SM-blogg från Helsingborg

På min hemsida www.charlotteesping.dinstudio.se

Helsingborg!

Nu har vi landat i Helsingborg! Generalen har fått flytta in i sitt utestall och vi har just kommit till hotellet.

Nu ska vi åka tillbaka och rida och sen blir det middag. Resan ner gick bra och vi slapp snöovädret, som tur var eftersom det var helt omöjligt att få någon att byta däck på så här kort varsel. Vi får hoppas att snön försvinner till söndag när vi ska hem.

Jag har vissa datorproblem så bloggandet kommer kanske även i helgen vara lite torftigt. Ska telefonera med dataexperten Adham och hoppas att han kan lösa det lilla problemet.

Vi hörs!

Disco i Ljungby

I Ljungby säger man inte att man går på krogen eller på nattklubb. Nej, där säger man att man ska på disco när man går till Harrys. Lite som på högstadiet :) bara att då gick man inte till Harrys utan till Cupolen eller möjligtvis Drabanten (tror jag det hette) om man åkte till Mjölby.

Hur kommer det sig nu att jag kommit över denna fantastiskt intressanta information? Jo hotellet jag bodde på var också  Harrys i Ljungby. Att döma av antalet människor på plats så tror jag att Harrys var det enda utestället på ett par mils avstånd. Jag tror hela småland var på plats... För att komma till mitt rum på kvällen så var vi tvungna att gå förbi och igenom kön till Harrys och sen gå igenom hela "discot" för att komma till rummet. Lite annorlunda måste jag säga. När jag gick förbi scenen på "discot" så började ett liveband precis sin spelning. Jag stannade till för att lyssna om det var något som var värt att stanna och lyssna på. De började spelningen med att skrika "Are you ready for some heavy metal!!!" Det var inte jag så jag gick och la mig istället.

Kvällen var hur som helst riktigt trevlig. Jag åt middag på Harrys (inte på discot utan på restaurangen) tillsammans med Emmelie och Katarina och medföljande hästägare och hästskötare. God mat och trevligt sällskap. Dessutom många roliga och minst sagt underliga människor att titta på i Ljungby.

Hur tävlingen gick rapporterar jag om på min hemsida www.charlotteesping.dinstudio.se

Ha en bra söndagkväll!

Fasansfullt

Riktig pappavits i rubriken :) pluspoäng till er som förstår den...

Här är lite bilder från idag...




Ida och Emelie var hurtiga och red ute på sina fina fuxar.






De här mötte jag när jag åkte till stallet i morse, och de vägrar att flytta på sig, man måste nästan köra på de för att få de ur vägen. (obs det har jag inte gjort utan jag har snällt väntat tills de flyttat sig...bara så att känsliga läsare inte blir upprörda ;) )





Fina fågeln och soluppgång. Huset vi bor i skymtar i vänsterkanten.



Ida, Emelie och Erika

Ikväll har vi varit och ätit grekisk mat. Mycket trevligt.



Vill passa på att tacka Emelie och Ida för att de har stått ut med att ha mig boende i deras kök i två veckor. Hoppas jag får komma tillbaka :)

Nu är det dags att sova och ladda inför de två sista träningspassen i morgon. Vi ses kanske snart!

ps. har ni fortfarande inte fattat det riktigt tokdåliga rubrikskämtet? Ledtråd...gå en fågelskådarkurs  ds

Att gå halva vägen var

är väl ett bra ordspråk?

Peter och jag har på senare tid mest befunnit oss på olika platser i Sverige. Snart till och med i olika land. Peter åker till Italien på fredag med jobbet.
 Idag i alla fall, möttes vi halvägs, vi hamnade i Norrköping.

Det var trevligt, vi åt mat pratade i kapp den senaste veckan och sen åkte vi åt varsitt håll igen.

Trots att vi parkerat bara några bilar ifrån varandra och ingen betalat p-avgift så åkte Peter hem med parkeringsböter men inte jag. Konstigt.

 Längtar lite hem nu faktiskt...

God natt

Studiebesök

Läs mer på www.charlotteesping.dinstudio.se/diary_24.html

God kväll!

