Litet klipp från idag.

Lianeträning idag. Hela bilen lastades full med glada hästskötare och Tilia. Fanny, Alexandra och Salam har följt med. Båda hästarna har varit med och de var så duktiga i värmen. Båda känns jättebra inför helgen! På www.sommardressyr.se kan ni läsa mer om tävlingen. Har ni möjlighet att komma till Ericsberg i helgen så gör det! Helt fantastiskt fin tävlingsplats i slottsmiljö.




Här får vi lite hjälp av Liane att få passagen ännu bättre.


Tack tjejer för att ni följde med idag. Guld värt! Salam ska också med i helgen, mycket bra. Ordning och reda kommer det att bli. Nästan så att jag är lite rädd för att lägga tillbaka nåt i skåpet när Salam är med på tävlingar. Jag lägger alltid saker på "fel" plats tydligen ;)

En ganska ovanlig måndagkväll.

Helt underbart väder, urtrevliga människor och god mat. Kan det bli bättre? Bilderna från kalaset finner du här!


Nu på morgonen har jag varit och ridit alla hästar och nu blir det Varamon. Hurra!

Vilken helg det blev!

Jag har varit lite halvkrasslig hela helgen, men det blev ändå en riktigt lyckad helg!

I fredags var vi på WeSC-fest. Förfest på Petit Sportif och sen utgång till Platens. En massa roliga bilder finns på www.kellandersisters.blogg.se . Vi fick presenter också! Jättefina hörlurar från WeSC! Tack tack! Jag tog det väääldigt lugnt och åkte hem vid tolv. Men kul var det!



Min enda bild från kvällen. Hanna och Maria är glada!

I lördags var jag en snabbsväng hemma hos mamma och pappa på morgonen. Årets första dopp avverkades. Försök gjordes att dokumentera händelsen men tyvärr har vi ingen höghastighetskamera...

På eftermiddagen var jag hos Lianne och tränade. I 30 graders värme. Det blev lite svettigt, i alla fall för mig. Generalen var inte speciellt påverkad verkade det som. Hästar tål värme bättre än man tror. Det gick i allafall jättebra, och det känns bra inför tävlingen nu i helgen.



Jag kom hem ganska sent så nån fest blev det inte på lördagen .Istället åkte jag till Hanna och blev bjuden på goda veggiehamburgare. Vi satt och pratade och drack te och hade det riktigt mysigt. Även hemma hos Hanna får man goodiebags visade det sig :)



Hannas mamma Jane har egen zucciniodling. De här åker kanske på grillen ikväll!. Gott!!

På väg hem till Linköping åkte Hannas bror och en kompis till honom med till stan. Jacob(Hannas bror) har fått jobb i Mexico City och flyttar dit i morgon. Väldigt spännande! I Mexico City bor det ofattbara 23 miljoner människor. Det gäller att inte gå vilse...

I söndags åkte Hanna, Maria, Julia, Carolin och jag till Vätterviksbadet. Mycket härligt! Det var riktigt varmt i vattnet och skönt i solen!



Tilia har i helgen varit på dagis hos mamma och pappa. Tack för hundpassningen! Gucci gör allt för att Tilia ska tycka om henne, men Tilia är helt orubblig. Hon ignorerar henne totalt. Men Gucci är väldit söt i sina försök att charma Tilia. För övrigt är nog Tilia den enda som inte charmas av henne.




Sådär, nu åker jag till stallet. Hoppas på sol i eftermiddag. Då blir det poolen igen.

PS. om nån undrar varför jag inte skriver nånting och min kära pojkvän längre,så beror det på att vi inte setts på typ två veckor. Han har varit iväg och jobbat och varit i Göteborg på IronMaiden konsert(hans småbrorsors val) och lite annat. Men jag tror han ska vara ledig nån dag den här veckan... DS

Senaste dygnet i siffror.

