Här har hon i alla fall öronen framåt. De börjar se ut som riktiga hästar nu när de tappat all vinterpäls. Jättefina!


image124

Pappa fick rycka in och leda Lussan i stället för Sanna. Mamma leder Milda Makter.


Hästarna var jätteduktiga när vi gick dit och mötet med förra årets beteskompisar gick smärtfritt. Jag skulle ju ha filmat, men när jag fick upp kameran så var de redan långt långt borta. Hagen är en kilometer lång och ett par hundra meter bred med varierad terräng. De kommer ha en härlig sommar!!!

....

Oj vad jag har tappat inspiration till bloggen på sistone. Under dagarna tänker jag på massor med saker som är roliga att skriva om men när jag väl sitter vid datorn så kommer jag inte på någonting. Är det det som kallas skrivkramp?

Tittade lite just lite på Insider. Man blir ju mörkrädd på riktigt. Inte bara för att personerna det handlade om var helt sjuka i huvudet, utan att även personerna som ringer in till programmet verkar vara allt annat än normala.

Den här dagen blev inte riktigt som vanligt. Sanna får skriva själv om vad som hände henne om hon vill. Vi som var i stallet i morse fick i alla fall börja morgonen med en större chock, men det slutade ialla fall bra till slut.


Jag har varit i Nyköping hos Liane idag. Det var varmt och svettigt men mycket roligt! Generalen har nog inte känts så här bra någonsin. Det bästa av allt var att Kürprogrammet fick godkänt! Det var jättenervöst att rida upp programmet, det skulle vara så tråkigt om Liane inte tyckte om det. Men det gjorde hon och nu ska det bara filmas igen och sedan ska det sättas musik till. Nu har jag nog gjort en helomvändning i musikvalet och jag väntar nog tills det är helt klart innan jag avslöjar vad det blir...

Ahh nu kom jag på en rolig sak som hände för ett par dagar sen. I mina nybörjargrupper så sägs det otroligt många roliga saker varje gång. Det är svårt att komma ihåg allt men det här fastnade:

Vi gick igenom färger och tecken på hästen och efetrsom Generalen agerade teorihäst just den dagen så kom vi såklart till tecknet strimbläs. Jag förklarade för alla att en så här tunn bläs kallas för strimbläs. En liten kille räcker upp handen och säger - Ehh fröken det här var ju bra men det heter strimlad bläs. Jag har svårt att hålla mig för skratt och svarar nej, det heter strimbläs. Nej (och nu är han lite irriterad) s-t-r-i-m-l-a-d bläs heter det. Jag försöker förklara  att det heter faktiskt strimbläs, men det kändes inte riktigt som han trodde mig...

När jag läser igenom vad jag skrivit så inser jag att det var nog en sån där händelse som man behövde vara där för att se det roliga...


I morgon kanske jag är roligare, då ska vi släppa unghästarna på sommarbete! Då blir de glada! Ska försöka att komma ihåg att filma de lite. Vi hörs!


Även vackra dagar har mörka sidor...

image113


Uteritt med en av ridgrupperna idag. Härligt väder! Så här års är det verkligen bra att ha ett "utomhusjobb"!

image114

Snart har rapsblommorna slagit ut helt. Det kommer att bli fantastiskt vackert runt Rappestad den här sommaren :)

image115

Jag var lite orolig att Bobo skulle bli upptaggad av att galoppera tilsammans med de stora hästarna, men han var så snäll så. Precis som resten av gänget!

image119

När jag kom hem idag stod Hanna och Henry utanför vår lägenhet. De var på inlinesutflykt. Såg kul men livsfarligt ut...

image120

Sen tittade jag på DH, oj vad spännande det var idag. Tror ni hennes familj dog?  För er som inte såg programmet idag så kan jag berätta att alla fick sig en rejäl tankeställare om vad som är viktigt i livet typ.

Jag fick också en stor tankeställare idag när jag åkte hem. Mycket större än den jag fick för ett par veckor sedan i form av böter för fortkörning. PÅ tisdagar åker Paria med mig hem och ibland tar vi vägen genom Malmslätt.  I Malmslätt nu ikväll hade det skett en trafikolycka med dödlig utgång.  En motorcykel hade kört in i en personbil. Mannen som körde motorcykeln dog senare på sjukhuset stod det på Correns hemsida. Känns konstigt att passera kort efter en sån olycka, känns overkligt att sånt kan hända en så här fin dag...