Konstrunda

Peters mamma Gun hade förra veckan konstutställning på Söder i Stockholm. Eftersom jag var ledig en förmiddag förra veckan så passade jag på att åka dit och titta på utställningen. Galleriet hette Galleri Kock och hela galleriet var fullt av Guns tavlor. Utställningen var jättefin och hade ett mysigt hösttema. Här är lite bilder...










Jag ska väl villigt erkänna att jag inte varit på alltför många konstutställningar förut men det var väldigt trevligt. Hoppas att hon får ställa ut fler gånger!

Fänkål

Visst låter det som att det skulle vara jätteäckligt? För nån vecka sen så såg jag ett avsnitt av Jamie Olivers matlagningsprogram. Han gjorde en fänkålssallad med rädisor, fänkål, olivolja, citronsaft,salt och peppar.  Det såg väldigt gott ut och idag provade jag att göra den själv. Mycket gott och väldigt enkelt, bara skiva väldigt tunt och sen blanda ihop. Passar tydligen bäst till fisk men vi åt det till lasagne. För ganska många år sen tyckte jag att Jamie Oliver var snygg, hur i helsike tänkte jag då? Kanske inte alls...


Innan jag gjorde salladen arrangerade jag den här fina bilden.

Ja, det var väl allt för nu...

Home sweet home

Hemmakväll med Pete och Tilia. Mysigt!

Jag åker tillbaka i morgon igen. Tio lektioner på fem dagar känns verkligen som det gett resultat. Så här långt är jag över förväntan nöjd med både hästarna och träningen.

Ha en bra kväll!

kram

Utgång är alltid kul.

Eller? Jo men igår var det roligt i alla fall. Mycket speciellt folk på utestället där vi var på. Tänk er Big Brotherhuset på ett ungefär. Intriger hit och dit, inte bland någon i "vårat" gäng men eftersom det var långt ifrån fullt på stället så kan man lättare se de olika intrigerna som sker runt om kring en. De sker garanterat på alla uteställen bara att man inte märker de lika väl när det är fullsatt. Intressant och väldigt roligt :)



Emelie och Ida i hissen på väg från Erika som anordnade förfest för oss. Trevligt!



Emelie och Ida igen och två okända tjejer i bakgrunden som verkar ha mycket roligt åt något...

Har varit lite seg idag om jag ska vara ärlig, tur att jag red på eftermiddagen... Imorgon rider jag första hästen vid halv nio och sen blir det en intensiv förmiddag med ridning och stallskötsel. Efter lunch så åker jag och Ciwi hemåt och vi åker tillbaka på lördag igen. Medans jag skriver det här så har det passerat minst två flygplan utanför fönstret. Huset vi bor i står farligt nära Skavstas landningsbana. Ska försöka få till ett kort i dagsljus på hur nära de är... Att Skavsta blivit så stort är ju bra för oss som inte vill åka ända till Arlanda när vi ska någonstans, men för de som bor just här är det nog ganska jobbigt med alla flygplan på låg höjd. Men man kanske vänjer sig. Liane berättade ikväll att för tio år sen var det bara ett fåtal start och landningar här på Skavsta varje dag. Nu är det flera flyg i timmen...

Sov så gott alla glada (och ledsna med för all del)

Härlig dag!

Idag har jag så mycket roligt att blogga om. Tjejerna (Ida och Emelie) jag bor med har dock bestämt att vi ska gå ut i Nyköping ikväll så bloggandet får vänta till i morgon. Här är en bild från Generalens uteritt tidigt i morse. Stallet som hästarna står i är det längst till höger i bild...



Hästarna har gått sååå bra idag, mer om det lite senare. Ha en bra kväll!

Idag är det tisdag

Idag har mamma varit på besök. Inte bara för att hon redan saknade mig utan kanske mest för att lämna av Wengo. Träningen kan ni följa på hemsidan   www.charlotteesping.dinstudio.se

Förutom träningen så har jag inte gjort så jättemycket idag. Fast ändå lyckades jag vara i stallet från klockan åtta till halv åtta på kvällen. Som vanligt alltså :) Eftersom hästarna inte går ute i hagen så gäller det att hålla hästarna sysselsatta i alla fall. Både ridpass och långpromenad har hästarna fått idag.  Dessutom har de fått en halvtimmes ryggmassage också. De är nästan som på ett SPA kan man säga...