Antal sovtimmar:   16

Antal nysningar: Ca 100 (ingen överdrift)

Antal använda toarullar för snytning: 1 (Minst)

Antal nässprayflaskor som gått åt:  ½ (jag har förbrukat de där tio dagarna på en dag kan man säga)

Antal timmar i den härliga solen: ½ (Sen trodde jag att jag skulle dö på riktigt)

Antal lästa böcker: 1 ½ (Ulla Håkanssons bok Ajax och Jag, kul att läsa om hur det gick till på tävlingar för länge sen. Framförallt att läsa om Ajax som måste vara en av de mest speciella hästarna i historien. Ulla med för den delen. Coolt att både hoppa GP hoppning och sen rida OS i dressyr på samma häst. Sen har jag kommit halvvägs i Anna Janssons  bok Pojke försvunnen, också ganska bra)

Antal ridna hästar: 1 (Hoppas på fler idag)

Antal tappade smaksinnen:  1

Antal smaksinnen som kommit tillbaka: ½

Antal Vänneravsnitt på DVD: 3 (önskar att jag hade nån annan serie på DVD men i brist på annat duger avsnitt man sett tio gånger tidigare)

Antal fester jag kanske missar pga denna förkylning: 2 (surt, jag kommer nog att dyka upp ikväll men inget festande för min del. Det kommer nog att bli jättekul ändå!)

Antal gånger jag tyckt lite synd om mig själv: Oräkneliga.

Nu ska jag rycka upp mig och åka och försöka rida lite lätt. Det blir lugnt men nu måste jag göra nånting, det går inte att vara hemma längre!


Sjuk!

Åhh jag har nu åkt på världens värsta förkylning. Halsont och feber och hela köret. Jag som skulle åkt till Liane idag får  stanna hemma i stället. Inte ett dugg kul.

Nu i helgen skulle jag ju göra massor av roliga saker. Hoppas jag blir frisk snabbt!

Om jag känner mig någorlunda bra ikväll så ska jag åka och titta på en ponny igen(samma som förra veckan) men vi får se...

I morgon hoppas jag att jag mår så pass bra så jag kan rida lite lugnt igen. Alla hästar gick igår så det är ingen fara att de vilar idag i alla fall. Liane var gullig och kunde ändra tiden tills på lördag istället, om jag nu är frisk tills dess...

Hoppas ni har det härligt i solen! kram L

Ny häst i stallet!






...idag blev det ett par härliga timmar i poolen.  Supernice!

Självklart blev det fler timmar i stallet. Några lektioner och många härliga ridturer. Idag kom Miró tillbaka. Jag red honom för ganska exakt ett år sedan. Då tränade vi inför 3-års finalen på Flyinge.






Nu är det träning inför kvalitetstävlan för fyraåringar. Jättespännande uppdrag! Miró är en av de bästa hästar jag suttit på. Miró är uppfödd och ägs av Louise Krönfeldt.

Kanske den bästa hästskötaren i världen!


Har vi i Rappestad. De senaste veckorna har jag verkligen haft fullt upp med alla hästar. Fem hästar i stallet att rida plus lite extra hästar då och då. Det tar tid, mycket tid. Fanny har varit med i stallet nästan varje dag och hjälpt till att rida fram och skritta av så att det ska gå lite fortare. Hon gör det bra dessutom. Numera rider hon både Generalen och Ciwi fint på tygeln i alla gångarter. Som sagt, man kan inte ha en bättre hästskötare :)



Ciwi och Fanny






Idag har Tellus åkt hem igen så nu är det fyra hästar ett tag. Eventuellt kommer det en till häst i slutet av veckan. Annars rullar det på med ganska mycket lektioner just nu. I helgen är det ju Vikbolandets dressyrcup och snart går SM i dressyr så det är många som vill träna nu! Jättekul! Jag åker till Liane på torsdag och tränar med båda hästarna. Sen har jag tävling nästa helg på Ericsberg. Ciwi och Generalen går två klasser var. Hoppas att de kommer att vara lugnare än sist de åkte tillsammans... Annars är det ju inte så långt hem...

Hästarna känns i fin form just nu. Jag börjar bli bättre också. Rider en liten stund utan stigbyglar varje dag nu på Ciwi. Mest för att jag inte står ut med mina gnisslande stigbyglar. Jag kommer på det varje gång jag börjar att rida att jag måste byta ut dem men då är jag ju redan i ridhuset... Jag har mammas sadel just nu eftersom Ciwis är på lagning. Hoppas jag får tillbaka min innnan tävlingen.

"Småhästarna" gör framsteg varje dag och det känns absolut inte omöjligt att kunna få 60 % i LA på Sky. Två LA på 60% krävs för att kvala till Ungponnychampionatet. Första starten blir i Örebro i mitten av augusti. Spännande! Mello är också jätteduktig och hon slappnar av mer och mer i galoppen nu.

Nästa vecka kommer Wengo hem igen. Han ska sättas igång lite försiktigt efter vilan och sen ska jag kanske rida honom i division två som börjar i augusti.

Ja det var väl en liten lägesrapport för hästarna just nu. Vi hörs snart igen!