På tal om min fortkörning så måste jag säga att den har verkligen fått mig att sänka hastigheten, inte bara på 30-sträckor utan annars också.  Hmm, jag frågade mig häromdagen vad man kunde få för 2500 kronor som mina böter kostade. Svaret är ganska uppenbart en dag som denna...



Ny frisyr

blev det inte men i alla fall ett besök hos frisören. Idag fanns det bara tid för klippning så jag ska tillbaka nästa vecka och färga. En hel vecka av beslutsångest för vilken färg jag ska färga... Det lutar åt ljusare just nu.

Hann med ett snabbt besök på stan också, köpte lite presenter och var på banken. Väl hemma så var jag utelåst...Någon hade låst med fel nyckel... Peter fick åka hem igen och vi  tog just en liten lunchpromenad med Tilia. Väldigt skönt i det fina vädret!

Nu ska jag till stallet och rida och ha fem lektioner. Tror min sista grupp får rida ut idag om vädret håller i sig. Vi hörs ikväll!

Busy som bara den...

Sorry men jag har verkligen haft fullt upp med annat i stället för att blogga. I morgon förmiddag är jag halvledig så då kanske det blir en liten uppdatering om vad som hänt sen sist...

Hästfri dag (nästan) och begynnade 28-årskris

Idag har Peter och jag tagit bilen till Norrköping. Målet var att köpa lite kläder. Målet uppfyllt sånär som på en vårjacka. Tre par skor (till priset av ett par kan man säga) ljusblåa jeans (inköpta i en affär för de under 25 år), några tröjor och lite schampo och sånt. Norrköping är faktiskt ganska fint, många fina parker, som i och för sig bara sågs från bilen. Vädret var inte på topp så det kändes inte som läge för att slå sig ner i nån park idag precis.

Lunchen intogs på ett ställe som hette Kökskompaniet (eller nåt liknande) Peter beställde räkwok och jag kyckling faijitas. Kanske den första restaurang som misslyckas med nudelwok. Den luktade så illa att jag också tappade matlusten. Inget att rekommendera alltså.

image108 Äcklig wok...

Sen åkte vi förbi stallet för att pyssla om Grållans sår och ge henne medicinen. Såret såg otroligt mycket bättre ut och hon skrittar helt obehindrat så det ser än så länge ljust ut för hennes del. Skönt!

Efter det blev det en tur till mataffären och mat för kursen i morgon inhandlades. I morgon blir det taco och så fika förstås.

Nu ikväll har vi (läs Peter) ägnat oss åt trädgårdsarbete i form av gräsklippning. Som ni kan se på kortet så tar det ganska lång tid. Eftersom vi bara har en handjagare så blir det ganska svettigt för stackars Peter...

image110

Ett drag åt det hållet...

image111

..och ett åt andra hållet så är det klart...

image112

Mina penseér (risk för att jag gör bort mig nu men det kan väl inte vara nåt annat än penseér? Eller?) som jag planterade för ett par veckor sen har äntligen slagit ut.

Nu har vi grillat korv och jag har lärt mig att äta senap. (Tack Emmi!)

Hmm kan det vara så att testet jag gjorde igår stämde? Jag gjorde ett test där man fick reda på sin mentala ålder (eller nåt) tror sidan hette vuxenpoäng.com  I alla fall så var jag 37.9 år. Jag vart så j**la arg. När man fick resultatet fick man frågan om jag ville göra om testet. Då blev jag 29. Lite bättre i alla fall.

Oh shit jag planterar penseér och äter senap, vad är det som händer? Detta är absolut en 28-årskris två veckor för tidigt...





Full fart...

Jag lovade några tjejer i stallet att lägga ut länken till Benjamin här. De förstod inte vad jag menade att allt var kanonkul... Gå in här, i det här avsnittet provar han trendiga kläder. Sen tycker jag att salsakursen och skateboardprovningen är roliga också...

Mycket omarbetat kürprogram...

Nu ikväll har jag ägnat en stund på att titta på filmen som vi gjorde på mitt kürprogram igår. Hmm till och börja med var programmet en hel minut för långt. För det andra var det inte bra..
 