Ciwi längtar efter lerinpackningen...

Ett besök i Nyköping har det i och för sig också hunnits med. Mamma och jag var och åt en sen lunch vid fyra. På restaurangen/puben satt det ganska många och drack öl. Mitt på en tisdageftermiddag. Mannen i träningsoverallsjacka vid bordet bredvid satt mellan ölklunkarna och "vilade ögonen". Jag brukar inte så ofta vara ute och äta klockan fyra en tisdag så det kanske är så det brukar vara, fast det var allt lite konstigt.

Ciwi har ju naturligtvis tappat en av sina sulor idag. Ringde till Håkan och frågade om han möjligtvis hade vägarna förbi. Det hade han inte. Däremot kunde jag komma hem med Ciwi på fredag förmiddag så kunde han fixa det. Det låter bra sa jag och sa, vi ses på fredag. Eh...sa Håkan, det är ju fredag i morgon så vi ses väl i morgon. Nä, sa jag, det är inte fredag i morgon. Jo sa Håkan, ganka bestämt den här gången. Till slut gick han med på att det nog var tisdag och att imorgon är det onsdag. Fast i så fall så kan jag inte på förmiddagen utan det får bli eftermiddagen istället säger Håkan då. Snacka om att ha koll men ändå inte... Jaja Ciwi ska kunna träna i två dagar till utan sula så det var ju tur det.

Nu ska jag nog gå och lägga mig och titta på gamla avsnitt av DH. Har inte femman här så jag har inte sett dagens avsnitt. Hoppas jag kan se reprisen.

Sov så gott kära bloggläsare, eller för er som troligtvis läser detta i morgon, ha en bra dag!

Avfärd...


Sanna,  Micka och Fanny hjälpte till att lasta och packa det sista.



Sen kom jag på att Fanny kunde ju faktiskt följa med till Nyköping och sen ta tåget hem. Sagt och gjort. Hon har varit med hela dagen och hjälpt till.

Vi hann i tid till Fannys tåg hem och allt gick som tåget kan man säga tills Fanny kom till Linköping och där tog det stopp. Signalfel och lååång väntan för att komma tillbaka till Rappestad. Stackars Fanny, men tur att hon följde med annars hade det blivit jättestruligt att fixa med allt idag. Tack!



Avskedskommittén var inte stor, men den var hjärtlig :) 

Hur träningen går kan ni följa på hemsidan www.charlotteesping.dinstudio.se


Helt hästfri dag...

var länge sen jag hade. Typ i somras nån gång, om ens då. Ibland måste man faktiskt ha såna dagar också. Idag har jag verkligen bara tagit det lugnt. Långpromenad med Tilia i morse, sen långfrukost och sen tittade vi på en halvdålig film. Jag halvsov mig igenom den, kanske därför jag inte riktigt hängde med...

Nu på eftermiddagen åkte Peter och jag och fikade på Espresso House, första gången jag var där och det var riktigt trevligt och gott, lite väl fullt bara. Efter det åkte Peter och tränade och jag till IKEA och Ica Maxi. Lite bra och ha saker till stallet och inför mina träningsveckor hos Liane inhandlades. Jag pratade med Liane idag och nu har vi bestämt att jag åker dit på måndag. Klockan tolv rider jag första träningspasset. Kommer att bli jätteroligt! Generalen och Ciwi kommer att få ett eget stall en bit ifrån anläggningen. Imorgon kommer jag att få packa. Jag har redan börjat att tvätta allt som ska med.

Kommer såklart att blogga  från Nyköping, tror att jag öppnar en ny blogg på hemsidan där man kan läsa om bara träningen.