Söndag


Vill bara börja med att säga tack för alla gratulationer idag! Det känns helt fantastiskt att så många hör av sig och gratulerar. Ni gör mig jätteglad! Tack igen!

Söndag

Dagen D. Priset delades ut precis innan küren. Vi samlades en stund innan för att få lite information om hur och var vi skulle stå och gå. Allt gick bra ingen snubblade inne på banan och jag tror att jag svarade någorlunda rätt på frågorna jag fick. Det var kul att träffa Ulla och nu är jag så laddad att träna och planera vad jag ska göra med stipendiet. Jag kommer självklart att skriva här så fort något blir bestämt.




Jag, Ulla, Jeanna och Daniel( hämtade priset åt sin bror Alexander)







Resten av dagen glassade vi på hoppläktaren i strålande sol. Härligt!!!




Fredag & Lördag


Här är lite bilder från helgen.




Hanna Maria & Carro


Vi kom ner ifredags kväll ganska sent. Carro till höger bjöd oss på smarrig pasta och vin. Dessutom erbjöd hon och hennes familj en sovplats i deras lägenhet i Falsterbo. Mycket välkommet :) jag slapp tälta alltså! Efter lite uppladdning med mat och vin tog vi cykeln till kvällens första anhalt. Kaptensgården. Där tog vi en drink i baren och hängde lite med Ebba von Sydow.




Eller inte. Men hon var i baren samtidigt som oss. Längst bak i bild här. Det ser ni väl om ni kisar lite och har lite fantasi. Hehe...

Sen drog vi vidare fortfarande till cykel...



Bra kort. Från pakethållarplats.



Maria och Carro på väg till festen på tävlingsplatsen.


Två stoooora tält fanns på plats och massor massor med folk. Det var jättekul, sen kände vi oss lite gamla och trötta och cyklade hem igen.




Ridande polis fanns på plats och höll ordning på oss. Måste ju såklart förevigas.

Lördag

Lördagen spenderades på tävlingsplatsen. Jag såg en showklass där hoppryttare red dressyr och dressyrryttarna red hoppning. Det var ganska kul att se och ryttarna bjöd verkligen på sig själva. Kul! Bäst var i särklass Erika Lickhammer som red dressyr. Hon gjorde klockrena byten i varje på Mattias Jansons häst Morell. Erika och Mattias var i ett lag och de vann.

Sen såg jag första dressyrklassen GP special. Mina favoriter var Minna Telde och Maria Eriksson. De rider så mjukt och fint, sen att de sitter på väldigt fina fuxar gör ju inte saken sämre ;)





 



 

Per och Ninni kom förbi en liten sväng.


Andra klassen struntade vi i då det började att störtregna. Då samlade vi ihop oss och åkte hem. Ännu gladare på lördagen att jag inte behövde sova i ett tält på campingen.

Kvällen spenderades på ett uteställe i Skanör som heter Badhytten. Jättetrevligt ställe, men alldeles för mycket folk insläppta för min smak. Inget kul när det är 30 minuters kö till att gå in, 20 för att hänga in jackan, 30 min för att köpa drink, och en timme för att gå på toa... Förutom det blir man knuffad hit och dit på dansgolvet av jobbiga människor. Ja men förutom det var det kul...haha så illa var det kanske inte,  jag hade kul däremellan!




Här har vi just kommit hem efter vår nattliga cykeltur. Om ni undrar vad vi gör så försöker vi demonstrera hur vi känner oss efter att ha suttit på pakethållaren hela vägen hem. Faktiskt lite värre än att rida utan stigbyglar.

Tack tjejer för en jättetrevlig helg! Hoppas vi ses igen snart!

Ajaxstipendiat!!!


Helt otroligt roligt. Jag kan fortfarande nästan inte tro att det är så.
Här kan ni läsa lite om det...

..på ridsportförbundets hemsida

www2.ridsport.se/t2.aspx?p=89713&x=1&a=1139507
 

och Ridsports nättidning

http://www.tidningenridsport.se/default.asp?ArticleID=398916&CategoryID=7629&ArticleOutputTemplateID=560&ArticleStateID=2


I morgon kommer det lite bilder från helgen. kram på er

På väg hem

Sitter i bilen på väg hem. Jättehärlig helg! Inget tält som tur var. Hanna kör nu och jag halvsover i baksätet. Idag blev det officiellt med stipendiet:) jag får skriva mer om det när jag bloggar från datorn. Ha det bra så länge!

Camping?