Haha nej så illa var det inte, men jag satte mig ner och gjorde en plus och minus lista. Vissa grejer funkade jättebra medans en del saker inte alls var bra i verkligheten. Nu har jag tagit bort alla minus ur programmet och kommit på några nya vägar. I morgon ska jag göra ett nytt försök att rida och filma. Vi får se om det blir bättre. Jag lär få göra om det både en och två gånger till...

Musiken till traven och galoppen är så gott som bestämd, men den avslöjar jag inte riktigt än. Skritten har jag bara hittat en låt som passar och den tycker jag inte alls om, jag ska lyssna lite till och se om jag kan börja gilla den...

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Igår var det ju valborg och jag kan inte direkt säga att vi firade den men Hanna, Sanna, jag, Peter och Henke åt sushi och tittade lite på TV. Slapp och trevlig kväll! Tog inga kort igår men här är  korten från söndagens avskedparty  (konstigt ord)

image103

Tjejgänget, Emmi Micka Sanna Salam Josse och jag fick sitta i köket

image104

Medans killarna och hundana inte fick plats där utan fick sitta i vardagsrummet. Peter och Danne gör sina bästa bloggminer. Tommy håller sig undan...


image105

Mickas smarriga glassbomb

image106

Vattenpipa utomhus...

image107

Salam posar snyggt!

Dubbelgrattis!

Först grattis till Josses Danne som fyller år idag!

image100



Sen grattis till Ellie Norin och Lilla Prim som vann och kom tvåa idag på nationell tävling i Eskilstuna!

image101

Tur eller otur?

image99

Grållan och hennes tidigare fodervärd Linnea


Idag fastnade lilla Grållan med ett ben i en eltråd (utan el). Det hände blixtsnabbt  och hon kom loss direkt. Hon fick ett ca 1 cm brett skärsår runt om hela skenbenet som behövde sys. Såret gick ända in till benet, och det såg riktigt otäckt ut.


Nu till frågan i rubriken. HAde Grållan tur eller otur? Hmm det beror på hur man ser det. Otur att slita upp ett sår på en tråd, ja. Men kanske mer tur att just när det hände var Emelie i hagen och hämtade in Tracy. Grållan kunde relativt snabbt komma in och tas om hand. Sen till stället det sitter på, hade det suttit lite högre upp eller längre ner så hade det varit jättesvårt  för det att läka. Nu trodde veterinären att det borde kunna läka ganska snabbt. Trots att såret gick runt hela benet så var det "bara" djupt på framsidan, inte på baksidan där senan sitter.

Ja när man tänker på hur illa det kunde gått så får man väl ändå konstatera att hon/vi hade tur. Kanske lite otur att det händer just när det är helgdag, våra hästar har en liten förkärlek till att bli sjuka eller skadade just då... Tur att det finns jourveterinärer...

Om man föreställer sig det värsta så känns ibland inte sanningen så farlig...

Det är ungefär som när jag backade på pappas bil och det blev en stor buckla på hans nya volvo. Jag blev jätteledsen och ganska arg på mig själv. Jag ringde direkt upp pappa, när han hörde hur ledsen jag lät trodde han minst att det var någon som dött eller att jag kört på nån människa eller så. När jag sen förklarade att det "bara " var en buckla på hans bakdörr så vart han bara lättad och tyckte inte alls att det var så farligt.

Nu är det ju så att bildörrar är lättare att laga än gråa små hästben, men vi får hoppas att hon klarar sig bra i alla fall.

Min kära syster Josse har idag imponerat stort på mig. Hon har i ca en timmas tid assisterat veterinären under tiden hon sydde ihop såret. Lyst med ficklampa och sådar, jag själv började typ gråta så fort jag såg såret. Hade förmodligen svimmat flera gånger om om jag hade suttit där...

Jag och Peter (Pelépeter) tog i stället bilen upp till stora hagen och fixade till och tog ner staketet som Grållan fastnat i. Tack för hjälpen!
Det stora fältet som de går på har varit avdelad i två hagar, men nu har de gått i båda ett tag. Grinden emellan har alltså varit öppen hela tiden. Ändå blev de hästarna som var kvar i hagen jätteglada när vi tog ner repen och sprang över på andra sidan och trodde nog att det var en ny hage på gång... Ibland är de inte så jättesmarta :)

image102


Nyfikna hästar och Peter


Ja det var väl allt för nu, ha det bra!


RSS 2.0