Jag inhandlade idag ett par gummistövlar, på Maxi. Vet inte riktigt om jag ska ha dem i stallet eller bara till blöta promenader. De lär hamna i stallet förr eller senare... De var fina i allafall, trots att de var från Maxi. Köpte två nya ramar på IKEA också som jag har oljat in så de blev fina. Sanna och jag tänkte sätta upp lite bilder i vår sadelkammare. Jag har två fina bilder inramade redan, men så kom jag på att jag kunde rama in och sätta upp den här också. Som lite vardagsinspiration.



Jag läste just Dressyrnytt från Dressyrringen. Jag hade inte fått den tidningen på ett tag men nu damp den ner i brevlådan för ett par dagar sen. Där stod det om Ajaxstipendiet. Ulla skrev att bland annat Kyra, Jan Brink och hon själv valt ut Jeanna och mig (och hoppryttaren Alexander) Det kändes helt galet att läsa. Men kul galet, men som om att det inte handlade om mig utan nån annan. Jag har nog fortfarande inte riktigt fattat, men nu ska det i allafall tränas ordentligt i två veckor. Tack tack tack för att jag fått den här chansen!


Nu är det lördagkväll och det är dags att fixa till sig lite, vi ska till Riva och äta och sen får vi se vart vi hamnar.
Ha en bra kväll!



Uppe :)

Idag var dagen som jag satt på Camelia för första gången! Idag hade vi inga sadlar, blir lättare att "hänga" då. Camelia var väldigt cool och vi gick några varv "hängandes". Sen provade jag att sitta en kort stund. Hon verkade inte tycka det var speciellt konstigt. I morgon ska vi förhoppningsvis hinna med en liten tur igen.



Mamma och Micka hjälpte till.



 Vilken stjärna!

Unghästarna

Idag var Hanna, Kristin, Erika, Micka, Sanna, mamma och jag i Sållas ridhus med Camelia och Luzy. Idag fick de sadel på sig igen. Nu var det ju ett tag sen (april) som de hade sadeln på sig så det var lite pirrigt om de skulle komma ihåg vad de lärt sig. Det var inga bekymmer såklart. De var jättelugna.

Idag provade vi att longera de en liten stund också. Fungerade också jättebra. Skönt när vi är flera stycken som kan hjälpa till. Här leder Hanna Camelia de första varven så att hon ska förstå lite lättare.



Några bocksprång blev det såklart när hon fick börja att trava, men sen gick det finfint! Tack alla för hjälpen! Imorgan kanske kanske kanske hänger vi på dem för första gången...

Fina bilder...

Jag fick de här bilderna på en skiva igår ifrån Emelie Berntsson. Hon fotade lite på tävlingarna i Rappestad. Tyckte de var fina. Tack så mycket Emelie! Den mörka hästen är en av våra ridskolehästar, Cola och den bruna är Irish. Irish ägs av Johanna Wahl och jag rider honom ett par dagar i veckan.










Tänk...

...att det finns så snälla människor!

Ikväll när jag vid halv åtta stod och putsade det som var kvar att putsa så pratade jag lite med några av tjejerna i stallet. Jag funderade på vad jag skulle laga för mat när jag kom hem. Samtidigt tar Paria upp luren och ringer till någon, hon pratar persiska så jag förstår inte så mycket. När hon lägger på så säger hon bara, det är lugnt, mamma fixar mat till dig. Vaa?? Ja hon höll på att laga mat så hon gör till dig och Peter också. När jag lämnade av Paria fick jag en matlåda i utbyte.

Saffransris, vanligt ris, jättegod kyckling, inlagda russin och nåt annat rött som jag inte vet var det var. Jättegott och nåt jag aldrig skulle gjort själv.

Slapp både handla och laga mat, inte så dumt! Tack så jättemycket

På tal om bra människor så har jag idag noterat att vårt "praktikantgäng" just nu är så bra. Alla är positiva och glada och det smittar såklart av sig på både hästar och elever. Kul! Vi har dessutom fått uppleva både det ena och andra i fikaväg och det är ju inte så dumt det heller :) Micka är förstås bakproffset, men vi andra gör ganska hyfsade försök. Idag var det Kristin som bakat en jättegod kladdkaka. Tack så mycket! Kristin skriver blogg här


Wilda

Stora Wilda har idag varit ute på sin första riktiga uteritt i livet. Hon var jättesnäll och det enda som var lite läskigt var att gå på stigen. Den hade ju en annan färg mot resten av marken... Hon kom över rädslan tillslut och allt gick bra. Riktigt trevlig häst. Men stor, 175 cm hög ungefär. Däremot känns hon inte speciellt stor att rida. Mysig helt enkelt, och inte alls så vild. Än så länge...