Det står just nu en sovsäck och ett liggunderlag i min hall... Trodde aldrig att det skulle vara möjligt. Men det lutar åt att det blir till att sova i tält i natt. Det ska faktiskt bli kul (haha jag kommer att få äta upp det där känner jag)

Det har jag inte gjort sen Vevve och jag tältade på hennes föräldrars tomt typ när vi var tretton år eller så. Då åt vi ostbågar och drack hallonsoda.

Tror faktiskt inte jag tältat sen dess. I så fall har jag nog förträngt det. Ja vi får väl se, nu bär det alldeles strax av till Falsterbo. Hmm hoppas att vädret är bättre där än här. Jag som är lite orutinerad på att tälta, vad ska man ha med sig egentligen? Varma kläder är nog bra. Tror jag packar ner en extra jacka :)

Vi får se om det blir nån liveblogg. Det kan också dyka upp en mobilblogg men då blir det från den gamla bloggen. Om vi inte hörs innan söndag så vill jag bara säga, håll utkik vid dressyrbanan på söndag eftermiddag. Om ni är i Falsterbo vill säga.

Hoppas vi ses! kram Lotta

Aj aj aj

Det gör ont nästan i hela min kropp. Mest i ryggen. Nu tror ni säkert att jag ramlat av nån häst men nej. Jag har bara ridit utan stigbyglar. Igår red jag Ciwi i kanske en kvart utan men jag fick så ont (typ kramp i benen) så att jag var tvungen att ta dem igen. Kändes ju inte så bra, så idag var jag tvungen att plåga mig en stund igen. Den här gången på Generalen. Nu kan jag knappt röra mig. Tur att jag har två dagars ridvila i helgen. Vet inte hur det ska gå till att rida fem hästar i morgon...



Varför plågar jag mig nu med detta. Jo, när jag red för Liane senast så påstod hon att hon kunde se ett stort landskap mellan min ända och sadeln när jag gjorde galoppombyten. Jag trodde inte riktigt att det var så illa men jag försökte ändå att sätta mig lite tyngre i sadeln och det resulterade såklart i mycket bättre byten.



Sen fick jag se den här bilden...







Och jag tror jag förstår precis vad det var Liane såg...

Herregud detta måste ju självklart åtgärdas. Därav övningen "rid utan stigbyglar och försök göra galoppombyten i fältsits nu då"    =)

Tror ändå att jag fick sjuor på det där bytet men det hade nog sett snyggare ut om jag suttit kvar i sadeln... Nästa gång jag ska göra byten ska jag tänka på den här träningsvärken som jag har just nu. Sen kommer jag garanterat att sätta mig fint ner igen.

Aj.


PS. Jag har lite ångest över att jag ibland låter mina ridskolegrupper rida utan stigbyglar en hel lektion. Undrar om ni får lika ont som jag har nu... Era stackare. DS.

Goda grannar.

Är bra att ha, och idag visade det sig att jag hade det.

När jag tog Tilias och min morgonpromenad i morse så kom det en svart bil och körde om mig. Bilen tvärstannar och ut hoppar en tjej och säger Heeej! och ser jätteglad ut. Jag förstår absolut ingenting och börjar lite konstigt titta mig omkring för att se om hon möjligtvis är glad att se nån annan... Men icke, bara jag och Tilia på plats. Nu börjar min hjärna att hysteriskt tänka ut vem i helsike kan denna glada gulliga tjej vara. Börjar här tro på allvar att jag kanske är senil. Sen säger den glada gulliga tjejen, men känner du inte igen mig det är ju jag Linneá!

Ahhh, Limpan! Bara det att det var ett par år sen jag såg Limpan och nu var hon bara lite äldre (men inte så fasligt mycket större ;) )



Ja tiderna förändras, men vem vet Linnea kanske snart dyker upp och rider igen, hon lät ganska sugen. Om du läser här så är du väldigt välkommen!

Ja just det det var det jag skulle komma till, Linnea och jag bor tydligen i samma hus sen ett par veckor tillbaka. Goda grannar alltså :)


Ponnyridning

har det blivit mycket av de senaste dagarna. Tre ponny är just nu i stallet på utbildning/tillridning. Mer om det på nya hemsidan...

Fanny och Erika har varit i stallet och hjälpt mig med hästarna idag. Fanny var med igår också. Det sparar mycket tid att få hästen iordninggjord och framskrittad :) Tack tjejer för hälpen idag!

