Camelia

...är nu riden för första gången. För ett par veckor sedan satt jag på henne för första gången. Sen blev det ett litet uppehåll när jag var i Nyköping och iväg på SM, men nu har vi kommit igång igen.

Nu i veckan har vi två gånger varit ute med Lucy och Camelia. Vi har sadlat och tränsat och sen gått en promenad i skogen. I skogen har vi sen hängt ett par gånger var och sen har vi hoppat upp. Vi har blivit ledda båda gångerna och vi har ridit i fem tio minuter. De har varit jättesnälla och verkar nästan inte märka att vi sitter på...

Många medhjälpare går det åt så här i början. En som håller i hästen och en som slänger upp och en som sköter godiset ;) skämt åsido, man klarar sig säkert på två per häst men det är skönt att vara många som hjälps åt. Mamma, Johanna, Kristin, Hanna, Fanny och Micka har varit snälla och hjälpt oss mycket. Det är väldigt skönt att ha med sig nån (mamma) som gjort det här hundra gånger förut och har så mycket erfarenhet av unghästar. Det känns tryggare!

Det märks också att vi lagt ner mycket tid på hästarna. Det känns att de har fått ett annat förtroende för oss nu än i början. Dessutom känner man sig ju själv säkrare när man vet hur hästen reagerar på vissa saker. Målet blir att kunna rida treårstestet i vår. Det är absolut inget man måste göra tycker jag, men det kan bara vara bra att ha ett litet mål med inridningen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0