Hottan och Erika följde med som sällskap och Kristin gick med för säkerhets skull. Härligt väder var det med!

Snart är det dags

...att rida in unghästarna. Det känns som det är ett tag kvar tills vi är där, men sakta men säkert går det framåt. Idag har vi varit i ridhuset i Sålla och bara gått över lite bommar och tränat på lite olika kommandon. Start och stanna och lite trav. Svårt att hänga med de stooora travstegen. Det ser bra ut inför framtida travökningar!










Nu börjar de se lite hästlika ut och inte lika valpiga längre. Ganska lik sin mamma, eller hur?

Till våren ska vi försöka att få både Luzy och Camelia dräktiga. Tror att det blir Briar till Camelia. Jag har haft två Briarhästar och båda har varit fantastiska. Det är ett tag kvar men det lutar åt det i alla fall. Spännande!

Världens bästa Hanna

Har fyllt år idag. Trevligt kalas och så roligt att se några som jag inte sett på mycket mycket länge... Kul!





Hannas bästa present var en rattmuff. Vi i SSKK (jag kan inte riktigt komma på vad bokstäverna egentligen står för, men nån kanske kan hjälpa mig att översätta :) )  blev lite besvikna eftersom vi tyckte vår present var absolut bäst... :) Men rattmuffen var också fin.

Grattis i alla fall!

Succé för Jeanna!

Vi var i morse och tittade när Jeanna red sin Wilja. Hon såg otroligt fin ut och gjorde inga större missar. Hon fick 66 % och just nu ligger hon trea, man kan följa resultaten online här:

http://webbtv.equipe.nu/Online.aspx?filename=Flyinge_International_Results.xml



Jeanna och Wilja



Sanna och jag åkte tillbaka till hotellet efter Jeannas ritt och har nu ätit frukost. Kort vilopaus sen bär det tillbaka till Flyinge. Vi har just bestämt att vi ska åka nästan direkt hem. Det tar ju trots allt fem timmar att köra. GP börjar inte förrens sent i eftermiddag och då blir det så väldigt sent att stanna kvar för att se den. Det skulle vara roligt att se GP och se skillnaden på hästarna, jag tror att det var många igår som var mer spända än vad de brukar vara. 

Hörs senare!


Femma

Tidigt tidigt var vi uppe i morse för att rida en stund i tävlingshallen. Vi var helt ensamma vid sju, och hade gott om tid att fota flaggor och annat :) Sanna har fler bilder i sin kamera och de kommer lite senare...




Ciwi tittar med det misstänksamma ögat...



Sen blev det frukost med underhållning. Många GP ekipage värmde lite inför eftermiddagens klass. Bland annat Briar.

Bilder från starten finns också i Sannas kamera. En kort filmsnutt också. Ciwi var hur som helst duktig. Inga större missar och bytena funkade jättefint. Skönt. Han var verkligen överladdad på framridningen men när han kommer in på banan så blir han mer avslappnad och koncentrerad. Jag har kommit på hur jag ska rida fram tror jag. Mycket mera framåt! När han kommer in i sin "frustfas" så måste jag rida framåt för att komma ur den. Idag funkade det bra. Jag hörde och såg att Briar gjorde likadant inne på banan i Grand Prix idag. Konstigt att sånt kan gå i arv...
Min klass vanns av Ida Kristoffersson, tvåa var Emmelie Karlsson och trea Sara Henrietta Bergström Källström. Jag var 0.8 % ifrån placering. Inte mycket. Tre av domarna var svenska en var amerikan och en var holländare. Alla tyckte om honom och var överens om att han stundtals blev lite låg i formen. Jag håller med precis ed det de skrev, nu är jag mycket motiverad att träna under vintern. Förhoppningsvis inför en säsong i lilla rundan.