Med fem hästar att sköta och rida så hinns det inte med så mycket annat just nu. Nu ikväll har vi bara slappat och tittat på TV. Jag tittar just nu på Hajen 3. Tror jag såg en hajenfilm när jag var liten. Inte undra på att ja inte vågar bada där man inte kan se botten :)

Igår var jag och provred en ny ponny. Liten och söt C-ponny. Jag ska prova den igen nästa vecka så får vi se om den ska flytta till Rappestad eller inte. Sanna, Josse, Fanny och Petra följde också med. Kul med små utflykter ibland.


I morgon har jag än så länge inget bestämt (förutom de fem i stallet då). Hoppas på lite sol!!! Då åker jag hem till poolen och glassar! Wiiiee!

Jag är så fotogeniqe!



Jag försökte inte ens se knäpp ut eller så jag bara ser ut så här...


Det här

har jag pysslat med ikväll. Vad tycker ni? Jag är inte riktigt klar än så var inte för kritiska tack ;)

www.charlotteesping.dinstudio.se

Helgen

Igår var det stora bilstädardagen...igen.



Mycket verktyg går det åt. I alla fall om man städar på Peters vis.



Eftersom motorutrymmet var smutsigt så beslutades det om en motortvätt. (för övrigt den första sen jag köpte bilen)



Tilia tittade på och hade tråkigt



Peter tvättade ordentligt..



Mycket renare!

Tyvärr tyckte inte bilen om att bli blöt på motorn så den ville inte starta mer.

Den fick ställa sig jämter vår andra trasiga bil och vänta på att torka till.



Det tog ca 24 timmar... Men idag går den som ett spjut igen :) Ren och snygg är den med. Peters bil är halvlagad i alla fall, så snart har vi två bilar igen. 

Efter biltvättandet åkte vi till Hanna och Jonas och laddade upp med pastasallad inför vår bangolfturnering. När Hanna ä med heter det BANgolf. Av respekt till de proffesionella spelarna. Så är det med det.

Nu blev det dock ingen BANgolf eftersom det började spöregna. Vi körde en omgång pictionary istället. Urkul! Peter och jag är så jäkla bra på det. Vi vann och fick en skön revanch sen På Spåret-fiaskot häromdagen. Hehe


På kvällen var vi hos Josse och Danne på fest. Jättekul att träffa mina gulliga systrar igen. Det var ett tag sen känns det som. Bilder har jag inga men det finns på Josses facebook för er som har det. Tro det eller ej men jag förekommer på bild med ett barn i knät. Mycket ovanligt. Och en mycket gullig unge!

Kvällen slutade med utgång på BK/Harrys (då hade bebisen gått och lagt sig för länge sen) Betalade inträde, tog en drink och sen gick vi hem :)

Innan vi gick hem stannade vi på yngves och köpte godis. Snacka om vild kväll! Mycket trevlig var den i alla fall!

Idag har det inte hänt nåt särskilt. Jobbat lite (kontorsarbete) ridit lite slappat lite

Torsdag

Härlig dag igår. Solade lite på förmiddagen och bländade alla grannar med mina extremt vita ben.

Sen blev det stallet hela eftermiddagen. Ninni, Hanna, Jonas, Martin och Daniella var en stund i stallet och provade på att rida. Mer om det på Ninnis blogg. Duktiga var de iallafall! Killarna hade satt upp som mål att galoppera och hoppa. Första gången de red... Med en så snäll häst som Utopia var det såklart inga problem. Efter en kvart kunde de rida lätt galoppera och hoppa. 

Lite senare åkte mamma jag SAnna Micka och FAnny till Sharpman för att prova ut en sadel till Dottan. Vi hittade rätt sadel på första försöket. Eller de kanske jag ska säga. Mycket proffsiga och hjälpsamma på Sharpman. Vi provade såklart flera sadlar men det var den första som satt bäst och var skönast att rida i. Vi fick ochså veta vad Dottan vägde. Vi gissade fel på ca hundra kilo. Hon vägde bara 480 kg ca. Och nu är hon ändå rund för att vara Dottan.

Efter sadelprovning så åkte jag och Peter till Hanna och Jonas i trädgårdslund och grillade och spelade Påspåret. Jättetrevligt trots att vi blev ganska brädade på på spåret :)



Tack för igår!

Lianeträning

I onsdags åkte Generalen och jag till Liane.

Träningen gick jättebra och det känns som vi har en väldigt bra plan fram till nästa tävling. Vi kan utföra alla rörelser bra men vi måste hitta mer styrka och samling för högre poöng. JAg har nu fått träna på att plocka isär rörelserna i små delar och försöka att hitta mer bärighet och "uppförsbacke"  i de små delarna. Sen när det funkar sätta ihop delarna till en hel rörelse. Mycket nyttigt!

Till exempel så ska jag i galopppiruetten nu bara rida två steg i vändning och sedan två steg rakt fram och sen vända två steg igen. Hmm då upptäckte vi vem det var som bestämde i vändningen och det var INTE jag :) Blev en helt annan känsla när jag kunde kontrollera galoppen bättre. Ska bli spännande och se vad träningen kommer att resultera i! Nu blir det ingen Lianeträning förrens om tidigast två veckor. Men efter Falsterbo när Liane kommer hem igen, då kommer det verkligen att bli hårdträning igen!

På tal om Falsterbo så ska jag dit fredag till söndag nästa vecka. Hanna, Mria, Caroline och kanske Jeanna och jag åker ner tillsammans. Kommer att bli jättekul! Hoppas på bra väder bara!

Nästa tävling blir i Ericsberg första helgen i augusti om allt går som det ska. Både Generalen och Ciwi åker med dit.

Ciwi

Fick lite bilder från en jättedutkig och gullig fotograf som heter Mijarai Contreras. Jag fick ca 130 bilder på en CD. Jag gör fula miner på ca 120 av dem. Jag ser helt sjuk ut när jag rider. :) Tur jag är snygg i verkligheten.






Gillar Ciwis min här. Koncentration på både ryttare och omgivning.










Alla foton är tagna av Mijarai Contreras.

Ok

Jag är lite seg med bloggandet den här veckan..

Det har varit en väldigt rolig vecka i alla fall. Vi avslutade Gotlandshelgen med lite sightseeing runt visby. Bland annat såg vi Gotlands(kanske Sveriges?) största Rauk. Jungfurauken. Vi såg också norra europas största kvarnhjul. Mycket intressant...


 
Det syns inte på bilden hur stort det var. Jag hade kanske förväntat mig ett större underverk med tanke på skyltningen utanför...

 

En sån här skylt bygger ju upp vissa förväntningar.



Micka verkade i alla fall nöjd med hjulet, innan hon förstod att det inte var ett chokladhjul...



Tyvärr hade vi varken tid (eller mod) att gå in i de mycket mörka kalla grottorna men vi såg ingången i alla fall.



Rauken var stor och hade en sorglig historia om en pappa som inte lät sin dotter träffa sin drömprins. Han skulle låta de gifta sig om han kunde ta dottern ner för raukens brant utan att hon skadades. När han var nästan ända nere så sköt pappan en pil genom huvudet på stackars killen Det slutade med att båda störtade ner i vågorna och dog. Så kunde det gå till för tusen år sen. Vet inte om dagens samhälle är mycket bättre...




Sen tog vi en fika på Rosas Café i Visby. Mysigt. Ute spöregnade det.

Sen åkte vi hem.

Fler bilder...

Micka har varit duktig och lagt in alla bilder från helgen i sitt fotoalbum. Gå gärna in och titta! Gotlandsresan var helt fantastiskt rolig. Jag kommer absolut att åka tillbaka nästa år!

Men som alltid är det ändå skönt att vara hemma igen. Tilia är hemma från Gun och Peter från sin Norgeresa. Nu blir det semester ett par veckor. För mig och Tilia i alla fall. Jag är inte helt ledig, men så gott som :)


Två elever till ponny SM!!!



Ellinor - Lilla Prim till vänster i bild har varit kvalad ett tag. Idag kvalade även Sofia Wulcan och Gigolo till SM, på bilden är de andra från höger! HURRA!!! Frida Power Prince längst till höger tränar inte för mig men just nu är de högst av alla ponnyryttare på rankinglistan i Sverige, värt ett dubbel HURRA!

Ellie och Prim vann idag en klass i Jönköping och Sofia och Gigolo kom femma. Grattis till er båda!

Lika kul(om inte ännu roligare) när det går bra för ens elever som det är när det går bra för mig själv!

Till havs.

Hej hej


Denna blogg skrivs på båten hem från Gotland och klockan är kvart i åtta på kvällen, men eftersom det mobila bredbandet tydligen inte funkar till havs så får det helt enkelt publiceras lite senare.