Nu ikväll fick Ciwi gå ut på en promenad och äta massor med gott gräs. Det fanns mycket att titta på. Tidigare på dagen när han fick syn på några föl i en hage så förvandlades han från en lite töntig valack till gapig hingst. Han skrämde slag på både mig som satt på och tre andra hästar som också skulle tävla. Knasboll.




Ciwi och Sanna i stallet.


Ikväll har vi ätit middag på Hotell Lundia tillsammans med familjen Högberg och Anna Haag och hennes mamma. Jättetrevligt och jättegod mat! Både Jeanna och Anna ska rida den internationella St Georgeklassen(även kallad lilla rundan) som går i morgon. I natt lyxar vi till det lite och bor på Grand Hotell i Lund. Det är fint!

God natt!

Flyinge by night.



Vi kom fram till Flyinge vid femtiden idag. Ciwi fick vila lite i sin box medans vi installerade oss där vi ska bo i natt. Nämligen här:



På Gårdstånga en bit från Flyinge.

Vid sjutiden red jag en stund på tävlingsbanan och det kändes jättebra. Det var massor av hästar och människor inne i stora ridhuset och Ciwi var såklart lite spänd i början men det gick över efter en liten stund. Ska rida ett kort pass tidigt i morgon, sen tror jag att jag startar runt tolv. Ska bli jättekul!






Bild från Flyinges restaurang, som nog har den bästa ryttartävlingsmaten jag ätit.

Arrangörerna hade ett "get together party" i restaurangen och bjöd på både mat och dryck till alla som var här. Väldigt trevligt. Vi åt tillsammans med Jeanna och hennes familj. Imorgon blir utsikten ännu bättre när tävlingen drar igång.

Vi lämnade Tilia i stallet när vi åkte, sen skulle Peter hämta henne på eftermiddagen. Det här mmset kom efter en liten stund från praktikantKristin :) Jag säger bara Grattis Peter! Jag valde rätt dag att åka bort. Stanken ska dessutom ha varit outhärdlig...



Och ibland undrar folk varför Tilia kallas grisen...

Söt är hon iallafall. Nu ska vi sova, ser fram emot i morgon!

God kväll!

Lagom tills alla tävlingssaker är uppackade, tvättade och torra från förra helgens tävling så ska de nu packas ner igen. Faktum är att lite av tjusningen med att tävla ligger i att putsa, träna,  fixa och förbereda allt inför en tävling. Nu är kanske hälften fixat idag resten får jag göra i morgon, men det känns som jag har koll på läget i alla fall.

Idag har vi hjälpts åt att tvätta transporten. Den blev som ny! Ciwi har också badats och friserats lite. Putsning och inpackning gör jag i morgon.

Den här helgen ska Sanna följa med, kan bli en upplevelse... får se om vi kommer att klara 40 mil i sträck utan att bli alltför osams :) haha det ska nog gå bra. Jag är jätteglad att hon kommer med det kommer att bli roligt!

Hästarna i stallet jobbar annars på jättebra. Wengo har känts jättebra i början av veckan men nu har han trampat av sig en sko...igen...Han är hopplös med sina skor. Tur att vi har en så bra hovslagare som kommer nästan på direkten.

 Wilda har jag precis börjat och rida och det känns jättebra. Hon verkar vara väldigt snäll och inte alls speciellt wild. Hon rör sig riktigt trevligt och kommer säkert att bli en jättebra häst.

Generalen och Ciwi är ju alltid stjärnor så det behöver jag knappast skriva om.. Skämt åsido, Generalen är just ni inne i en lugnare period. Nu är det bara en och en halv vecka tills vi åker till Liane så han kan behöva ladda batterierna ett tag. Imorgon ska han få nya skor också, så att de är väl "ingångna" till träningen.

Nu är det bäst att jag packar det sista och sen lägger mig inför den långa resan i morgon. Vill ni läsa mer om tävlingen så gå in på www.flyinge.se

Godnatt!


RSS 2.0