Tävlingen idag gick jättebra! Vi kom tvåa i den första klassen på 69%. Han gick bra men idag blev han lite frustig i traven... Ett tecken på att han går i mer samling kanske J Galoppen funkade bra. Det här programmet passar honom bra med mycket ökningar. En travökning missade jag dock. Jag tänkte lite fel helt enkelt och då blev det galopp


För att hålla en bra takt i rörelserna så tänker jag på ett speciellt sätt. I skritten så tänker jag skritt-skritt-skritt osv. I takt med skritten såklart. I travökningarna så tänker jag antingen trav-trav-trav eller öka-öka-öka. Mycket lättare att hålla takten, i alla fall för mig. Men i den ena travökningen idag började jag tänka passagetakt av misstag. Ett-och-två osv. Då blev det tydligen kortslutning i kommunikationen och det blev ett galoppinslag.


Ett bevis på att tankens kraft är ganska stor. Åt båda hållen...


Andra klassen gick också bra. I traven och halva galoppen. Sen gick det utför... Började med att göra ett byte där det inte skulle vara ett och sen rullade det på. Missade säkert fem bedömningsgrupper och det är lite för mycket om man vill bli placerad. Jag kom ändå trea (två placerade) och bara två procent utanför placering. Hade jag bara klarat kanske tre av de fem jag missade så hade jag förmodligen vunnit. En av domarna sa efteråt att jag ledde stort efter travprogrammet. Sånt är ju alltid kul att höra!



Nu blir det slipning av galopprogrammet inför nästa tävling!


Vi får gå ner till bildäck varje hel timme och titta till Ciwi så nu måste jag gå! Hej så länge!


Det gick vägen idag med! Min väg alltså...







Som ni ser på bilderna så kom vi tvåa idag. Klassen var MSVB:5 och procenten blev 65. Låååångt efter ettan som fick 72. Vann gjorde Anna Haag på Clinton. Inte mer än rättvist jag vann och hon kom tvåa i går...

Ciwi gick bra idag med jag hade tre stora missar, en i bytesserien, ett byte där han helt enkelt bara bytte på fram och fortsatte sen i en fin korsgalopp,  och en galoppfattning. Säg inte det sista till Liane vad ni än gör... ;) Jag ska träna mer på framridningen i morgon! Domarna tyckte att han såg spänd ut i galoppen vilket jag inte alls upplevde det som. Kan det möjligtvis bero på att de sett hur han har betett sig utanför banan??? Allt annat än avspänd..

Ciwi har plötsligt blivit jätterädd för människor som kommer fram till honom när jag sitter på. Helt omöjligt att ta emot pris på prisutdelningen till exempel. Inte så att han är rädd för rosetten, utan mer för personen som kommer fram. Till och med när Micka skulle gå fram efter prisutdelningen så blir han jätterädd och kastar sig åt sidan. Som om att någon skulle ha varit dum emot han... Jag förstår ingenting. När jag står på marken går det bättre. Men i vissa lägen går det alldeles utmärkt att komma fram till honom. En reporter från ridsport kom fram och då kunde hon stå jättenära utan att han brydde sig.

Jag vet inte om de såg hur han var på prisutdelningen och tror att han är spänd annars också. Men det är han inte i alla fall. Men jag ska jobba på att han ska se mer avspänd ut också i morgon.

Imorgon är det Medelvår B4 och Medelsvår A:1 igen. Ska bli jättekul! Det kommer förhoppningsvis proffsfoton här på bloggen ikväll. Vi hörs!

Bra start på helgen!



Vi började med en MSVB:3 som vi vann på 71 % Han har nog aldrig känts så bra inne på banan förut. Hög och fin i formen och nästan inget "frustig". I Visby snålar de inte på priserna, vi fick täcke, 1000 kr, en jättefin tävlingsgarderob, en jättesmart transportvinch och blommor. Inte illa!



Micka har tagit jättefina bilder från programmet också men de får ni se när vi kommit hem. Hon har inte sladden till kameran med sig.

Andra klassen gick också jättebra! Det var en MSVA:1 som är ungefär lika svårt som St George alltså med seriebyten och piruetter. Han skötte sig riktigt bra och kändes bra i formen. Några småmissar i galoppen men traven var helt perfekt! Haha kanske inte perfekt men nära på :)

65% och trea blev resultatet. Tyvärr bara två placerade men jag är supernöjd ändå. En procent ifrån bara!

Nu har vi precis kommit hem till vandrarhemmet och har just upptäckt fördelarna med att bo i ett omklädningsrum...



...man har full koll på alla grejer!

Nu ska vi på premiäröppningen av Visby Beach Club. Om vi nu kommer in vill säga, har ingen aning om hur mycket folk om kommer att vara där. Annars går vi nån annanstans!

Ha en trevlig kväll!

Första ridpasset på Gotland

Det har ju inte bara varit semester idag utan Ciwi har ju såklart både ridits och pysslats om. När han lastades av i förmiddags så fick han gå en kort promenad  och sen in och vila sig hela eftermiddagen. Nu ikväll har vi varit borta på tävlingsplatsen och ridit. Man skulle kunna tro att han skulle vara lite trött efter sin långa resa, men det var han absolut inte. Ridningen gick jättebra och trots att de satte upp tält jämter banan och körde med traktor och vattentank när jag red så var han väldigt koncentrerad.

En liten grej hände dock när vi gjorde iordning honom. Han kan vara lite spänd när man drar sadelgjorden ibland. Ett par gånger tidigare har han fått sadeltvång men det var länge sen nu. Micka drog som vanligt väldigt försiktigt och hade spänt båda gjordarna när jag rättade till pannbandet på tränset. Jag tror att det var detta tillsammans som utlöste sadeltvånget den här gången. Han gjorde några rejäla hopp rakt upp i luften. Jag höll längst ut på tygeln, ändå var jag nära att han "hoppade ur handen" på mig. Ganska högt upp alltså...Eftersom det hänt tidigare är jag alltid noga med att ta tyglarna över halsen när jag lastar ur honom. Nästa gång ska jag ha ett långt grimskaft om det skulle hända igen.

Utanför parkeringen idag så fanns det två stora vägar och jag vill inte tänka på vad som kunde ha hänt om han kommit lös i det tillståndet som han var i då.. Man måste alltid vara uppmärksam när man håller på med hästarna, det är så lätt att glömma bort att de faktiskt är djur med ganska starka flyktinstinkter. Man blir påmind om det då och då.

Sen kan Ciwi förvåna mig i andra sammanhang. Idag till exempel så duschade han i en spolspilta för första gången. Det brydde han sig inte alls om. Första gången hans storebror Cay skulle göra det fick jag hålla på en timme innan han ens vågade gå i närheten av slangen. De är roliga de små liven.

Nu ska vi sova i vårt hemtrevliga stora omklädningsrum. Godnatt!

Minisemesterdag!

En strålande solig och lagom varm dag idag i Visby!






Vi började med lite shopping och lunch. Läppglans och skokräm inhandlades och lunchen åts på
Claras trägårdskafé. Jättemysigt! Det ser ut som att jag har ont i magen men det har jag inte...




Sen tog vi lite turistkort. Här är Micka vid





...och jag.



Sen kom postbilen och jag ser konstig ut...



Efter mat och shopping så var det dags för stranden. Det var inte tillräckligt varmt för att vi skulle bada men en fika på uteserveringen på det nya stället Visby Beach Club var supertrevligt.



Vi var dock något trötta och när vi somnade till i soffan så var det dags att bege sig hemåt igen.



Hemma på vandrarhemmet var det fullt pådrag. Vi gick och direkt och la oss och sov en timme. Välbehövligt!

Framme på Gotland

Nu har vi kommit fram och stallat upp Ciwi på en ridskola i Traume. Resan gick bra förutom att GPSen försökte lura oss på fel väg hela tiden. Som tur var hade vi vägbeskrivning också. Ciwi klarade färjan bra även om han tyckte att det var himla läskigt i början. Man fick gå ner och titta till hästarna varje timme. Då följde en ur personalen med ner och låste upp så att alla vi med djur fick titta till dem.
 
Den här tävlingen har inte uppstallning på tävlingsplatsen utan man får åka emellan. Men det är nog inte så långt. Tror vi... Det som är bra är att vårt vandrarhem ligger precis bredvid stallet.

Det som kanske är mindre bra är att vandrarhemmet hade dubbelbokat, så vi är inkvarterade i ett omklädningsrum med fyra sängar och en massa krokar på väggarna :) Det som var bra med det var att det blev nästan gratis(i alla fall jämfört med ett hotell) att bo. Vandrarhemsföreståndaren tyckte att vi kunde lägga pengarna på en extra lunch. Han tyckte tydligen att vi såg hungriga ut.

Faktum är at than hade rätt. Nu ska vi in till Visby och hitta nån trevlig uteservering och äta lunch! Ikväll tar vi med Ciwi till tävlingsplatsen och rider lite. Vi hörs!

Fyra korta meningar (eller fem blev det kanske)

Inte tid att blogga nu får blogga i morgon. Jag har med datorn till gotland. Vi åker halv fyra från stallet i natt. Bäst att sova. kram


RSS 2.0